Zadovoljna.si
Brez nežnosti ne gre niti na treningih pred olimpijskimi tekmami.

Novice

V olimpijski vasi imajo pestro spolno življenje

M.K.
07. 08. 2012 15.32
35

Olimpijske igre so v polnem teku, poleg odličnih rezultatov športnikov pa je veliko pozornosti namenjene tudi dogajanju v olimpijski vasi. Z zanimanjem je javnost sprejela novico, da so med olimpijce razdelili kar 150 tisoč kondomov, kar kaže na njihovo aktivno spolno življenje. Poglejte podrobnosti.

Federica Pellegrini in Filiooe Magnini - vrhunska plavalca in strastna zaljubljenca.
Federica Pellegrini in Filiooe Magnini - vrhunska plavalca in strastna zaljubljenca.FOTO: Reuters
V kotičku enega izmed barov v olimpijski vasi sredi Londona skupinica kazahstanske olimpijske ekipe ob zvokih državne himne proslavlja osvojitev še ene v nizu zlatih medalj. Ponosni Kazahstanci se vedno znova trepljajo po prsih in si zadovoljni padajo v objem. Eden izmed članov prešerne druščine živahno tolče po mizi v ritmih himne in vztrajno vabi športnike vseh preostalih ekip, ki posedajo v baru, da se pridružijo bučni zabavi. A večina se skušnjavi spretno upira. Kmalu pa se palestinski športniki, ki so se nasproti Kazahstancem na politični ravni verjetno že znašli v veliko bolj nevarnih situacijah, kot je ta, vendarle opogumijo in se jim pridružijo. V glasni skupinici se kmalu rodijo nova prijateljstva in med nacijama zavladata veselje in smeh – vsaj ta večer.

Veselje ob pogledu na 'koktajl' narodov

Je že res, da bi Kazahstanci svojemu novemu prijateljstvu s palestinskimi kolegi verjetno radi nazdravili s kapljico rujnega ali morda celo s čim močnejšim, vendar pa alkohola v barih v olimpijski vasi ni mogoče dobiti in tako se morajo športniki zadovoljiti s sokovi in energijskimi pijačami. A videti je, da se nad tem prav nihče ne pritožuje. Samozanikanje je namreč druga stran narave olimpijcev, ki morajo biti vedno vrhunsko pripravljeni na tekmovanja. No, vsaj do neke mere. Slika številnih neskladnih in nenavadnih prijateljstev in iskric ljubezni med sicer sprtimi narodi je gotovo ena od velikih radosti vasi, ki je v času olimpijskih iger dom za več kot deset tisoč športnikov z vsega sveta. Iste noči se na drugi strani vasi na primer hrvaški košarkar in venezuelska sabljačica skupaj namakata v bazenu, medtem ko si namibijski rokoborec deli pijačo s kubanskimi kanuisti. Kombinacije novih poznanstev so zares pestre in navdihujoče.

Brez nežnosti ne gre niti na treningih pred olimpijskimi tekmami.
Brez nežnosti ne gre niti na treningih pred olimpijskimi tekmami.FOTO: Reuters
Razdelili rekordno število kondomov

Poskrbljeno pa je tudi za spolno varnost. Za olimpijsko vas je bilo letos naročenih rekordnih 150 tisoč kondomov, kar je dobrih 50 tisoč več kot na zadnjih olimpijskih igrah v Pekingu. S to potezo so organizatorji bolj kot na propagando kondomov želeli opozoriti na pomen zaščitenih spolnih odnosov v primeru, da športnikom po napornih tekmah vendarle še ostalo dovolj energije za kakšne 'posteljne aktivnosti'. Če vse skupaj nekoliko preračunamo, je to kar 15 kondomov na osebo za 17 dni bivanja v olimpijski vasi. Za olimpijske predstavnike majhne otoške državice Tuvalu v južnem Pacifiku je ta podatek denimo naravnost fascinanten. S 150 tisoč kondomi bi namreč to majhno državico založili za leto dni ali celo več.

Obvezna oprema

Po besedah Hope Solo, vratarke ameriške ženske nogometne reprezentance, sodijo kondomi pod obvezno opremo vsakih olimpijskih iger. V tem času naj bi se spolnosti redno predajalo presenetljivo veliko športnic in športnikov. Ameriška nogometašica se živo spominja neštetih spolnih prizorov olimpijskih iger v Pekingu: „Videla sem ljudi, ki so se spolnosti predajali kar zunaj, pod milim nebom v blatnih lužah sredi blokov olimpijske vasi.“ Čeprav se to mnogim zdi naravnost bizarno, pa si zagotovo nihče ne upa trditi, da se podobni navali strasti ne dogajajo tudi na Stratfordu.

