Zadovoljna.si
Raziščite moč pogleda.

Novice

Naučimo se flirtati

S. H.
17. 02. 2009 19.00
5

Pravijo, da se famme fatale rodi. Verjetno res, a poglejmo drugače. Famme fatale uporablja določene geste, ki jih druge ženske ne. Osvoji jih pa lahko tako rekoč vsaka.

Raziščite moč pogleda.
Raziščite moč pogleda.FOTO: iStockphoto


Flirtanje je veščina

Vaja dela mojstra, to nam je dobro znano – in s flirtanjem ni nič drugače. To je veščina, tako kot vožnja s kolesom ali plesanje valčka. Ko enkrat ugotoviš, katere stvari je treba obvladovati, steče samo od sebe. Seveda ni nujno povezano s seksom. Nekateri flirtajo vsak dan, ne da bi se tega sploh zavedali. Trik ni v tem, kako vržete lase nazaj ali kako našobite ustnice, pri flirtanju gre predvsem za ustvarjanje medosebnih vezi s tem, s pomočjo karizmatičnosti, prisrčnosti in zabavnosti.

Vendar se morate obrzdati in svojih sposobnosti zapeljevanja ne preizkušajte na neznancih, ki jih srečujete v barih. Do njih to ni pošteno, poleg tega se lahko zaradi takšnih poskusov znajdete v neprijetnem položaju. Če se boste spustili v igro, se osredotočite raje na znanca in namige usmerite nanj.

Pohvale

Pohvalite njegove čevlje, majico, novo pričesko – s tem mu boste dali vedeti, da ste ga opazili in da se zanj zanimate. Vendar nikar ne pretiravajte, kajti vaše pohvale bodo zvenele osladno, vi pa boste delovali obupani in obsedeni z zunanjim videzom.

Zapeljujte s pogledom, ne le s telesnimi atributi.
Zapeljujte s pogledom, ne le s telesnimi atributi.FOTO: iStockphoto

Moč pogleda

Moški včasih bolj pozno dojamejo ženske signale. Niso tako občutljivi za subtilne geste in metafore kot naš spol. Njih je treba kar dregniti, da spregledajo. Najbolj močan in prepričljiv pa je pogled. Vendar ne bo dovolj, če se boste zgolj ozirale v njegovi smeri in če se bosta vajina pogleda ujela za kratek hip. Poskusite naslednje: ko se bo to zgodilo, zadržite pogled in ga nekaj sekund ne umaknite. Nato poglejte nekam drugam in spet njega. Morda se vam bo zdel pogled dolg celo večnost, on pa ga bo morda le malo močneje zaznal. A ključen premik bo narejen – sporočili mu boste, da nanj usmerjate pozornost. Pri drugem pogledu se mu bežno nasmehnite. Če se na to ne bo odzval in vas ogovoril, je možno dvoje. Ali je neumen ali pa – poročen.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471