Zadovoljna.si
Tehtnica

Novice

Na poroko prišla za 35 kilogramov lažja

Z.N.
06. 06. 2012 16.07
8

30-letna Sarah Ward je ob zaroki nosila oblačila konfekcijske številke 48. Ker se v svojem telesu ni počutila dobro in je bila njena samopodoba vse bolj na dnu, poleg tega pa je partnerju obljubila, da bo na poročni dan ob njem stala taka ženska, v kakršno se je zaljubil, se je lotila hujšanja. Pred oltar je tako stopila kar za 35 kilogramov lažja.

Sarah Ward se je v zvezi s partnerjem Chrisom počutila tako udobno in varno, da je prenehala skrbeti za svoje telo. Večerne treninge na fitnes napravah je zamenjala z romantičnimi večerjami v dvoje, poležavanjem na kavču, zdravo prehrano, ob kateri je prej uživala, pa je kaj kmalu zamenjala za hitro prehrano. Od leta 2000, ko sta se spoznala, je tako počasi nabirala kilograme, oblačila konfekcijske številke 40 pa kaj kmalu zamenjala za oblačila številke 48. Po tem, ko jo je Chris zasnubil, se je odločila, da bo slabim navadam naredila konec, Chrisu pa obljubila, da bo na poročni dan pred oltarjem stal ob taki punci, v kakršno se je leta 2000 zaljubil.

Mislila je, da je srečna, a ni bila

"Mislila sem, da sem srečna, a resnica je bila daleč od tega. Bila sem potrta," se Sarah spominja "okroglih" časov. "Prenehala sem telovaditi, jedla sem nezdravo hitro prehrano," je dodala in pojasnila, da si obrokov večinoma sploh ni več pripravljala sama, temveč je jedla bodisi tople prigrizke bodisi kupljene že pripravljene jedi, ki jih je le pogrela v mikrovalovni pečici. "Prepustila sem se zvezi, obremenjevala sem se s službo in pozabila nase. Sploh nisem mislila na to, kakšne bodo posledice." Kot je povedala, je v službi navadno pojedla nekaj nezdravega, da si je zapolnila želodec in v čim krajšem času dobila čim več energije, zvečer je, preden se je s Chrisom in prijatelji odpravila na pijačo, pojedla obilno večerjo, nato pa si privoščila še kaj v pubu skupaj z družbo. Imela je vedno manj samozavesti, v svoji koži se je počutila vedno slabše. Ko jo je Chris zasnubil, je v tem videla še dodaten razlog, zakaj bi se spremenila.

V enem letu izgubila 35 kilogramov

"Ko me je Chris zasnubil, sem dobila motivacijo za izgubo kilogramov. Vedela sem, da bom na poročni dan vsaj taka, kakršna sem bila, ko sva se spoznala," je povedala Sarah. "Nikomur nisem povedala, da hujšam, ker sem se bala, da bi me kdo skušal odvrniti od tega." Ko je dosegla v začetku hujšanja zastavljeni cilj in oblekla oblačila konfekcijske številke 40, je bila presrečna, a imela je dovolj volje in motivacije za nadaljevanje. "V šestih mesecih sem nosila že nekaj konfekcijskih številk manjša oblačila," je povedala. A dieto je nadaljevala še pol leta. "Vedno sem imela rada modo, a nisem mogla nositi modnih oblačil, ker sem bila premočna," je povedala Sarah, ki zdaj redno telovadi in z užitkom teče. Pojasnila je, da se počuti, kot bi se na novo rodila "Z izgubo odvečne teže sem postala čisto drugačna ženska."

Njena glavna motivacija je bila obleka

Sarah je že takoj, ko se je odločila za hujšanje, vedela, da ji bo uspelo. Prepričana je bila, da je ne bo nič ustavilo na poti do cilja. "Že takoj ob zaroki, leto pred poročnim dnem, sem se z mamo in pričama odpravila po poročno obleko. V vseh sem se počutila grozno, čeprav so mi vsi govorili, da sem lepa. To je bila tista 'brca', ki sem jo potrebovala." Že tedaj je našla obleko, v kateri se je želela poročiti, a se v njej ni dobro počutila. Pol leta pozneje je odšla v isto trgovino in si ogledovala enako obleko, le da je namesto številke 48 kupila obleko številke 36, čeprav ji tedaj tudi ta še ni bila prav. A je v sebi verjela, da bo na poročni dan v njej blestela. "Vem, da bi me imel Chris enako rad tudi z odvečnimi kilogrami, ampak shujšati sem si želela zaradi sebe. Želela sem biti lepa na poročnih fotografijah in na poročnem potovanju sem brez težav oblekla bikinke. Dvajseta leta sem preživela predebela in nesamozavestna. Vem, da ne bo nikoli več tako," je še dodala.

 

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413