Zadovoljna.si
Izzivanje prepovedano!

Novice

'Poklici', ki pogosteje skačejo čez plot

Nuša Skala
2008-11-06 17:10
14

Kako "priden" in zvest je vaš partner med službenim časom, je lahko odvisno tudi od tega, s čim se ukvarja. Nekateri poklici bolj napeljujejo k nezvestobi kot drugi. Prilika namreč dela tatu.

Avtoprevozniki

Na dolgi in naporni poti se morajo vozniki tovornjakov večkrat ustaviti. V tujih, predvsem južnih in vzhodnih deželah se med počitkom skoraj ne morejo izogniti nadležnemu trkanju na okna. Daleč od oči – daleč od srca, pravijo nekateri. Moška narava z dodatkom testosterona se zato včasih težko odreče prijazni prodajalki ljubezni, ki ponuja uresničitev neizpolnjenih fantazij.

Pismonoše

Je sploh lahko kaj boljšega od tega, da ti zjutraj vrata odpre razkuštrana dolgolaska v spodnjem perilu? In na naslednjih vratih še ena. In tako dalje. "Poštarji" imajo veliko možnosti, da se jim to zares zgodi. Po dolgem spancu so naše baterije polne in tisti, kateri je mož prezgodaj pobegnil v službo, ne bo treba trikrat premisliti, preden bo moškega v rumenem povabila v stanovanje na jutranjo kavo.

Trgovski potniki

Zato, da bi si pridobili čim več strank, so pripravljeni potrkati na vrata tudi večkrat. Vaše povabilo v stanovanje je njihov cilj. Ko enkrat sedijo za jedilno mizo ali v dnevni sobi, se na dolgo in široko razgovorijo in kaj kmalu se vikanje prelevi v tikanje.

Turistični vodniki

Že ime pove vse. So vodniki, ki potujejo s turisti in jim razkazujejo neznane dežele. Včasih blizu, drugič kilometre stran od doma. Potovanja ponavadi trajajo več dni, če ne celo tednov. Pa še to v največji meri med večjimi prazniki, oziroma v času, ki bi ga morali preživljati v družinskem krogu. Prenočevanje v hotelih sredi živahnih mest človeka težko priklene na posteljo. Predvsem, če imajo pred očmi energične maturante ali absolvente.

Novinarji

Hitre novice, kratka poznanstva in vsakodnevni dotok novih obrazov in telefonskih številk postavljajo novinarje pred nenehne preizkušnje. Iskanje vedno svežih, novih novic pa nemalokrat pomeni delo in dežurstva od jutra do večera, včasih tudi v nočnem času. Pomanjkanje privatnega življenja marsikoga zavede, da si sprostitev poišče kar na delovnem mestu.

Informatiki

Programerji, analitiki, administratorji in drugi računalniški hekerji preživijo večino časa pred monitorji. S svojimi sodelavci komunicirajo več ali manj preko tako imenovanih spletnih klepetalnic. Na ta način pa, vemo, lahko hitro pride do flirtanja, ki se, če nismo previdni, lahko sprevrže v kaj več kot le nedolžen pogovor. Pri tipkanju smo verjetno vsi malce bolj pogumni, kajne?

Zdravstveni delavci

Delo v zdravstvenih ustanovah je brez dvoma stresno. In to dejstvo nekateri prav radi izkoristijo kot izgovor za hitro romanco med dolgim nočnim dežurstvom. Pa še budne jih ohranja. Kakšni srečneži so, vse potrebno imajo namreč že pri roki.

Natakarji

V gostinskih lokalih se v enem dnevu izmenja veliko ljudi, od poslovnežev s kravatami, ki ob kavici razglabljajo o poslovni prihodnosti, pa vse do, od peta do glave, urejenih nadobudnežev, katerim lokal pomeni prvo postajo v dolgi noči ''pijančevanja''. In nič ne bodite presenečeni, če boste kdaj na hrbtni strani računa za pijačo zagledali še telefonsko številko simpatične natakarice.

Igralci

Če mu boste postavili pogoj, da mora igrati le v prizorih, kjer ni poljubljanja, bo le postrani pogledal in odšel. Ali pa vas enostavno ne bo jemal resno. Skušal vam bo razložiti, da je to del poklica, ki ga opravlja povsem profesionalno. Kaj pa se zares skriva v poljubu s soigralko, lahko le ugibate.

Glasbeniki

Že od nekdaj so glasbeniki znani kot eni večjih ženskarjev. Njihova naloga je ljudi zabavati in ohranjati budne do zgodnjih jutranjih ur. Po nastopu so včasih tako izčrpani, da vožnja domov ne pride v poštev. Kje bodo prespali in do kdaj bodo spali, pa je drugo vprašanje. Če vas glasni mikrofoni, dolge strune in okrogli bobni res tako neizmerno privlačijo, glejte, da imajo tudi pravega virtuoza.

Dimnikarji

Malo za šalo, malo zares. Poznate rek, da se moramo, ko zagledamo dimnikarja, za srečo takoj prijeti za gumb. In če se ta ravno v tistem trenutku odpne? Vsekakor se je dimnikarju bolje odreči in ga ne vabiti v stanovanje. S črnimi sajami lahko namreč pusti izdajalske sledi, ki bi vašemu partnerju lahko spodbudile sumnjičavost.

Vojaki

Pri vojakih in policistih še vedno v zelo veliki meri prevladujejo moški. Vse več pa je tudi žensk in seveda možnosti za pregrešne misli. Že ptički čivkajo o tem, kako močan afrodizijak je uniformiran moški.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133