Zadovoljna.si
Več kot polovica prostitutk naj bi bila okužena z virusom HIV.

Novice

Na navijače čaka 40 tisoč prostitutk

V.P/T.G.
11. 05. 2010 18.50
15

Svetovno nogometno prvenstvo je privabilo v Južno Afriko najmanj pol milijona navijačev iz vsega sveta. A strokovnjaki opozarjajo, da bo poleg nogometnih užitkov lahko prineslo tudi zdravstveno katastrofo. V tem delu sveta je namreč najmanj polovica prostitutk, ki čakajo na navijače, okuženih z virusom HIV.

Na športni spektakel so se v Južni Afriki pripravlili tako rekoč vsi: restavracije, pivnice, hoteli, turistični delavci in seveda prostitutke. Masa, ki se med največjim športnim dogodkom leta veseli ter prepušča užitkom take in drugačne vrste, bo rade volje plačala nekaj več za dodatni užitek, prodajalke ljubezni pa se bodo to zagotovo potrudile izkoristiti. Južnoafriška uprava za narkotike ocenjuje, da je več kot 40 tisoč prostitutk iz Rusije, Konga in Nigerije zavzelo južnoafriška mesta in se pripravilo na stranke, ki jih med 500 tisoč s testosteronom nabitimi navijači verjetno ne manjka. Turistična zveza Cape Town je pripravila vrsto projektov, s katerimi svoje prebivalce, predvsem mlajše, opozarja na nevarnosti, ki jih prinaša seks industrija in z njo nevarnost okužbe z virusom HIV. Celo predsednik Jacob Zuma, oče 20 otrok, sicer znan po svoji poligamiji in zavzet borec proti kondomom, ni želel stvari prepustiti naključju.

Glavnina strank so tovornjakarji.
Glavnina strank so tovornjakarji.FOTO: YouTube

Britanski kondomi za navijače

Med svojim obiskom v Veliki Britaniji marca letos je zaprosil za pomoč pri nabavi več kot milijarde kondomov kot dodatne zaloge pred začetkom svetovnega prvenstva. Britanci so v njegovo državo poslali 42 milijonov kondomov, kar bi zadostovalo, da bi se vsak prebivalec te države oskrbel z enim kosom, oziroma vsak turist s 100 kosi. Kljub temu je strah, da bi se turisti, ki bodo obiskali to državo med svetovnim nogometnih prvenstvom, okužili in povečali število obolelih tudi doma, še vedno velik.

'Belci imajo radi črnke'

Prostitutka iz Konga, predstavlja se kot Scarlet, je v Cape Town prispela aprila in upa, da bo v tem mestu ostala tudi po prvenstvu. Po Long Streetu se sprehaja v novi majčki z logotipom južnoafriške nogometne reprezentance.  "Belci imajo radi črnke," je prepričana Scarlet, ki si obeta velik zaslužek med nogometnim prvenstvom. Tudi vozniki taksijev, ki svoje stranke iščejo po Long Streetu v Cape Townu so se na prihod nogometnih navijačev dobro pripravili.

Več kot polovica prostitutk naj bi bila okužena z virusom HIV.
Več kot polovica prostitutk naj bi bila okužena z virusom HIV.FOTO: YouTube

Petdeset moških na teden za preživetje

Queenie Mulungo ni imela izbire, ko se je pri šestnajstih letih odločila za prostitucijo. Bila je lačna, ni imela kaj za obleči, s prodajanjem svojega telesa pa je nekako preživela. Danes je  ena od številnih južnoafriških prostitutk, ki delajo v nekem kraju na meji med Zimbabvejem in Zambijo. Tam prodaja svoje telo voznikom tovornjakov, ki dolge dneve in tedne čakajo na prestop meje. ''Pretekli teden sem seksala s petdesetimi moškimi, kondom običajno uporabim le s petimi,“ pove Queenie. Tudi ona je ena od prostitutk, ki so se med delom okužile z virusom HIV, a kar je najhuje, svojim strankam tega ne pove, ker se boji, da bi ostala brez dela.

Bizarne želje turistov

49-letni taksist Henry Africa pravi, da veliko vozi na relaciji, ki jo imenujejo 'bright red tour' in verjame, da bo med nogometnim prvenstvom prav ta del mesta, poleg stadiona, najbolj obiskana destinacija. Za 500 dolarjev je Henry pripravljen stranko voziti vso noč, od enega striptiz kluba do drugega, jo odpeljati celo k prostitutki, ki ponuja varen seks. Kar v državi, v kateri je vsaka peta oseba okužena z virusom HIV, sploh ni zanemarljivo. V svoji dolgoletni praksi je Henry videl marsikaj, od turistov, ki želijo seksati s HIV pozitivno osebo, do drogiranih, pretepenih in okradenih moških, ki so bili prepričani, da se v mestu lahko znajdejo sami. "Če ne vedo, kje je najvarneje, si bodo zagotovo nakopali težave. Tisto, kar turisti pri nas plačajo, je varnost," pojasnjuje taksist. In prav varnost je najpomembnejša tema mesec dni pred začetkom nogometnega spektakla.

Prodajalke ljubezni se sprehajajo po Long Streetu in iščejo stranke.
Prodajalke ljubezni se sprehajajo po Long Streetu in iščejo stranke.FOTO: Reuters

 

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471