Zadovoljna.si
Ločitev

Novice

Ko vas zapusti partner

V.P.
11. 11. 2008 20.02
4

Ko moškega zapusti ženska, se ti pobirajo na najbolj destruktivne možne načine, od agresivnih izpadov in telefonskih klicev svoji nekdanji, do zatekanja v igralnice. Ženske seveda to naredijo drugače.

Ločitev
LočitevFOTO:

Če moški zapusti žensko

Prvi dan po prekinitvi ljubezenske zveze je najprej na vrsti neizmerno velika količina solza. Nato prvi teden ženska išče vsa mogoča opravičila za nastali položaj, že po mesecu dni pa vso krivdo prevzame nase. Ko mine šest mesecev od trenutka, ko jo je zapustil, se ženska zapre vase.
Resnica je, da moški dosežejo čustveno ravnotežje veliko prej kot ženske in se tudi hitreje stabilizirajo. Res pa je, da ne eni ne drugi prav hitro ne začutijo pripravljenosti, da bi se spustili v nove pustolovščine. Edino, kar moške močno razlikuje od žensk, so sredstva, ki jih eni in drugi izbirajo.

Solze v potokih

Ženske torej po prekinitvi zveze veliko jočejo. Vendar se potem počutijo veliko bolje. Moški bi se sicer morali zavedati, predvsem, če so oni tisti, ki so zapustili, da ne smejo dovoliti, da bi ženske solze lahko vplivale na spremembo njegove odločitve. V primeru, da je ona tista, ki je prekinila zvezo, pa njene solze niso nobena garancija, da si bo premislila. Tako kot moški se tudi ženske po prekinitvi zveze obkrožijo s prijatelji. Medtem ko moškim bolj odgovarja aktivni koncept druženja, se ženske odločajo za drugačno obliko. V ožjem krogu prijateljev govorijo o svojem čustvenem stanju in analizirajo večje in manjše zamere do partnerja, ki jih je zapustil. Seveda so moški v teh pogovorih prikazani v dokaj slabi luči. Njihove seksualne spretnosti postanejo kar naenkrat vprašljive, vse njihove napake so usodne, skrivnosti, ki so bile nekoč le njune, pa postanejo last vseh. Njeni prijatelji njenega nekdanjega nikoli več ne bodo gledali z enakimi očmi. Namesto pozdrava pa mu bodo na ulici namenili le pogled poln obtožb in hladno obnašanje.

Ločitev
LočitevFOTO:

Ko nastopi hudobija

Ženske se, kot že rečeno, po končani zvezi, sploh če so bile zapuščene, pogosto zaprejo vase. Lahko se tudi zgodi, da moškemu, ki jih je zapustil, zabrusijo, da ga nikoli niso ljubile. Lahko se začnejo tudi obnašati, kot da jim je zdaj, ko so same, lepše. Ne glede na cilj, ki ga ženska želi doseči s tem obnašanjem, je prav, da moški to igro ustavi z ljubeznivostjo ter ji zaželi vse najlepše.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478