Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Delala naj bi kot varuška, a jo je čakal pekel

Z. T.
30. 10. 2012 16.30
12

Američanka Andrea Duncan se je odločila, da vloži tožbo proti svoji nekdanji delodajalki zaradi mučenja na delovnem mestu. 31-letnica je namreč delala za neko gospo, ki spada v elito newyorške družbe, ta je od nje med drugim zahtevala, da se je oblačila v seksi oblekice ter da je jemala različne vrste drog.

Susan O'Leary je Andreo Duncan najela, da je pazila njeno 23-letno hči Suzanne, ki naj bi trpela za lažjo duševno boleznijo. A bodoča varuška ni vedela, da je njena varovanka pravkar prišla z zdravljenja zaradi hude duševne stiske. Andrea sicer poudarja, da težave, ki jih je imela na svojem delovnem mestu, niso izhajale le iz dejstva, da je delala z bolno osebo, saj je njena delodajalka poskrbela, da je dan za dnem doživljala pravi pekel. ''Želela sem si le varen prostor, kjer bi v miru živela, in da bi zaslužila nekaj denarja, dobila pa sem pekel.''

Brazgotine zaradi vrele vode

'Pekel' se je začel že kakšen mesec po tem, ko je Andrea začela delati za O'Learyjevo. Kot pripoveduje 31-letnica, je Suzanne brez pravega razloga dobesedno znorela in začela vpiti, v izbruhu besa pa je nanjo zlila poln vrč vrele vode, zaradi česar ima Duncanova danes po trebuhu brazgotine. Po tem dogodku ji ni dovolila, da bi poiskala zdravniško pomoč ter ji zagrozila, da bo ostala brez službe in 250 dolarjev, ki jih je tedensko zaslužila. Izgubila bi tudi streho nad glavo, saj je kot varuška bivala v 8 milijonov dolarjev vrednem stanovanjem O'Learyjevih. ''Vzemi še več zdravila, spij vino ter se namaži z gelom aloe,'' ji je ob tem dogodku svetovala delodajalka. Sicer pa je imela O'Learyjeva zelo sproščen odnos do drog, saj je Andreo silila, da je jemala tabletke, ki menda povečujejo storilnost.

Delala v seksi oblačilih

O'Learyjeva je nadzirala življenje Andree tako znotraj kot zunaj stanovanja, v ovadbi pa ni omenjen njen mož, saj je zaradi dela večinoma odsoten. Duncanova je pri družini delala dober mesec dni in ga pravzaprav ni srečala. Andrea, ki si želi postati fotomodel, je med drugim morala nadomestiti čistilko, ki jo je O'Learyjeva odpustila, a za dodatno delo ni prejela nikakršne povišice. Kadar je njena delodajalka gostila prijatelje, jim je morala streči, obleči pa si je morala seksi kratko belo oblekico, pod njo pa obvezno črne nogavice. Njena delodajalka ji je urejala tudi njen prosti čas, tako ji je v naprej določala zmenke, med drugim je morala ven z osebnim trenerjem O'Learyjeve ter z njenim borznim posrednikom.

Odpuščena zaradi razkazovanja

Andrein pekel se je končal po tem, ko jo je delodajalka odpustila, ker naj bi se 'preveč razkazovala' zunaj stanovanja. A kot je povedala Andrea, je nosila ohlapna oblačila, ker bi kar koli drugega preveč dražilo njeno razbolelo kožo na trebuhu. Prepričana je, da jo je O'Learyjeva odpustila, ker se ni želela prostituirati. ''Naletijo na mlado igralko in manekenko ter jo izkoristijo,'' je dejala Andreina odvetnica Rosemarie Arnold.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404