Zadovoljna.si
Whitney Thompson in Chenese Lewis sta pokazali svoje obline. (foto: cheneselewisblog.com)

Novice

'Vsaka ženska je lepa!'

Z. T.
14. 09. 2010 18.15
19

Dvaindvajsetletna Whitney Thompson je manekenka in fotomodel, a njena postava ni takšna, kakršne smo vajeni videti na modnih pistah. Whitney ima obline in je model za oblačila večjih konfekcijskih številk, zaradi česar se uvršča med 'plus-size' manekenke. Vse več jih je, lepih in uspešnih. In ženskam bi rade dokazale, da je vsaka lahko lepa.

Whitney Thompson in Chenese Lewis sta pokazali svoje obline. (foto: cheneselewisblog.com)
Whitney Thompson in Chenese Lewis sta pokazali svoje obline. (foto: cheneselewisblog.com)FOTO:
Whitney Thomson nosi konfekcijsko številko od 44 do 46, odvisno od tega, ali pridobi kakšen kilogramček. In kljub temu dobro služi kot 'plus-size' model in si prizadeva, da postave, kakršna je njena, ne bi bile posebnost v modni industriji. Pred dvema letoma je zmagala na ameriškem tekmovanju Next Top Model in od takrat se bori proti družbeno ustaljenemu pogledu na to, kaj je estetska postava. Whitney je sicer zmagala v oddaji, katere glavna 'šefica' je Tyra Banks. In zdaj se zgraža nad reklamo za novo sezono te oddaje, saj so prikazali zastrašujoče vitko dekle. Whitney je bila zgrožena nad Tyrino odločitvijo, da takšno dekle sprejme na tekmovanje.
Crystal Renn se je uprla mučilnim dietam, a se ni odrekla manekenskemu poklicu.
Crystal Renn se je uprla mučilnim dietam, a se ni odrekla manekenskemu poklicu.FOTO:

'Plus size' manekenki pozirali goli

Skupaj s temnopolto miss plus America Chenese Lewis sta za kampanjo Love Your Body (Ljubi svoje telo) skupaj pozirali goli ter s tem spet odprli razpravo o tem, da bi ženske morale sprejeti svoje telo, ne glede na kakšen kilogram gor ali dol. Dekleti poudarjata, da bi se vsaka ženska morala dobro počutiti v svojem telesu, ne glede na to, katero konfekcijsko številko nosi. Njun namen je opozoriti, da so oglasi in druge podobe, ki prikazujejo suhljate ženske, škodljivi, žaljivi in nespoštljivi.

Vsaka ženska je lepa, a žal se mnoge tega ne zavedajo. (foto: cheneselewisblog.com)
Vsaka ženska je lepa, a žal se mnoge tega ne zavedajo. (foto: cheneselewisblog.com)FOTO:

'Vzljubite svoje telo!' 

''Proti našemu samospoštovanju deluje močna industrija, ki nam želi prodati nove izdelke in nas prepričati, da smo lahko srečni le, ko izgubimo nekaj kilogramov. Če želite spremeniti svoje telo, jejte polnozrnate izdelke in se rekreirajte. Prepričana pa sem, da se morajo imeti ljudje radi, ne glede na obliko njihovega telesa in na kilograme. Šele potem lahko naredijo kakšno spremembo,“ je odločna Whitney. Postala je tudi zagovornica ameriškega združenja, ki pomaga osebam, ki trpijo zaradi motenj hranjenja. V ZDA okoli 10 milijonov žensk in milijon moških trpi zaradi prehranskih motenj. ''Želim si, da bi v ZDA prepovedali računalniško popravljanje fotografij. Če ni mogoče narediti dobre fotografije nekega modela, ne da bi jo popravljali, potem neko dekle ne bi smelo biti fotomodel. Šele brez popravkov bi ljudje lahko videli resnične ženske z vsemi nepravilnostmi. Prepričana sem, da bi se vsem povrnila samozavest.“

Vsaka ženska je lepa 

Dvaindvajsetletnica s Floride gre po stopinjah svoje nekoliko bolj slavne predhodnice Crystal Renn, ki si je po letih najstniškega stradanja, da bi ustrezala zahtevam modne industrije po ultra vitki postavi, spoznala, da na tak način ne more živeti. Začela je zdravo jesti, tu pa tam si privošči kakšno gurmansko pregreho in je nadvse zadovoljna s svojo postavo. Ki seveda še zdaleč ni podobna tistim na modnih pistah, ampak šteje med 'plus size' modele, ki poskušajo ženskam vsega sveta dopovedati, da je vsaka postava lepa.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478