Zadovoljna.si
Za tovrstno metodo hujšanja se odloča vse več nevest.

Novice

Bizarna dieta! V 10 dneh shujšala 10 kg

Z.K.
19. 04. 2012 14.07
10

Nova sezona porok prinaša tudi nove trende diet. Neveste v želji, da bi na svoj poročni dan zasijale v prelepi beli obleki, tik pred poroko želijo izgubiti nekaj odvečnih kilogramov. Najnovejši hit med shujševalnimi dietami je hranjenje po cevki. Cena znaša 1500 dolarjev, v 10 dneh pa zagotavlja izjemne rezultate: minus 10 kilogramov.

S seboj prenašajo vrečko, v nosu imajo cevko

Znano dejstvo je, da so ženske rade lepe in urejene, in mnoge zaradi tega bijejo večni boj s kilogrami. Ko nastopi dan za poroko, svoji teži posvetijo še več časa in včasih izbirajo nemogoče načine, da bi lahko zlezle v za številko ali dve manjšo poročno obleko. Prihajajo novi časi in s tem tudi novi trendi diet, ki pa postajajo vedno bolj ekstremni. Mednje sodi tudi ta, ko oseba preko cevke, ki se vstavi skozi nos, direktno v želodec prejema tekočino, ki je zmes proteinov in ostalih hranljivih snovi, nujno potrebnih za delovanje telesa. Na drugi strani cevke je električna črpalka, ki deluje noč in dan, da lahko v telo vnese 2 litra tekočine na dan. Tisti, ki so se odločili hujšati na ta način, morajo s seboj ves čas prenašati torbico, v kateri se nahajata črpalka in tekočina.

Hujšajo po principu ketogene diete

Na dan uporabnik v telo prejme 800 kalorij, tekočina pa naj bi zavirala apetit, tako da lakote ne občuti. Dieta traja 10 dni in zagotavlja izjemne rezultate, uporabnik naj bi namreč izgubil skoraj 10 kilogramov. Oliver Di Pietro, zdravnik, ki tovrstno metodo hujšanja predpisuje na Floridi, je povedal, da lakota in apetit izgineta v roku nekaj ur, tako uporabnik v 10 dneh ne občuti nikakršne lakote. Maščobe v telesu naj bi telo porabilo po principu tako imenovane ketogene diete. Gre za način prehrane z visoko vsebnostjo maščob, nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in ustreznim beljakovinskim vnosom.

Zanjo se odločajo neveste

Tovrstna dieta je vse bolj priljubljena v Španiji, Italiji, Veliki Britaniji in ZDA. Kljub vsemu pa sam postopek le ni tako enostaven, kot se morda zdi. Tisti, ki so se za to odločili, se soočajo s pomanjkanjem energije, poleg tega pa morajo s seboj ves čas prenašati vrečko s tekočino. Stranska učinka sta tudi slab zadah in zaprtost. Kljub vsemu se nekatere ženske odločijo za tak način hujšanja in ena izmed njih je 41-letna Jessica Schnaider, bodoča nevesta, ki bo usodni da dahnila julija. Pravi, da nima dovolj časa za telesno vadbo, da bi do poroke lahko izgubila dovolj kilogramov. Za dieto s cevko je plačala 1500 dolarjev, priznava pa, da je bilo preživeti 10 dni brez hrane psihično naporno. "Ljudje so me pogosto spraševali, če sem bolna, saj sem v nosu imela cevko," je povedala Jessica. Z rezultati je kljub vsemu zadovoljna. Koliko je ta dieta koristila njenemu zdravju, pa je drugo vprašanje.

Za tovrstno metodo hujšanja se odloča vse več nevest.
Za tovrstno metodo hujšanja se odloča vse več nevest. FOTO:

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368