Zadovoljna.si
krvave solze

Novice

Indijka joče krvave solze

Z. M.
2010-01-18 19:20
3

Kri ji teče iz oči, glave, dlani in drugih delov telesa, a nihče ne ve, zakaj. Na njenem telesu namreč ni nobene rane. 14-letna najstnica iz Indije je obupana, njena družina pa na robu živčnega zloma.


Twinkle se že dve leti bori z naravnost grozljivim pojavom. Povsem brez razloga ji iz oči začnejo teči krvave solze, ki ji v trenutku prekrijejo ves obraz. Še posebej zaskrbljujoče je, da nihče ne pozna vzroka za tovrstni pojav. Obiskali so jo že številni zdravniki in duhovniki, zdravilci in mazilci, a še nikomur ni uspelo odkriti vzroka. Vendar ji kri ne teče le iz oči. "Največkrat krvavim po glavi, dlaneh, nogah, po prsih, vratu, nosu in očeh,“ pove okrvavljena deklica. Najbolj nenavadno je to, da nikjer ni videti nobene rane, iz katere bi lahko pritekla kri, kar je svojevrsten fenomen. Kako dolgo in kako močno bo krvavela, nikoli ne ve vnaprej in to ji še dodatno otežuje mlado življenje.

Krvavitve, ki ne bolijo

V vsakodnevnem življenju je Twinkle povsem vsakdanja najstnica, ki veliko svojega časa preživi s prijateljicami. Rada posluša glasbo, brska po internetu ter igra računalniške igrice, kar vsaj za nekaj časa odvrne njeno pozornost od krvavenja. Družina je izredno zaskrbljena, saj je deklica najmlajša od štirih hčera in edina s tovrstnimi težavami. Mladostnica ne gre rada v šolo, saj sošolci strmijo vanjo, ko krvavi in to jo še bolj prizadene. "Tudi doma je vse narobe, če opazi, da strmim v njene oči. Takoj ko opazim, da njene oči postanajo rdeče, se zavem, da bo vnovič krvavela,“ je zaskrbljena mama. Na srečo te fantomske krvavitve deklice ne bolijo, koža jo včasih zaskeli, ko si s telesa spira kri. Po neuspešnih pregledih neštetih zdravnikov in zdravilcev je ostalo še nekaj upanja, pomagaj ji bo morda specialist, ki jo je nedavno pregledal.

Zaskrbljena stroka

Hematolog George Buchanan je posebej zaradi Twinkle odpotoval iz Amerike v Indijo, kjer ji bo skušal pomagati. Zdravnik je mednarodno priznani specialist, ki se ukvarja z boleznimi, povezanimi s krvjo. Takoj ob prihodu na letališče je odhitel v hotelsko sobo, saj ga je tam že čakala okrvavljena najstnica.
"V normalnih okoliščinah se ob tovrstnem krvavenju opazijo rane ali ureznine, tukaj pa ni ničesar, kar je zaskrbljujoče. Česa podobnega nisem videl še nikoli v življenju,“
je bil presenečen zdravnik. Po prvem pregledu je za trenutek posumil, da bi lahko za vsem skupaj stala njena mama, a so raziskave pokazale, da kri na telesu deklice nima nič skupnega z mamino.
Neke noči, ko je Twinkle ponovno presenetila kri, je hematolog urno pritekel k njej. Oči, iz katerih naj bi pritekla rdeča tekočina, so bile povsem normalne. Ker zdravnik za pojav ni našel nobene medicinske razlage, je pomisli, da bi lahko šlo za zvijačo. Naslednji dan se je brez navzočnosti mame pogovoril s Twinkle in jo povprašal, ali slučajno sama nanaša kri na svoje telo. Deklica je to zanikala in užaljeno stekla iz sobe ter neutolažljivo jokala. "Nočem, da me obravnava nekdo, ki mi ne verjame,“ je povedala v solzah. Ali bo komu uspelo razkriti skrivnost krvavečega dekleta, pa bo do nadaljnega ostala še neznanka.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141