Zadovoljna.si
Simpatičnega Henrika je čez noč spoznal ves svet.

Novice

Kdo je moški, ki ga išče vsa Švedska?

Z.S.
25. 10. 2012 14.22
4

Še pred nekaj dnevi je bil svetlolasi mladenič zgolj eden izmed številnih policistov, ki so opravljali svojo dolžnost na eni izmed policijskih postaj na Švedskem, danes pa je prava medijska senzacija. Poglejte zakaj.

Simpatičnega Henrika je čez noč spoznal ves svet.
Simpatičnega Henrika je čez noč spoznal ves svet.FOTO: Facebook
Od nedolžne fotografije do medijske senzacije

Pred dobrim tednom so Henrika Ruonala poznali le njegovi prijatelji in družina, danes pa o policistu iz Švedske, natančneje iz mesta Skarholmen, poroča ves svet. Za nenadno slavo sta zaslužna prav družbeno omrežje Facebook in fotografija, na kateri v rokah drži izgubljenega psička, yorškega terierja, ki sliši na ime Chico. Policist je na izgubljenega kosmatinčka naletel med službeno dolžnostjo, ker pa je želel, da se čim prej vrne k svoji družini, je posnel fotografijo in jo objavil na Facebooku. "Ali kdo pogreša majhnega prijatelja, ki smo ga našli v sredo zvečer in je sedaj na naši policijski postaji," je zapisal svetlolasi mladenič in svoje prijatelje pozival k iskanju njegovega lastnika, zagotovo pa ni pričakoval, da se bo iz povsem običajne fotografije, na kateri je oblečen v službeno uniformo in v naročju drži kosmatinčka, razvila tovrstna medijska senzacija. Opisano fotografijo je na družbenem omrežju delilo več kot 2.000 ljudi ter je dosegla več kot 25 tisoč "všečkov", prav tako pa se je pod njo v slabem tednu zvrstilo več kot 1.700 komentarjev.

Ženske bi poskrbele za lepega policaja

Nad postavnim policistom so bile navdušene predvsem ženske, ki so pod fotografijo zapisale vrsto različnih in nagajivih komentarjev, ki se v večini niso nanašali na izgubljenega psička, temveč na lepega Henrika. "Škoda, da ni pogrešan moški s slike, saj bi resnično lahko poskrbela zanj." Naslednji komentar je med oboževalkami sprožil pravi besedni prepir. "Zdaj je vojna, ženske! Moški v uniformi je moj!" Tu so še nekateri drugi zanimivi komentarji, ki so jih tuji mediji ponesli v javnost. Večinoma so fotografijo komentirale Švedinje, nekaj misli pa je pripotovalo tudi od nemških in italijanskih oboževalk. "Rada imam dva za ceno enega. Mmmmm.", "Naredila bi mu večerjo, želim si ga v svoji kuhinji, prav zdaj!", "Z moškim na sliki bi šla na zmenek, za psa lahko poskrbiva kasneje. Vzamem policaja, nekdo drug pa naj poskrbi za psa.", "Spi lahko na mojem trebuščku. Pes pa bo spal na kavču.", "Ne zanima me pes, rada bi poskrbela za majhnega prijatelja v uniformi. Vzela bi ga domov!". Policist je oboževalke očitno želel nekoliko umiriti z objavo nekaterih informacij o svojem štirinožnem prijatelju. "Imam svojega psa, 4 leta in pol starega rotvajlerja Rexa. Očitno mu bom moral razložiti nekaj stvari, ko se vrnem domov," se je pošalil.

Njegova fotografija je obkrožila priljubljeno družbeno omrežje.
Njegova fotografija je obkrožila priljubljeno družbeno omrežje.FOTO: Reuters

Veliko smeha tudi na delovnem mestu

Številnih komentarjev so se razveselili tudi Henrikovi sodelavci, ki so si na račun svojega slavnega sodelavca želeli prilastiti nekaj zaslug. Njegov šef je tako pod fotografijo zapisal naslednje: "Kot njegov nadrejeni bi rad vsem povedal, da je Henry samski. Prav tako kot njegov šef, le da je ta še bolj čeden."

Zgodba s srečnim koncem

Fotografija je tudi s pomočjo številnih komentarjev in spleta hitro našla pot do lastnikov in prikupni psiček Chico je bil tako že po nekaj dnevih izročen lastniku. Dobrodošlico so svojemu štirinožnemu prijatelju izrekli tudi na Facebooku. "Zelo smo veseli, da je naš oboževani Chico znova doma in da je vse v redu," so zapisali, malega kosmatinca pa zagotovo ne bo pozabil niti svetlolasi Henrik, ki bo očitno v prihodnjih mesecih imel veliko dela z zmenki.

 

Spremljajte nas na Facebooku

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413