Zadovoljna.si
denar

Novice

RESNIČNA ZGODBA: Zapravila skoraj 45 tisoč evrov maminih in babičinih prihrankov

Z.M.
2011-07-26 13:10
3

26-letna Lucy Harris je zadnjih pet let brez obotavljanja zapravljala preko svojih zmožnosti, vse stroške pa je plačevala z mamino kartico. Ko je zapravila vse mamine prihranke, se je spravila še na babičin denar in po dobrih štirih letih zapravljanja tujega denarja za drage počitnice, obleke in letalske karte so jo ujeli, ravno ko je ponarejala babičin podpis na enem od računov. Babica je od žalosti umrla teden dni kasneje, mama zapravljive Lucy pa za vse skupaj krivi sebe, saj ji je hčerka očitala, da se ji je z zapravljanjem njunega denarja želela maščevati, ker ji leta 2000 ni povedala resnice o zdravstvenem stanju njenega očeta, ki je umiral za levkemijo.

Lucy Harris je 26-letna študentka in mama sedemmesečnega sinčka, ki je osebne zamere reševala z zapravljanjem tujega denarja in bančnimi goljufijami. Njeni tarči sta bili nihče drug kot njena mama in babica. Slednji se niti sanjalo ni, da je vnukinja s svojim razkošnim življenjem zapravila več kot 13 tisoč evrov njenih prihrankov, mama pa je vedela za hčerkino početje, a ni ukrepala, saj je sebe krivila za nastalo situacijo. Lucy ji je namreč kar naprej očitala, da se ji z zapravljanjem maščuje, ker je pred 11 leti ni seznanila z resnostjo zdravstvenega stanja njenega očeta, ki je umiral za levkemijo. Babica je umrla le teden dni po tem, ko so Lucy med ponarejanjem babičinega podpisa aretirali, mama pa je po štirih letih poklicala policijo in hčerko prijavila, a si je premislila, čim ji je hčerka obljubila, da se bo spremenila. Lucy se obljube seveda ni držala, temveč je za plačevanje svojih astronomskih stroškov preko goljufije nameravala zastaviti tudi 400 tisoč evrov vredno družinsko hišo.

Brez slabe vesti okradla tako mamo kot babico

Finančni inšpektor je nanjo zopet postal pozoren, ko je začela krasti denar babici Ivy Harris in 26-letna dolgoprsta Lucy je pristala v zaporu. Sodnik Michael Mettyear je bil do nje, ki je menda izjemno nadarjena študentka, neizprosen in jo je na podlagi dokazov obsodil na devet mesecev zapora. "Šlo je za neoprostljivo družinsko izdajo,“ je povedal. Mama obsojenke se je na odločitev sodnika pritožila, a njene prošnje so naletele na gluha ušesa. Lucy pa pred mamo ni skrivala le zlobnih finančnih namenov, temveč ji je je zamolčala tudi dejstvo, da ni naredila niti enega izpita na fakulteti, čeprav je vsem razlagala, da je diplomirala z odliko.

Kljub temu je 60-letna mama rotila sodnika, naj jo oprosti zaporne kazni, saj ji je ona že oprostila. "Čutim, da je za vse skupaj kriva moževa smrt. Nikakor se ni mogla sprijazniti s tem, da je izgubila očeta. Zdaj se zaveda, da si je uničila življenje,“ je povedala Lucyjina mama. Sodnik kljub temu ni spremenil svoje odločitve, obsojenki pa je svetoval, naj se pošteno zamisli nad svojimi dejanji, saj je pet let škodovala osebama, ki sta jo imeli najraje na svetu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133