Zadovoljna.si
Zapeljive boste, če ne boste vsiljive.

Novice

Umetnost zapeljevanja v osmih korakih

Z. T.
10. 10. 2012 09.17
3

Zapeljevanje je umetnost in s tem se bodo strinjali tudi tisti najbolj samozavestni. Gre za igro pogledov in občutkov, ki vključujejo vse naše čute. Antropološke študije pa so pokazale, da se zapeljevanje, ne glede na kraj, čas in okoliščine, v katerem se odvija, lahko razdeli na osem korakov.

Prvi korak – oglejte si prostor in si izberite 'žrtev'.
Prvi korak – oglejte si prostor in si izberite 'žrtev'.FOTO: Profimedia
1. korak: Izbor
Kjerkoli ste, je prva stvar, ki jo morate narediti, da 'osvojite' prostor, v katerem ste, torej si dobro ogledate, na katere 'kandidate' se boste osredotočile oziroma kdo je za vas dovolj privlačen, da vam bo uresničil nepozabno doživetje. Nato si v glavi naredite načrt, kako boste vzpostavile kontakt, in to na način, ki se bo zdel 'nenačrtovan'. Močno odsvetujemo, da v osebo, ki vas zanima, nepremično strmite, saj jo boste v najboljšem primeru prestrašile. Izberite si bolj subtilen pristop.

2. korak: Kontakt
Moškemu, ki vas je pritegnil, lahko z nežnim nasmeškom nakažete, da vas zanima. Za prvi kontakt je tudi nujno, da osebo pogledate v oči, saj je to prvi signal, da želite z nekom komunicirati. Ob tem seveda v osebo ne strmite. V kolikor vas oseba nikakor ne pogleda v oči, pomeni bodisi da je ne zanimate bodisi da je preveč sramežljiva, da bi vzpostavila stik z vami.

Zapeljive boste, če ne boste vsiljive.
Zapeljive boste, če ne boste vsiljive. FOTO: Profimedia

3. korak: Spoznavanje
Kadar se vam moški, ki vas zanima, nasmehne nazaj oziroma vas gleda v oči, lahko storite naslednji korak – poskusita ga spoznati. Toda pozor, v tej fazi naj se pogovor vrti okoli tem osnovnega spoznavanja, ne pretiravajte s količino informacij o sebi. Ko spoznavate osebo, ki je del skupine, s katero se družite, naredita nekaj skupaj – pojdita po pijačo za ostale, izberita glasbo ali kaj podobnega. Na tej točki lahko brez posebnih pretresov prekinete 'spoznavanje', če ugotovite, da vas oseba ne zanima.

4. korak: Oči v oči
Osnovno spoznavanje je za vami, če si želite nadaljevati z zapeljevanjem, poskusite, ali zmoreta gledati v oči drug drugemu. Užitek ob tem, da se gledata v oči, je ena ključnih sestavin zapeljevanja. Bodite pozorne na njegove oči – kadar so njegove zenice razširjene, pomeni, da v njem vzbujate zelo pozitivne občutke.

5. korak: Fizični kontakt
Pomemben znak, da sta osebi druga drugo sprejeli, je dovoljenje do fizičnega stika. Sprva gre za drobne geste, ki nimajo posebnega pomena, na primer popravite mu kravato, odstranite drobtinico z ramena ali kaj podobnega. Tudi dlje časa trajajoč stisk roke med predstavljanjem ima lahko podoben pomen. Med osebama, ki se privlačita, je prvi telesni stik, pa naj bo še tako minimalen, lahko zelo intenziven. Pa čeprav je kratkotrajen in ne vključuje erogenih con.

6. korak: Bok ob bok
Naslednji korak je roka pod roko oziroma kakšen dotik, ki že kaže na povečano intimnost. Telesi se približujeta in z boki se dotikata.

7. korak: Poljubi in objemi
Potem ko sta se telesno zbližala, je čas za objem in poljub na usta.

8. korak: Božanje po glavi
Kdo bi si mislil, a božanje osebe po glavi in obrazu v jeziku zapeljevanja pomeni bolj napredno fazo od poljubljanja. Te na videz nepomembne geste pomenijo globoko intimnost, saj je glava zelo občutljiv del telesa. Do te faze pride le takrat, ko med osebama vlada zaupanje. Od tu naprej pa vse pride samo od sebe. Čaka vas nepozabno potovanje v svet strasti.

Če bi rade preverile, kako dobre zapeljivke ste, sodelujte v kvizu na nepozabno.si.

Po uspešnem zapeljevanju so vam odprte vse poti.
Po uspešnem zapeljevanju so vam odprte vse poti.FOTO:
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478