Zadovoljna.si
Nova miss Universe 2010 je Marika Sevšek.

Novice

Miss Universe je plavolasa Marika

Z. B.
17. 05. 2010 16.40
25

Marika Savšek je po presenetljivem preobratu, kakršnega še nismo videli na slovenskih lepotnih izborih, postala nova miss Universe 2010.

Miss Universe Slovenije 2010 - prireditev - 56
Miss Universe Slovenije 2010 - prireditev - 56FOTO: Miro Majcen
Tokratni izbor za miss Universe je postregel s presenetljivimi preobrati. Najprej se je govorilo, da bo miss Universe 2010 Sandra Marinović ostala brez lente, ker se je fotografirala za slovenski Playboy. Potem pa se je izkazalo, da je prišlo pri razglasitvi do napake in je naslov dejansko pripadel drugi spremljevalki Mariki Savšek.

Marika je presrečna

Triindvajsetletnica iz Šmartnega pri Litiji je že veteranka na lepotnih tekmovanjih. Leta 2008 je osvojila naziv druge spremljevalke Lepe sosede. Sama sebe označuje kot navihano, vedno pozitivno in avanturistko. Najbolj je ponosna na to, da je državna prvakinja iz znanja slovenskega jezika ter da že 17 let aktivno igra v tamburaškem orkestru v rodnem Šmartnem, zadnja tri leta pa še v dveh ljubljanskih folklornih skupinah. Sicer pa študira na fakulteti za varnostne vede v Ljubljani. Prepričana je, da so poleg lepote za naslov miss Universe pomembne tudi samozavest, komunikativnost, iznajdljivost, zanesljivost in dobrosrčnost.

Nova miss Universe 2010 je Marika Sevšek.
Nova miss Universe 2010 je Marika Sevšek. FOTO: Miro Majcen
Doma bom jokala

V pogovoru za naš portal nam je Marika zaupala, da je neizmerno srečna in komaj čaka, da pride domov, kjer se bo lahko pošteno zjokala. Tam jo bo pričakal tudi njen fant, s katerim si delita ljubezen že leto in pol. "Oba sva presenečena in vzhičena. Danes zjutraj so me poklicali in mi povedali za neljubi zaplet. Mene je novica vsekakor navdušila, hkrati pa mi je postalo hudo za Sandro, ki pa je že zelo uspešna na svoji profesionalni poti. Najbolj mi je žal, da nisem mogla podoživeti trenutka, ko te razglasijo za miss,“ prizna novopečena miss Universe 2010. Marika se že veseli obveznosti, naslovnic, fotografiranj in predvsem odhoda v New York, kamor bosta odšli skupaj z nesrečno in po novem drugo spremljevalko Sandro.

Ni neumnih odgovorov!

In kaj poreče plavolasa Marika na zlobne jezike, ki lepoto pogosto enačijo z neumnostjo? "Poleg tega da sem miss, sem še 'blond', kar je za nekoga izjemen material za izvabljanje smeha na tuj račun. Zase vem, kakšna sem, in ne bom se pustila poniževati. Če novinar zastavi neumno vprašanje, je sila težko podati pameten odgovor. Včasih te ujamejo povsem nepripravljeno, zmedeno od vtisov in raztreseno. Potem pa tvoj kratki odgovor poudarijo kot največjo napako na svetu. Sama sem se že znašla v tako neprijetni situaciji in priznam, da se počutiš izigrano,“ razloži povezano med nespretnimi odgovori kandidatk in zlobnimi vprašanji novinarjev. Vsekakor pa je samozavestna Marika ponosna na svoj videz, saj na svojem telesu ne bi prav ničesar spremenila.

Plavolasa lepotica je presrečna.
Plavolasa lepotica je presrečna.FOTO: Miro Majcen
Manekenke so tudi gole

Sandra Marinovič je bila favoritinja tudi v očeh nekdanjih zmagovalk v izboru za miss Universe. Iris Mulej, ki je to titulo osvojila že davnega leta 2001, je bila nad novico o novi miss presenečena. "Osebno sem navijala za Sandro in v mojih očeh si je zmago vsekakor zaslužila. Uradne razlage ne poznam, a če so bile vzrok fotografije v moški reviji, potem bi bila takšna odločitev pretirana. V primeru neljubih zapletov pa je to sila nehvaležna situacija, kajti vsi smo ljudje in vsak izmed nas lahko naredi napako. Ta je sicer malce bolj odmevna, ker gre za zmagovalko zelo pomembnega in priljubljenega lepotnega izbora, a kljub temu moramo biti prizanesljivi do organizatorjev,“ je iskrena Iris, ki ceni delo profesionalnega fotomodela, ki se mora za kakšno izjemno reklamno kampanijo tudi delno razgaliti. "Vendar tukaj ne pomeni, da se dekle razgali iz erotičnih vzgibov, ampak zgolj zaradi profesionalnega pristopa k delu. Moramo biti povsem iskreni in si priznati, da je danes v večini primerov golota celo bolj popularna kot moda oziroma izdelek, ki ga manekenka promovira.“

Moja zmagovalka je še vedno Sandra

Tjaša Kokalj povsem razume neprijetno situacijo, v kateri sta se znašli Sandra in Marika Savšek. Manekenka in mlada pisateljica je edina v zgodovini slovenskih lepotnih izborov, ki se je na svetovnem izboru miss Universe uvrstila v polfinale. Dolgonoga Štajerka je držala pesti za temnolaso Sandro, ki je bila po njenem okusu najlepša. "Nikoli v življenju se ne bi rada znašla v takšnih okoliščinah, ko že nekaj dni opravljaš vlogo miss, nato pa te presenetijo ali bolje rečeno šokirajo s kruto resnico. Človeku se lahko vse pripeti in ni pošteno obsojati odgovorne za napako. Vsekakor pa si niti v sanjah ne znam predstavljati, kako bi odreagirala, če bi se znašla v njuni koži,“ je neposredna postavna Tjaša. Tudi ona pa kot odlična manekenka loči med goloto iz estetskih in profesionalno manekenskih namenov ter erotiko. "Sandro zelo dobro poznam in njeno delo neizmerno cenim, zato v njenem primeru večkrat omenjene in bojda sporne fotografije ne bi smele predstavljati ovire. Že sama je od začetka izbora poudarila, da je pozirala razgaljena, vendar ne na cenen ali celo vulgaren način. Ni se skrivala in se sprenevedala, saj se nima za kaj,“ še dodaja Kokaljeva.

Zaenkrat ne razmišlja o golem poziranju.
Zaenkrat ne razmišlja o golem poziranju.FOTO: Miro Majcen
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478