Zadovoljna.si
S čokolado nad žalost

Novice

Konec ljubezni – konec sveta?

P.V.
11. 02. 2009 18.50
3

Verjetno ni človeka, ki ni vsaj enkrat v življenju doživel konca ljubezenske zveze. Tisti z nekoliko manj sreče so bili zapuščeni, tisti z nekoliko več pa so nekoga zapustili. Kakor koli, če je šlo za resno zvezo, je tak trenutek za vsakega od partnerjev težka preizkušnja. Kako ravnati, da bo čim manj boleče?

Čas začeli vse rane, tudi srčne ...
Čas začeli vse rane, tudi srčne ...FOTO: iStockphoto

Česa ne smemo ...

Če se boste zaprili med štiri stene svojega stanovanja, se prilepili na televizor in počeli stvari, ki jih sicer nikoli ne bi počeli, boste naredili več škode kot koristi. Zato se nikar ne izolirajte od preostalega sveta. Nekateri v takih trenutkih iščejo uteho v delu in cele dneve preždijo v službi. Tudi to ni prava rešitev.

Klin se s klinom zbija, pravi stara modrost, pa vendar ne boste ravnali najbolj modro, če se boste brezglavo vrgli v novo ljubezensko zgodbo, ne da bi »prebavili« staro. Vsekakor morate paziti na to, da ne zamenjate seksa za ljubezen.

Nikar se ne smilite sami sebi in ne točite solz v potokih. Res je, ne počutite se ravno najbolje, kar je tudi logično. Pa vendar se ne imejte za nesrečnega junaka jokajoče telenovele. Vprašajte se raje: ali ne gre morda za srečo v nesreči?

Če ste pomislili, da bi žalost utopili v alkoholu, takoj povejmo, da bi to bilo zelo zmotno in destruktivno dejanje. Nikar ne posezite po uspavalnih tabletah ali drugih podobnih sredstvih, ki bi naredili vaš svet navidezno bolj rožnat.

Le kaj mi je tega treba bilo ...
Le kaj mi je tega treba bilo ...FOTO: iStockphoto

Svoje žalosti tudi ne tolažite z veliko čokolado ali dvojnim hamburgerjem. Na ta način vam bodo življenje zagrenili še dodatni kilogrami in mozolji. Verjetno si nikakor ne želite, da bi vas vaš nekdanji ali nekdanja videli v takem stanju.

... in kaj moramo narediti

Privoščite si obdobje »žalovanja«, med katerim se boste spoprijeli s slabimi razpoloženji, žalostjo in bolečino. Pomislite: ko se urežete, rana potrebuje določen čas, da se zaceli. Tudi v ljubezni je podobno. Ko se neka zgodba konča, mora miniti nekaj časa, da se človek sprijazni z novimi dejstvi.

Veliko več se družite s prijatelji, ukvarjajte se s športom, z vsem, kar vam je všeč in vas napolni z energijo. Tudi status »samski« ima svoje prednosti, zato izkoristite prosti čas zase in za stvari, ki jih prej niste mogli početi. Poiščite nov hobi, privoščite si potovanje, kupite psa, vpišite se v kakšen tečaj.

slika_4>Uporabite humor in poglejte na celo situacijo z manj dramatične strani. Poiščite komično plat cele zgodbe in se potrudite nasmejati na svoj račun. Tudi to bo dovolj, da se boste za začetek vsaj nasmehnili.

Ohranite ali pa vpeljite zdrav slog življenja in se z zdravo prehrano ter gibanjem borite proti stresu in napetostim, saj boste le na ta način to težko obdobje preživeli brez večje škode za zdravje.

Verjeli ali ne, vendar je konec ljubezni tudi možnost, da se bolje spoznate. Če boste poraz spremenili v priložnost, da spoznate svoje najgloblje potrebe, da ugotovite, kdo pravzaprav ste in kaj dejansko hočete od življenja, boste iz te težke izkušnje odnesli veliko koristnega.

Nauk: najpomembneje je, da se iz vsake težke preizkušnje, ki nam jih življenje prinaša obilo, naučimo nekaj novega in koristnega, predvsem pa ... reagiramo!

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471