Zadovoljna.si
Kylie Minogue

Novice

Kylie Minogue: Ženske, prisluhnite svojemu telesu ...

Z.K.
08. 12. 2011 13.37
3

Rak dojke je najpogostejši rak pri ženskah po svetu in tudi v Sloveniji, kjer letno zboli okoli 65 žensk starih do 40 let, zboleva pa tudi vse več žensk starih od 40 do 50 let. Kljub večjemu obolevanju pa se zadnja leta smrtnost zaradi te bolezni v razvitem svetu zmanjšuje. Razloga za to sta organizirano iskanje raka pri najbolj ogroženih ženskah in uvajanje novih učinkovitejših načinov zdravljenja. Zgodaj odkrit rak dojk je v večji meri ozdravljiv, pri odkrivanju pa ima pomembno vlogo tudi redno mesečno samopregledovanje. Za osveščanje žensk veliko naredijo tudi slavne osebnosti, ki so se morale spoprijeti z rakom dojke. Svojo težko izkušnjo razkrijejo javnosti in na ta način ženske spomnijo, kako pomembni so preventivni pregledi. O svoji borbi z rakom je javno spregovorila tudi avstralska pevka Kylie Minogue. Preberite njeno zgodbo.

Kylie Minogue
Kylie Minogue FOTO:
Zgodilo se je leta 2005 ...

Uspešna kariera danes 43-letne pevke Kylie Minogue se je začela v televizijski limonadi 'Neighbours' v poznih 80. letih. Svojo pot je nadaljevala na pevskih odrih in kmalu postala ena najbolj uspešnih pop pevk na svetu. Vseeno pa bolezen ne izbira. Rak dojke je najpogostejša ženska bolezen in je doletela tudi avstralsko zvezdnico. Maja leta 2005 so zdravniki Kylie postavili grozljivo diagnozo – rak dojke. To se je zgodilo tik pred začetkom velike avstralske turneje, ki jo je zaradi bolezni morala odpovedati.

Adriatic Slovenica ponuja zavarovanje Ona As, ki vam za dostopno mesečno premijo omogoča denarno izplačilo, če v času trajanja zavarovanja zbolite za eno izmed oblik ženskega raka.

Sledilo je težko zdravljenje

Kljub temu da so težki trenutki preteklost, se še Kylie vedno dobro spominja, kako zelo je trpela. Pevka je po bolezni pozvala ženske, naj zaupajo svojim občutkom, tudi če jim zdravniki sprva ne verjamejo, da je nekaj narobe z njihovim telesom, kar se je zgodilo tudi njej. Po operaciji, ko so ji zdravniki odstranili rakav tumor, je Avstralka morala redno hoditi na kemoterapije in obsevanja, zaradi česar je izgubila lase. "Neverjetno je, koliko ljudi zboli za rakom. To je vsekakor nekaj, kar s teboj ostane vse življenje. Ko zboliš, moraš dodobra razmisliti o marsičem in življenje se ti za vedno spremeni,'' je zaupala medijem in dodala: "Imam veliko srečo, da sem raka premagala.“ Čeprav je ves čas dajala vtis, da je kljub težki bolezni pogumno premagovala raka, je priznala, da je v resnici dajala tak vtis le v javnosti. Njene težke in temačne trenutke je videla le njena družina, ko ji je bilo najtežje, je raje ostajala zaprta med štirimi stenami.

Danes Kylie spet nastopa.
Danes Kylie spet nastopa.FOTO: Reuters

Prednost daje pomembnim stvarem

Od težke bolezni je minilo že več kot 5 let. Kylie danes žari od zdravja in nadaljuje svojo uspešno kariero. Pravi, da se danes, ko je prebolela tako težko bolezen, veliko lažje sooča s pritiski slave. "Dolgo sem potrebovala, da sem dojela določene stvari,“ pravi Kylie. Pritisk javnosti, ki od zvezdnikov zahteva, da so  vselej in povsod videti brezhibno, je zelo močan in ima nanje velik vpliv. Danes se Kylie z nepomembnimi stvarmi ne obremenjuje, prav tako jo slaba paparaco fotografije ne prizadenejo več, kot je to bilo nekoč. Na življenje gleda drugače, želi si izkusiti vse, kar doslej ni. "Ljudje, ki preživijo tako težko bolezen, se svojega obstoja zavedajo veliko bolj kot prej,“ meni Kylie.

Ženske poziva k preventivnim pregledom

Potem ko je Kylie pozvala Avstralke k rednim pregledom dojk, se je število mamografij in ultrazvoka dojk povečalo za trideset odstotkov. Pevka je ženske tudi opozorila, naj zaupajo svojim občutkom, tudi če jim zdravniki sprva ne verjamejo, da je nekaj narobe z njihovim telesom. Spomnimo, da zdravniki bolezni pop zvezdi niso takoj odkrili. Pozneje je javno priznala, da so ji ob prvem pregledu zdravniki raka na dojki spregledali. Ko je prejela mamogram, ki je kazal, da je vse v redu, je bila pevka ravno pred turnejo Showgirl. Le pol meseca po pregledu je sama na dojki odkrila bulico, zaradi katere je šla na vnovični zdravniški pregled. Šele takrat so zdravniki ugotovili, da ima res raka dojke. Kylie je takrat med drugim izjavila: "Če dvomite v diagnozo, zahtevajte vnovični pregled."

Rak dojke je zahrbtna bolezen, ki ne izbira ... in tega ne smemo pozabiti nikoli!

Drobna Avstralka je bolezen uspešno premagala.
Drobna Avstralka je bolezen uspešno premagala.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368