Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Belgijska poslanka v krempljih narkomafije

Z. T.
03. 09. 2010 18.55
0

Mlada belgijska poslanka je morala odstopiti s svojega položaja, potem ko je prišlo na dan, da je na Tajskem kupovala droge ter bila žrtev izsiljevanja razpečevalcev. Njena stranka bi se ji najraje odrekla, saj je nekatere že prej motilo njeno mladostno gledanje na vlogo političarke.

Kim Geybels se je v politiko spustila še zelo mlada, morda premlada za pozicije, ki jih je zasedla. Pri komaj 28 letih je postala poslanka belgijskega senata in predsednica podmladka svoje stranke. Prvič se je na volitvah preizkusila leta 2006, ko je želela priti v mestni svet belgijskega mesta Lummen, vendar ji ni uspelo. Leta 2008 je bila izvoljena v svet neodvisne stranke N-VA. Leto dni pozneje je bila kandidatka na regionalnih volitvah za flamski parlament, a ponovno ni bila izvoljena. Junija 2010 je le dočakala svoj trenutek, ko so jo izvolili v belgijski parlament. Toda slabe tri mesece po izvolitvi v je morala odstopiti s funkcije zaradi škandala povezanega z drogami in izsiljevanjem. Vse se je zgodilo, medtem ko je s partnerjem dopustovala na Tajskem.

Prepovedane droge in izsiljevanje

Geybelsova je bila na počitnicah s svojim partnerjem Basom Luytenom na Tajskem. Med bivanjem v Bangkoku sta iskala droge in Bas je na ulici naletel na lokalne razpečevalce, ki jih je pripeljal v hotelsko sobo. Prav v hotelu naj bi potem par droge tudi kupil. Kot je pozneje povedala Geybelsova v svoj zagovor, so ju razpečevalci kmalu spet poklicali. Zatrjevali naj bi, da so v sobi skrili veliko zalogo mamil ter grozili, da bodo tajsko policijo obvestili o tem, da posedujeta prepovedane droge, če ne bosta plačala velike vsote denarja. Geybelsovo je zgrabila panika in je poklicala predstavnike svoje stranke ter jih prosila, naj ji pomagajo. Belgijska ambasada na Tajskem je takoj ukrepala ter paru uredila, da sta z Basom lahko sedla na prvo letalo proti Parizu.

Droge ne spadajo v lepo sliko

Za zdaj ni jasno, ali je bila tajska policija sploh obveščena o dogajanju. Geybelsova ni bila aretirana in menda tudi proti njej ni bila vložena nobena ovadba. Po njenem prihodu v Belgijo je bila takoj poklicana na zagovor pred stranko, kjer so ji jasno povedali, da mora odstopiti. Geybelsova je veljala za zgled, toda zgodba z mamili in izsiljevanjem ne sodi v to sliko. Mlada političarka pa ima, kot kaže, še več masla na glavi, kot je sprva kazalo. Svojega partnerja Basa je zaposlila kot svojega asistenta v senatu, s čim se njena stranka seveda ni strinjala. Sploh ker so mladeniča pred tem sami odpustili.

Preveč izzivalna za senat

Sicer pa je lepa in postavna temnolaska svojim strankarskim kolegom šla že zelo zgodaj v nos in so jo kritizirali ob njenem prvem zasedanju v parlamentu, češ da je oblekla prekratko krilo. Tudi sicer je Geybelsova v svojem javnem nastopanju zelo sproščena, saj je na spletni strani, ki jo predstavlja kot političarko, objavila precej fotografij iz zasebnega življenja, tudi medtem ko se zabava. 29-letnica je sicer po izobrazbi zdravnica in je pred vstopom v politiko delala na urgentnem bloku. Zdaj je ogrožena tudi ta njena poklicna pot.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478