Zadovoljna.si
Diana je zadnje počitnice preživela z Dodijem in sinovoma.

Novice

Diano bi lahko rešil pred smrtjo

Z.M.
22. 11. 2011 13.30
8

Pred dnevi je zaradi tumorja umrl 71-letni ameriški poslovnež Theodore -Teddy Forstmann, moški, ki je veljal za enega najbogatejših Američanov. Bil je pretkan finančnik, njegova edina slabost pa so bile šibke ženske, ki so potrebovale njegovo zaščito in luksuzna darila. Ena od njih je bila tudi princesa Diana, ki se je s poslovnežem menda zapletla malo pred svojo smrtjo. Med Teddyjem in Dodijem Al Fayedom je izbrala slednjega, njena odločitev pa se je poleti 1997 žal izkazala za usodno.

Diana je zadnje počitnice preživela z Dodijem in sinovoma.
Diana je zadnje počitnice preživela z Dodijem in sinovoma.FOTO: Reuters

Thedore Forstmann in princesa Diana sta se spoznala leta 1994 na večerji, ki jo je v palači Dianinega brata organiziral Lord Jacob Rotschild. Bogatega poslovneža je krhka princesa očarala do te mere, da je popolnoma pozabil na to, da ga v New Yorku čaka zaročenka, manekenka Debbie Hagerty. Princesi je od tega dneva vsak teden naslednja tri leta pošiljal rože in upal, da bo privolila v večerjo z njim. "Takrat sem bila besna nanj, saj Teddy res ni bil moški, ki bi varal. V tem se je razlikoval od večine bogatašev, ki so vsak mesec menjavali spremljevalke,“ je ob njegovi smrti povedala njegova nekdanja zaročenka Debbie. Po določenem obdobju je Diana klonila in privolila v večerjo. Ob srečanju je bil Theodore, ki je bil več kot 20 let starejši od princese, popolnoma presunjen nad njeno podobo in je skoraj zažgal meni restavracije. Tudi Diana ni ostala popolnoma ravnodušna do njega, pravi pisateljica Tina Brown, ki je izdala knjigo The Diana Chronicles, eno bolj opaznih posthumnih biografij princese ljudskih src.

Usodne počitnice

Teddy naj bi Tini povedal, da je Diana izvrstna mama, a preveč stroga do sebe. Poslovneža naj bi menda nagovarjala, naj kandidira za predsednika ZDA, ona pa bi postala njegova žena in s tem prva dama Amerike. Razmerje med takrat 35-letno Diano in 56-letnim Teddyjem se je vrtelo okoli prestižnih večerij, princesi pa naj bi prijalo predvsem to, da je poslovnež prevzel odgovorno očetovsko figuro v njenem življenju. Preden bi se lahko njuno razmerje razvilo naprej, se je Teddy vrnil nazaj k zaročenki in jo poskušal prepričati, da z Diano nikoli nista bila intimna. Vseeno je s princeso obdržal stike in ji z veseljem svetoval glede njenih težav s kraljevo družino in pritiski medijev. Nekaj mesecev, preden je umrla, ga je prosila, če ji lahko pomaga poiskati hišo v Southamptonu, kar je tudi storil, a se britanska varnostna služba z njegovo izbiro ni strinjala, saj tam princema Harryju in Williamu niso mogli zagotoviti varnosti. Zato se je Diana odločila, da bo poletje skupaj s sinovoma preživela na luksuzni jahti skupaj z družino Dodija Al Fayeda, ki je takrat veljal za njenega intimnega partnerja. Od tam sta sama nadaljevala pot v Pariz, kjer sta 31. avgusta izgubila življenje v prometni nesreči.

Vedno zaseden, nikoli poročen

Teddy je bil prepričan, da bi bila Diana danes še živa, če takrat ne bi dopustovala z Al Fayedom. Njena smrt ga je zelo prizadela, njegova žalost pa je leta 1999 razbila tudi razmerje z dolgoletno zaročenko Hagertyjevo. Ponovno samski Forstmann se je po letu 1999 dobival z različnimi lepoticami, med najbolj opaznimi je bila zagotovo igralka Elizabeth Hurley, s katero nista dolgo hodila, a sta, tako kot z Diano, ostala dobra prijatelja. Bil je tudi boter njenega sina Damiana, ki ga je igralka nekaj let pozneje rodila v razmerju s producentom Stevom Bingom. Po Hurleyjevi se je zagledal v ameriško voditeljico z indijskimi koreninami Padmo Lakshmi in ji stal ob strani tudi po tem, ko je izvedel, da je noseča z mlajšim bratom ustanovitelja računalniškega imperija Dell computers Adamom Dellom. Padma je bila tista, ki se je najbolj približala poroki s tem uspešnim poslovnežem, ki je vse življenje s svojim bogastvom pihal na dušo različnim lepoticam, a se nikoli ni poročil. Voditeljica je bila z njim do smrti, družbo sta ji delala tudi Teddyjeva posvojenca, dečka ki ju je v devetdesetih spoznal v Južnoafriški republiki, kjer je sponzoriral sirote preko fundacije Nelsona Mandele. Dečka sta živela z njim v New Yorku in mu pozneje pomagala pri vodenju posla. Čeprav je bil tako neverjetno bogat, pa je bil Teddy zasebno menda precej nesamozavesten moški, ki je potrditev iskal okoli sebe. Morda je ravno zato denar namenjal krhkim ženskam, ki sta jim prijala luksuz in varnost, on pa se je v njihovi družbi počutil močnega in pomembnega.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368