Federica je zanikala Fillipovo izjavo, da naj ne bi seksala pred tekmami.
Federica je zanikala Fillipovo izjavo, da naj ne bi seksala pred tekmami.FOTO: Reuters
„Nič seksa pred tekmo?! A smo nori?“

Če je verjeti govoricam, so prav plavalke in plavalci tisti, ki se tudi med olimpijskimi igrami največkrat in najbolj intenzivno predajajo ljubezenskim strastem. To vsekakor potrjuje Italijanka Federica Pellegrini, ki se je pred dnevi v intervjujih posmehljivo rogala izjavi svojega fanta, prav tako plavalca Filippa Magninija. Ta je pred začetkom iger medijem namreč zaupal, da je v obdobju pomembnih tekmovanj kar zadeva spolnost zelo umirjen za razliko od nekaterih sotekmovalcev, ki se seksu intenzivno predajajo celo večer pred tekmo, in da se bosta s Federico v času olimpijskih iger spolnosti vzdržala. Italijanska plavalka o njegovih izjavah ni bila tako prepričana. Še več, v enem izmed intervjujev naj bi se nad partnerjevo izjavo naravnost zgrozila: „Nič seksa pred tekmo?! A smo nori?“ S tem naj bi partnerjeve izjave demantirala, češ da se je samo šalil.

Spolnost ni osrednja tema

Kljub temu pa se življenje v olimpijski vasi še zdaleč ne vrti zgolj in samo okrog divjaštva in spolnega razvrata. Ameriška sprinterka Lauryn Williams in tekačica na srednje proge Alysia Montano sta denimo ustanovili klub olimpijskih ljubiteljev knjig in kronološko sestavili seznam knjižnih uspešnic, ki jih na letališčih največ prodajo. V klub sta na začetku uspele privabiti 15 olimpijskih kolegov, med katerimi pa so bili na njuno veliko presenečenje že na začetku tudi moški. Tudi sicer seks ni osrednja tema olimpijskega dogajanja. Večina atletov je namreč popolnoma podvržena vsakodnevni dolgočasni rutini vrhunskih športnikov. „V bistvu samo treniramo, tekmujemo, spimo in se sproščamo,“ je ameriškim medijem zaupal namibijski rokoborec Sem Shilimela, ki priznava, da ima kljub odličnemu ozračju med olimpijskimi igrami le redko čas za druženje v barih, saj v glavnem ostaja v svoji sobi in počiva.

Tekmovalke in tekmovalci naj bi se pritoževali zgolj nad posteljami, ki so za nekatere prekratke, za druge pa preozke.
Tekmovalke in tekmovalci naj bi se pritoževali zgolj nad posteljami, ki so za nekatere prekratke, za druge pa preozke.FOTO: Reuters
Pohvale, pohvale, pohvale

Na tokratno olimpijsko vas zaenkrat bolj kot ne letijo same pohvale. Nekateri športniki menijo, da gre za najbolj urejeno in luksuzno naselje v novejši zgodovini olimpijskega tekmovanja. Nekaj pritožb in zaskrbljenosti nekateri namenjajo zgolj posteljam, ki so za nekatere prekratke, za druge spet preozke. Sicer pa se osrednji trg olimpijske vasi v Stratfordu med drugim ponaša s frizerskim in kozmetičnim salonom, pošto in velikim trgovskim centrom. Za tiste nekoliko zahtevnejše kupce je vedno na voljo Westfieldski trgovski kompleks, ki spada v varovani pas med Stratfordom in olimpijskim parkom. Tukaj dan in noč 'kampirajo' oboževalci in predvsem oboževalke športnih asov, ki čakajo svojo priložnost, da vidijo idole v živo, se jih morda celo dotaknejo ali dobijo njihov avtogram. Olimpijce sta prišla v vas pozdravit celo vojvodinja Catherine in princ Harry, za katerega pa zlobni jeziki pravijo, da naj bi bil njegov obisk predvsem iskanje potencialne nove ljubezni. Če je to res in če je imel Harry pri tem kaj sreče, bomo videli v naslednjih tednih.

Olimpijce je s svojim obiskom počastila sama vojvodinja Catherine.
Olimpijce je s svojim obiskom počastila sama vojvodinja Catherine.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368