Zadovoljna.si
Tokrat smo pripravili odgovore na šest lepotnih 'mitov'.

Novice

Lepotni miti ...

Tania Mendillo
17. 07. 2008 08.23
0

Bodo vaši lasje močnejši, če jih boste večkrat ostrigli, bodo vaše noge res bolj kosmate, če si jih boste brili? Vas zanima, kaj je res in kaj ni?

Tokrat smo pripravili odgovore na šest lepotnih 'mitov'.
Tokrat smo pripravili odgovore na šest lepotnih 'mitov'.FOTO: iStockphoto

Lepotni mit 1: Trepalnice se lomijo, če prevečkrat uporabljamo maskaro ali če je nanesemo preveč

Pomembno je, da ličila zvečer odstranite.
Pomembno je, da ličila zvečer odstranite.FOTO: iStockphoto

Na srečo je to le mit, moderne maskare vsebujejo negovalne proteine, ki občutljive trepalnice zaščitijo. Trepalnice se lomijo, če zvečer večkrat pozabite odstraniti ličila. Torej lahko še vedno zapeljujete z dolgimi črnimi trepalnicami, le pred spanjem uporabite blag odstranjevalec ličil za oči ter jih dobro očistite.

Z rednim striženjem lahko le preprečite cepljenje las.
Z rednim striženjem lahko le preprečite cepljenje las.FOTO: iStockphoto

Lepotni mit 2: Če boste večkrat strigli lase, bodo lasje bolj gosti
Škoda, da to ni res. Tudi če vsak dan malo las ostrižete, žal zaradi tega lasje ne bodo bolj gosti. Na žalost je nemogoče vplivati na rast naših las. Rast je odvisna izključno od korenin, pogosto striženje pa na korenine ne vpliva. Lahko pa z rednim striženjem konic preprečite cepljenje las, kajti lasje bodo brez razcepljenih konic izgledali lepše in polneje.

Upoštevajte, da samo s hujšanjem celulita ne boste odpravili.
Upoštevajte, da samo s hujšanjem celulita ne boste odpravili.FOTO: iStockphoto

Lepotni mit 3: Samo ženske s preveliko težo imajo celulit
Tisti, ki to verjamete, se lahko pripravite na šok, kajti to je mit. Za nastajanje celulita ni kriva le prekomerna teža, ampak ohlapno podkožno tkivo, ki je lahko dedno. Celulit je posledica načina življenja, naredi pa se v večini primerov zaradi nezdrave prehrane in premalo gibanja. Nekateri ljudje pa so h kopičenju maščobnih celic gensko nagnjeni. Pomembno je vedeti, da samo z dejavnim hujšanjem celulita ne bomo odpravili, ampak le zmanjšali obseg maščobnih tkiv, ter da je podkožno tkivo vsake ženske s starostjo vse manj čvrsto, pri tem pa pomaga aktivno ukvarjanje s športom.

Obraz vedno zaščitite z visokim UV faktorjem.
Obraz vedno zaščitite z visokim UV faktorjem.FOTO: iStockphoto

Lepotni mit 4: Zaščitna krema za sončenje na obrazu ni potrebna, ker make up nudi dovolj UV zaščite

To je lepotna laž, kajti tekoči pudri, res da nekateri vsebujejo UV zaščito, vendar so zaščitni faktorji v tekočih pudrih veliko prenizki, da bi zaščitili pred močnim poletnim soncem. Možna pa je tudi alergična reakcija na kombinacijo negovalnih sestavin, ki jih vsebuje tekoči puder in sončnimi žarki.

Lepotni mit 5: Kopanje in predolgo namakanje v kopeli izsuši kožo

Po kopanju namažite telo s kremo.
Po kopanju namažite telo s kremo.FOTO: iStockphoto


Na srečo je to le mit, dokler ste pazljivi, da temperatura vode ne presega 38 stopinj in da vaše namakanje ni veliko daljše od 20 minut. Po kopanju pa nikar ne drgnite telesa z grobo brisačo, temveč ga nežno popivnajte z brisačo ter namažite s kremo za telo.

Lepotni mit 6: Britje povzroča močnejše in gostejše dlake

Noge ne bodo nič bolj kosmate, če si jih boste brili.
Noge ne bodo nič bolj kosmate, če si jih boste brili.FOTO: iStockphoto

Tudi to je lepotni mit. Dlake, ki jih pobrijemo se nam zdijo debelejše le zato, ker jih z britvico odrežemo na najdebelejšem delu in ko zopet zrastejo, je ta debelejši del prvi, ki pride izpod kože ter daje zgled močnejših dlak. O tej temi lahko razpravljate tudi na forumu.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413