Zadovoljna.si
Ko se prebadanje ponesreči

Novice

Ko se prebadanje ponesreči ...

Z.K.
04. 10. 2010 16.15
15

Okraševanje obraza in telesa z uhani je dandanes razširjeno po vsem svetu. V večini primerov se prebodeno mesto, kjer smo si dali vstaviti 'piercing', lepo zaceli, uhanček pa nam služi kot lep okras. A vedno ni tako.

Ko se prebadanje ponesreči
Ko se prebadanje ponesrečiFOTO:

Pomembno je pravilno luknjanje in nega!

Ko se odločite, da si boste vstavili uhanček, izberite strokovnjaka, ki ima dovolj izkušenj, da bo delo opravil profesionalno in brezhibno. Po samem prebadanju je zelo pomembna tudi prava nega, saj lahko v nasprotnem primeru pride do raznih okužb, ki vam namesto lepega okraska pustijo grdo brazgotino. Dogajajo se tudi nesreče, saj se koža, kjer imate vstavljen uhan, lahko pretrga. Največja verjetnost, da se to zgodi, je, če imate preluknjan nos, obrv ali popek.

Različne težave

Pogosta težava, ki se pojavi zaradi uhana, je alergija, saj je uhan tujek v telesu. Prepoznali jo boste po rdečici in pekočem občutku kože okoli uhana. Velikokrat pride tudi do infekcije, vzrok za to pa je nesterilen pribor za luknjanje ali pa neprimerna oskrba. Huda okužba lahko privede do zastrupitve krvi, kar je resna težava. Možna je tudi migracija uhana, ki se pojavi, kadar telo zavrne tujek, v tem primeru uhan. Kadar je uhan vstavljen napačno ali pa je prekratek, se lahko 'vraste' v kožo.

Luknjanje s pištolico je nevarno!

Sam proces luknjanja z iglo je veliko varnejši in manj boleč, saj je igla ostrejša in tkivo potisne vstran ter naredi prostor, da lahko vstavite uhan. S pištolico pa tkivo na silo pretrgate in ranite, kar povzroči težave pri celjenju. Pogosto se lahko zgodi tudi to, da pištolica ni dovolj razkužena, posledica pa je lahko huda infekcija.

Ko se prebadanje ponesreči
Ko se prebadanje ponesrečiFOTO:


 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478