Zadovoljna.si
Sončni zahod

Novice

Možnost za ljubezen 1 : 285.000

Z.V.
15. 01. 2010 19.03
1

Nepopravljivi romantiki so prepričani, da je ljubezen zapisana v zvezdah in jo bo vsakomur med nami prinesla usoda. Znanstveniki ne verjamejo v moč usode in trdijo, da se tudi možnost za ljubezen da izračunati. Pri tem se poslužujejo posebne formule.

Ljubezen ni zapisana v zvezdah.
Ljubezen ni zapisana v zvezdah.FOTO: iStockphoto

Profesor na Univerzi Warwick v Coventryju v Veliki Britaniji Peter Backus je razsikal znansteno ozadje samcev. Možnost, da najdejo pravo ljubezen, je 1 : 285.000. Britanski matematični genij je svojo raziskavo objavil v članku z naslovom ’Zakaj nimam dekleta’, nato pa je tri leta ostal samski. V svoji nekoliko nori študiji je uporabil tako imenovano Drakeovo enačbo, ki so jo uporabljali pri izračunavanju verjetnosti obstoja življenja na drugih planetih. Z enačbo N = R* x Fp x Ne x Fi x Fc x L je profesor Drake uspel predvideti, da v naši galaksiji lahko živi okoli 10 tisoč civilizacij.

Depresivni rezultat

Backus je sicer enačbo prilagodil svojim kriterijem za sanjsko žensko, pri katerih je upošteval tudi odstotek žensk, katerim bi se zdel tudi sam privlačen. Povedati moramo, da ugotovitve študije niso najbolj ohrabrujoče za moške. Backus je namreč ugotovil, da je Veliki Britaniji 30 milijonov žensk, od katerih bi bilo le 26 primernih zanj. V enačbo je vključil ženske brez partnerja v starosti med 24. in 34. leti, ki živijo v Londonu, kar je zagotovo zmanjšalo izbor. Ko pa je dodal še osebne kriterije, so možnosti postale izredno majhne. "Rezultati raziskave morda delujejo na ljudi, ki iščejo pravo ljubezen, nekoliko depresivno. No, dobra novica je v tem, da krivda ni njihova,“ je pojasnil Backus.

Še verjamete v ljubezen na prvi pogled?
Še verjamete v ljubezen na prvi pogled?FOTO: iStockphoto

Kako prepoznati pravega

Velikokrat slišimo, da se je nekdo zaljubil na prvi pogled. Če gre verjeti Backusu, je imel veliko srečo, da je našel pravega. Menda naj bi zaljubljenost na prvi pogled prepoznali po telesnih znakih, ki nam dajo vedeti, da smo se v osebo, ki smo jo pravkar spoznali, zaljubili. Ponavadi gre za moškega ali žensko, ki je po svojih telesnih in značajskih lastnostih zelo podobna naši domišljijski predstavi o idealnem partnerju oziroma partnerici. Zaradi tega si zaljubljeni ljudje velikokrat domišljajo, da svojega izvoljenca poznajo že dlje časa, čeprav so ga srečali prvič v življenju.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493