Zadovoljna.si
Viktorijini angelčki danes predstavljajo ideal.

Novice

Debela sem, pa kaj potem ...

Z.K.
28. 05. 2012 15.00
9

Novinarka spletnega portala xojane je bralke pozvala, naj pošljejo svojo fotografije v kopalkah, edini pogoj je bil, da so močnejše postave. Na ta način je želela spodbuditi ženske, da bi se dobro počutile v svojem telesu, četudi nimajo postave kot denimo Viktorijini angelčki, ki v sodobni družbi veljajo za lepotni ideal.

Viktorijini angelčki danes predstavljajo ideal.
Viktorijini angelčki danes predstavljajo ideal. FOTO:

Samozavestne v svojem telesu

Gabi Grebb, novinarka ameriške spletne strani xojane, se ne strinja z lepotnimi ideali, ki jih vsiljuje sodobna družba in poveličujejo vitka, za nekatere morda celo previtka telesa. Grebbova meni, da je naša družba obsedena z brezhibnimi telesi, kot jih prikazujejo mediji. Bralke je tako pozvala, naj pošljejo svoje fotografije v kopalkah, edini pogoj je bil, da so močnejše postave. Na ta način je želela ženske opogumiti, da se v svojem telesu, ne glede na to koliko kilogramov imajo, počutijo dobro in samozavestno. Doslej je fotografije v bikiniju poslalo že 31 pripadnic nežnejšega spola. Galerija močnejših žensk v kopalkah tako predstavlja raznolikost in spodbuja razmišljanje o tem, da nobena konfekcijska številka ali oblika nimata monopola nad tem, kaj je obravnavano kot privlačno in celo 'normalno'. Ženske na fotografijah izžarevajo samozavest in se prav nič ne obremenjujejo s svojimi odvečnimi kilogrami.

Očitajo ji, da ni dovolj 'debela'

Tudi Gabi je objavila svoje fotografije in od bralcev, ki podpirajo njeno samozavest, prejela ogromno pohval. Kljub temu pa so se našli tudi zlobni komentarji, češ da ni dovolj 'debela', njena oblika telesa, ki spominja na peščeno uro, pa naj bi ji le olajšala delo, da objavi svojo fotografijo. „Prav je, da ima človek rad svoje telo in ga 'nosi' s ponosom, toda kljub temu morajo nekatere ženske dojeti, da se morajo oblačiti glede na svojo postavo. Tako pač je v modi, nekatera oblačila so narejena za vitke in druga za močnejše,“ je bil še eden izmed komentarjev. „Upam, da bo galerija spodbudila razmišljanje o tem, da so naša telesa različnih oblik in velikosti ter da so dekleta lahko samozavestna v svoji koži, ne glede na to koliko kilogramov imajo,“ je zapisala pobudnica akcije.

 

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413