Zadovoljna.si
Manekenka

Novice

LIČENJE: Osvojite s pogledom

S.O.
27. 02. 2009 19.08
3

Za oči pravijo, da so zrcalo duše. Da bo tako res ostalo, upoštevajte lepotne namige in noben moški se ne bo mogel upreti vašemu zapeljivemu pogledu.

Senčilo

Manekenka
ManekenkaFOTO: iStockphoto

Ko na obraz nanašate puder, nikakor ne pozabite na veke, saj bo tako senčilo bolj obstojno. Izberite si nežen odtenek in ga nanesite čez celotno veko. Senčilo nanašajte s čopičem ali aplikatorjem. Če se odločite za odtenek, ki vsebuje drobne svetleče delce, pazite, saj bodo morebitne gube bolj opazne. Izberite si temnejši odtenek senčila in ga nanesite od zunanjega dela, vse do polovice veke. Ker bodo nastali vidni robovi, se jih lahko znebite kar s prstom, s katerim nežno razmažite senčilo. Spodnji del očesa prav tako na rahlo začrtajte s senčilom, pri tem pa pazite, da črta ne bo preširoka. V kotičke očesa nanesite svetlejšo barvo, celotno črto pa zabrišite z vatirano palčko.

Nanos eye linerja ali svinčnika

Odločite se za tistega, ki se vam zdi bolj primeren in ga znate uporabljati. Svinčnik ni tako zelo intenziven, zato je primeren bol za začetnice, to pa ne pomeni, da z njim ne moremo doseči lepih rezultatov. Prav nasprotno; svinčnik ima to prednost, da ga lahko zabrišemo in s tem naredimo zadimljen videz očesa. Če torej nimate pri roki senčila, ga lahko nadomestite s pravilno uporabo svinčnika. Potegnite tanko črto od notranjosti očesa pa vse do zunanjega dela in jo zabrišite. Postopek ponovite, vendar samo do sredine. Tu lahko narišemo debelejšo črto, ki jo razmažemo z aplikatorjem, lahko pa si pomagate kar s prstom. Tudi v zunanjem delu očesa potegnemo tanko črto, po potrebi pa jo ob zunanjem kotičku lahko odebelimo.

Veka
Veka FOTO: iStockphotoEye liner je primeren za bolj intenziven videz in prav tako ga lahko uporabljamo tudi brez senčila. Pravilen nanos eye linerja je ravno v nasprotni smeri, se pravi od zunanjega kotička očesa pa vse do notranjosti. Tako boste narisale klasično črto. Če pa želite eksperimentirati in črto podaljšati, boste eye liner nanesle od notranjega kotička navzven. Če se odločite za črto pod očesom, jo boste lažje nanesle od zunanjega dela navznoter. Pri nanašanju morate biti še posebej pozorne na natančnost, zato nekaj vaje ne bo škodilo. Danes boste našle zelo veliko različnih eye linerjev, vse od takih s čopičem, ki ima mehko konico ali pa tudi takšne, ki spominjajo na flomaster. Izberite si tistega, s katerim se bolje znajdete.
 

Ne pozabite na maskaro

Make up svinčniki
Make up svinčniki FOTO: iStockphoto

Maskara bo dodala piko na i, zato vanjo investirajte. Izberite si res tisto, ki bo vaše pomanjkljivosti spremenila v prednosti. Če imate torej dolge trepalnice, izberite tisto, ki vam jih bo upognila in ne še dodatno podaljšala, saj tako ne boste dosegli pravega učinka. Upognjene krtačke bodo odprle vaš pogled, zato skoraj ne boste potrebovale klešč za vihanje trepalnic. Ste pred pomembnim zmenkom, vaša maskara pa je že stara in polna grudic? Ni časa za paniko, zato raje napolnite kozarec z vročo vodo in vanj za minuto postavite dobro zaprto maskaro. Tako se bo maskara stopila in postala bolj tekoča, vi pa jo boste lažje nanesli. Vseeno je dobro opozoriti, da stare maskare vašim trepalnicam lahko naredijo več škode kot koristi, saj bodo postale lomljive, težke, videz pa vse prej kot zapeljiv.


Maskaro nanesite v dveh ali treh ponovitvah, ki pa naj ne bodo predolge. Pri nanašanju ne hitite, ampak si vzemite čas za natančnost. Če se boste pri korenu trepalnic tudi malo ustavile, jih boste še dodatno privzdignile in poudarile. Spodnje trepalnice boste najlažje obarvale, če boste krtačko postavile navpično in le drsele skozi. Pri tem morebitne nepravilnosti zbrišite z mokro vatirano palčko.

Naličeno oko
Naličeno okoFOTO: iStockphoto

Če pa ste se odločile za umetne trepalnice, jih sprva pomerite, da bodo enake dolžine kot vaše in jih previdno odlepite iz podlage. Lepilo s priloženo palčko v tankem sloju nanesite na veko in trepalnico ter jo previdno nalepite. Popolnoma dovolj pa bo, če boste trepalnice prepolovili in tako nalepili samo polovico na zunanji del očesa. Po končanem postopku nekoliko počakajte in pustite, da se lepilo dobro posuši, nato pa čez trepalnice nanesite maskaro.

Urejene obrvi

Ne pozabite ne urejenost obrvi. Če vam je pinceta tuja, se raje prepustite rokam profesionalcev v kozmetičnem salonu, drugače pa si lahko pomagate z belim svinčnikom, s katerim določite obliko obrvi in populite le odvečne dlačice. Razdraženo kožo pa pomirite s kocko ledu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375