Zadovoljna.si
Tragedija zakoncev De Nardo.

Novice

Italijanka hladnokrvno gledala okrutni umor moža

Z.V.
19. 09. 2010 19.00
7

Italijo je pretresel okrutni umor starejšega moškega iz Conegliana, ki so ga neznanci zadušili sredi noči v postelji. Sprva je kazalo, da je šlo za rop, kmalu pa je postalo jasno, da za umorom stoji žrtvina soproga, ki je že za zapahi.

Laura je preiskovalce presenetila s svojo hladnokrvnostjo in preračunljivostjo.
Laura je preiskovalce presenetila s svojo hladnokrvnostjo in preračunljivostjo.FOTO: POP TV
"Človeka kar zmrazi, ko pomisli na kakšen način so ga umorili," je izjavil šef policije v Trevisu Carmine Damiano. Laura De Nardo, soproga umorjenega, je dogajanje  izpovedala, kot bi govorila o filmski zgodbi. "Ja, jaz sem kriva. Njegov umor sem naročila zato, ker ga nisem več prenesla! Za pomoč sem prosila svoje stare ljubimce, v zameno bi jim plačala 200 tisoč evrov. In ves čas sem ga gledala, kako umira." 61-letna morilka je svojo izpoved nadaljevala: "Gledala sem tudi, ko so ga morili. Najprej so ga omamili s krpo, prepojeno s topilom za barvo, potem pa so mu pritisnili na obraz blazino in ga pokončali."

Tragedija zakoncev De Nardo.
Tragedija zakoncev De Nardo. FOTO:
Omamili in zadušili v postelji

Žrtev krutega umora je 71-letni Eliseo David, podjetnik v pokoju. Zgodilo se v njegovi hiši v Coneglianu okrog polnoči, morilci so ga presenetili v postelji. Najprej so ga omamili, nato pa zadušili. Ob pol dveh zjutraj je žena poklicala policijo: "Oropali so nas, ubili so mojega moža!" je dejala z glasom osebe, ki se je pravkar zbudila iz nočne more. Policiji je še povedala, da so jo neznanci napadli na vrtu pred hišo ter jo zvezali. Rešiti se je uspela šele, ko se je prebudila njena 40-letna hčerka iz prvega zakona Sally Tonon in jo našla nemočno na vrtu.

Zgodba ni dolgo vzdržala

Zgodba o ropu, ki se je končal z umorom, policije ni prepričala. Preveč podrobnosti je kazalo na to, da gre za laž: ni bilo znakov vloma, nereda v hiši, nobenih znakov, da bi se branila, vredni predmeti so bili vsi na svojem mestu. Zgodba o agresivnih vlomilcih se je razblinila v nekaj urah in policija je začela vrtati v vsako podrobnost njene izpovedi. Kruta morilka se je v svoji pripovedi kmalu zapletla, kontradikcije so se kar nizale in končno je sledilo priznanje. A tudi to vsebuje kar nekaj nejasnosti. Ženska je zdaj na zdravljenju v psihiatrični bolnišnici, le občasno daje znake prisebnosti. Kljub temu se večina podrobnosti iz njene pripovedi sklada z ugotovitvami preiskovalcev umora, kar je bilo dovolj za njeno in aretacijo še treh oseb. Gre za tri od štirih moških, ki naj bi bili po trditvah naročnice umora njeni ljubimci in naj bi za plačilo ubili njenega moža.

Motiv denar

Policija sprva ni uspela ugotoviti, kaj je vodilo Lauro De Nardo, da se je odločila znebiti moža na tako okruten način. Večurno  zaslišanje je naposled obrodilo sadove. 61-letna Italijanka je med zaslišanjem preiskovalcem povedala, da je njen mož pred časom v šali dejal, da bo edini dedič njegovega premoženja mačka. Dodala je, da mu sicer ni verjela, saj se zaveda, da to ni mogoče. A po večurnem zaslišanju je prišlo do velikega preobrata in Laura je povsem mirno priznala, da je umor naročila prav ona. In motiv je bil jasen. Policija je v kleti njunega doma našla posodo s topilom, s katerim so morilci žrtev najprej omamili, nato pa umorili.

Umorila tudi prvega moža?

Odnosi med zakoncema De nardi že več let niso bili več normalni. David je namreč sprevidel, da ženo zanima zgolj njegov denar, šlo naj bi za 500 tisoč evrov, ki jih je imel prihranjenih. In čeprav je Lauri namignil, da bo vse skupaj zapustil hišni mački, je nameraval večino denarja v resnici nameniti duševno moteni pastorki Sally, ženini hčerki iz prvega zakona. Policija je med preiskavo postala pozorna na dejstvo, da so tudi okoliščine smrti prvega Laurinega moža, Ottorina Tonona, nepojasnjene. Možakar se je namreč leta 1971 utopil v jezeru v Avstraliji, kjer je par takrat živel. Njegova smrt je vse do danes postala nepojasnjena. Šef policije iz Trevisa je zato zaprosil domači Interpol, da avstralske kolege obvesti o Laurinem dejanju v Italiji.
 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478