Zadovoljna.si
Raven ima puško rožnate barve.

Novice

Bizarno! Do zob oborožena družina!

T.M.
2010-04-16 19:00
2

42-letni Lee Miracle iz Michigana se je po terorističnih napadih leta 2001, ki so močno zaznamovali življenje v ZDA, odločil svojo družino oborožiti do zob. Člani družine, v kateri je najmlajša hči stara šest let, imaji vsak svoje strelno orožje, nekateri tudi več.

Najmlajša v družini, šestletna Morgana, se z 22-kalibrsko puško počuti enako prijetno, kot bi se igrala z barbiko. Enako velja za njeno devetletno sestrico Raven, ki je puško enakega kalibra dobila za sedmi rojstni dan. Da bi bila zadeva v slogu,  je njeno kopito obarvano z dekliško rožnato barvo. Deklica vselej ponosno razloži: "Oče pravi, da postajam vse boljša strelka."  Vse od atentatov na slavna dvojčka 11. septembra 2001 se Lee, njegova 43-letna žena Katerina ter otroci, stari od 6 do 17 let, pripravljajo na teroristični napad. Pravijo, da bi taka pripravljenost morala biti državljanska dolžnost slehernega Američana.

Obseden z orožjem

42-letni Lee Miracle, poveljnik civilne straže v JV Michiganu, je svoje družinske člane, tudi najmlajši otroci niso bili izjema, vpisal v zahtevne tečaje uporabe orožja ter tehnik preživetja v naravi. Starša ter njuni otroci Morgana, Raven, Elijah, Caleb, Cameron, Megan, Emily in Christian se enkrat mesečno srečujejo s somišljeniki ter pilijo svoje znanje obrambnih veščin pred zunanjimi sovražniki. Sicer poštni uslužbenec in nekdanji vojak Lee pravi: "Soočamo se s primerom, ko nigerijski terorist poskuša na božični dan razstreliti letalo v Detroitu, ki leži zgolj eno uro južno od našega doma. Istočasno še 20 drugih teroristov Al Kaide pripravlja podobne napade proti ZDA. Moram biti pripravljen, da lahko zaščitim svojo družino ter poskrbeti za to, da se je tudi sama sposobna braniti. Gre za vprašanje osebne in kolektivne odgovornosti."

Družina kot vojska

Na mesečnem srečanju s somišljeniki družina Miracle trenira pehotne taktike, preučuje teorije mestnega bojevanja ter se spoprijema s simulacijami naravnih katastrof. "Nekateri smo bivši vojaki, zato smo izšolani na področju vojaških tehnik kot so premikanje pehotnih čet ter kako reagirati, če skupina postane tarča napada s strelnim orožjem. Učimo se tudi veščin preživetja v naravi, kot so postavitev zatočišča iz vej in listja, kako zakuriti ogenj ter kako ravnati z ranjencem. Nikoli ne veš, kaj se lahko pripeti. Konec koncev nas lahko prizadene podoben potres kot na Haitiju. Za nas je pripravljenost na vse to enaka, kot  je imeti doma gasilni aparat. Čeprav si ga nikoli ne želimo uporabiti, ga vendarle moramo imeti na steni."   

Orožje je pod ključem

"Nikoli ne zahtevam od  svojih otrok, da bi se udeleževali mojih aktivnosti. To je zgolj njihova izbira in želja. Vsi moji otroci trenirajo uporabo smrtonosnih strelnih orožij. Izjema je Caleb, ki ima nekatere osebnostne težave, zato nočem, da bi nosil orožje. Pred leti je med igro na dvorišču  s kladivom naredil luknjo v kuhinjskem zidu. Tako obnašanje ni na mestu, zato mu ne dovolim rokovati z orožjem, razume pa naše aktivnosti. Drugi moji otroci so se najprej urili brez pravih nabojev. Šele ko orožje dodobra spoznajo, jim dovolim, da uporabijo prave naboje,"  se pohvali Lee, ki je s svojo družino simbol starega divjega zahoda.

Deklice navdušene nad puškami

V Leejevi družini so nad orožjem najbolj navdušene deklice. Megan pravi: "Popolnoma zaupam orožju, puško držim v rokah že od četrtega leta starosti. Se pa zavedam, da so to smrtno nevarni predmeti."  Lee je prepričan, da je varnost njegovih otrok najpomembnejša, enakega mnenja je tudi njegova žena Katerina. "Sčasoma sem začela uživati ob pogledu, kako najini otroci spretno rokujejo z orožjem. Vem, da bi Lee v primeru nevarnosti znal poskrbeti zase, za otroke me pa zelo skrbi."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141