Zadovoljna.si
Rop in umor v Ljubljani - 7

Novice

Grozljivo razkritje! Meso umorjenih žensk prodajali v soseski

M.K.
19. 04. 2012 08.04
11

Svetovno javnost je pred dnevi šokiral še en težko razumljen škandal. Brazilska policija je namreč aretirala tri osebe, ki naj bi pripadale nenavadni kanibalski sekti, in jih obtožila okrutnega umora več žensk. Žrtve naj bi s pretvezo, da iščejo varuško za svojega otroka, zvabili v svoje stanovanje, tam pa jih hladnokrvno pokončali, razkosali, iz njihovega mesa pa pripravili tradicionalne brazilske jedi, ki so jih v soseski prodajali kot prvovrstno svinjino. Po aretaciji v javnost prihajajo vedno nove gnusne podrobnosti domnevnega dogajanja za štirimi stenami stanovanja v majhnem brazilskem mestecu Garanhuns. Tako naj bi aretiranci po raziskavah policije tudi sami uživali meso svojih žrtev in pili njihovo kri, s tem 'poslom' pa naj bi se ukvarjali kar nekaj let.

52-letni Jorge da Silveira, njegova žena, prav tako 52-letna Isabel Pires, in 25-letna ljubica Bruna da Silva naj bi v časopisih vsako leto objavili oglas, da iščejo izkušeno in zanesljivo varuško za domnevnega otroka ljubice Brune. Vse kandidatke, ki so se odzvale, naj bi vsako posebej povabili v svoje stanovanje, kjer naj bi z njo opravili razgovor in kjer naj bi spoznala otroka. Prav gotovo pa se niso zavedale, da jih bo iskanje službe stalo življenja. Obtoženci naj bi jih namreč hladnokrvno zabodli, razrezali na kose in počrpali vso kri, ki naj bi jo potem več dni uživali kot edini vir pijače. Iz dela razkosanih trupel naj bi pripravljali tradicionalne brazilske jedi, ki so jih prodajali na ulici, preostanek mesa pa zapakirali v vrečke za zamrzovanje, jih nekaj shranili za lastno prehranjevanje, preostanek pa v soseščini prodajali kot prvovrstno svinjino. V svoj zagovor naj bi obtoženi povedali, da so darovanim žrtvam  'čistili duše', podrobno pa naj bi oblastem z risbami predstavili tudi celoten postopek umorov in obred tako imenovanih 'daritev'.

nasilje nad moškimi
nasilje nad moškimi FOTO:
Opravljali naj bi kanibalske obrede

Policija je sicer že dalj časa preiskovala izginotja večjega števila točno določenega profila žensk, kanibalskemu triu, ki naj bi deloval pod imenom 'Cartel', pa so prišli na sled po tem, ko je Isabel v eni od trgovin z živili nakupljene izdelke plačala s kreditno kartico pogrešane žrtve. „Šlo je za misijo. Niti en sam list ne pade z drevesa brez božjega dovoljenja. In vse te umazane duše so sedaj čiste in v božji pristojnosti,“ je Jorge Silveira povedal v svoj zagovor in poudaril, da niso ničesar storili narobe, saj je bil njihov namen zgolj „očistiti svet“ in „se boriti proti prenaseljenosti“. Trojica naj bi sicer vsako leto opravljala slovesne kanibalske obrede, za katere naj bi v časopisih objavili oglas, da iščejo varuško, žrtve pa naj bi premamila visoka urna postavka. Koliko žrtev so dejansko darovali, zaenkrat ni znano, v stanovanju osumljencev pa naj bi policija našla ostanke treh žensk, od katerih so dve že identificirali.

Žrtve so v past zvabili z visoko ponujeno urno postavko.
Žrtve so v past zvabili z visoko ponujeno urno postavko.FOTO: iStockphoto
Našli tudi petletno deklico

Isabel se je sicer še spomnila imena ene od žrtev iz mesta Olinda, ki jo svojci pogrešajo od sredine leta 2008, ostalih umorjenih žensk pa se naj ne bi spomnili oziroma o njih ne bi želeli govoriti. Povedali naj bi le, da je šlo za slabe ljudi, ki so jim pomagali do zveličanja. A kar je najbolj vznemirilo oblasti je petletna deklica, ki so jo našli v stanovanju kanibalske sekte. Bila naj bi hčerka ene od umorjenih žrtev, ki naj bi jo mama pripeljala s seboj na razgovor. Lokalni mediji tako špekulirajo, da so jo pustili pri življenju, ker veljajo otroci za nedolžna bitja, velika pa je tudi verjetnost, da so jo hranili z mesom njene lastne mame. Osumljenci v priporu čakajo na nadaljnji potek dogodkov, krivdo pa naj bi v celoti zavračali, saj naj bi bili božji odposlanci, ki so iz slabih ljudi izganjali zle duhove in jim pomagali na poti v večnost.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368