Zadovoljna.si
Nina Gazibara - 6

Novice

Nina Gazibara: 'Nikoli nisem skrivala svojih let'

Nina Valant
01. 08. 2010 18.50
3

Uspešna, lepa, ženstvena in nasmejana so pridevniki, s katerimi bi lahko opisali nekdanjo uspešno manekenko, ki ne skriva svojih let in se v svoji koži počuti odlično.

Nina Gazibara je ena najuspešnejših slovenskih manekenk, ki je svoj prelomni trenutek doživela pred slabimi 40 leti, ko jo je opazil fotograf Stane Jerko. Sicer pa je pri raznih televizijskih oddajah in snemanjih filmov statirala že pri 16 letih, torej štiri leta, preden je vstopila v svet mode. Ko je leta 1971 opravila manekenski tečaj, se je takoj pojavila tudi na modnih brveh in se pojavila na svojem prvem sejmu v Festivalni dvorani.

Lepa šestdesetletnica nikoli ni skrivala svojih let.
Lepa šestdesetletnica nikoli ni skrivala svojih let.FOTO: Aljoša Kravanja

'V tujini previdno'

Od tu je šla njena manekenska pot le še navzgor. Nina je delala tudi v tujini, vendar je bilo takrat to veliko težje kot danes. "Bilo nas je manj, ki smo delale v tujini, imele smo manj informacij in ni bilo modnih agencij, ki bi v Sloveniji skrbele za nas in nas pošiljale v tujino," pove Nina. "Za menoj so prišla dekleta, ki so naredila veliko več kot jaz, v tistem času pa sem naredila največ, kar se je dalo." Prepričana je, da mora biti za tujino človek preprosto svoboden, kar je mlademu dekletu včasih težko zaradi šolanja, obveznosti, včasih seveda tudi partnerja in družine, nekatere pa preprosto niso dovolj zrele za to. V tujini namreč lahko uspeš le, če se tja odpraviš zelo zgodaj, nekje pri 15 letih in je skorajda nujno, tako pravi Nina, da gre z dekletom nekdo od staršev. Ponavadi so take manekenske zgodbe uspešne.

Nina je ponudbo iz tujine dobila prepozno, ko je že imela dve leti starega sina, zato je večinoma delala le v Celovcu, ki je blizu in se je takoj po reviji lahko odpeljala domov. Zanimivo je, da je v Avstriji delala kar do 47., v Sloveniji pa do 36. leta. Še zdaj pa se enkrat na leto sprehodi po modni pisti.

Prelepih 30 let

Nina, ki je po poklicu sicer vzgojiteljica, bi se  še enkrat odločila za enako življenjsko pot, saj pravi, da je za njo res prekrasnih 30 let. "Mlad človek si želi potovanj, in če poleg tega še uživa v družbi ljudi, potem mu je manekenski poklic pisan na kožo." Sama je bila sprva bolj sramežljiva, vendar je v svojem delu uživala in spoznala ogromno takrat znanih ljudi, od pevcev do igralcev, ter videla kar nekaj sveta.

V modnem svetu so se pravila spreminjala, še najbolj se to opazi pri hoji manekenk, pravi Nina. Meni, da smo na modnih brveh lahko videli že vse: od običajne hoje do pretiranega miganja z boki in previsokega dvigovanja kolen. Sama še vedno manekenke uči zmerne hoje z malo seksapila, da ženska ostane ženska.

Še vedno zanimiva za paparace

Prelepa Nina, ki bo oktobra praznovala okrogli jubilej, 60 pomladi, svojih let ni nikoli skrivala. Mnogi se sprašujejo, ali je njena lepota naravna ali je plod lepotnih kirurgov. Pa razčistimo enkrat za vselej, se nasmehne Nina in pove: "Nič nimam popravljenega, popolnoma nič, nos je tak, kot je bil, ličnice tudi, prsi ste tudi videli v časopisu, trebušček tudi, ker sem v teh letih, ga seveda malo imam in priznam, da se mi ne da redno telovaditi."

Letošnje poletje so lepotico ujeli na plaži grškega otoka, kot kaže, je še vedno zanimiva za paparace in marsikatera mlajša zvezdnica ji zavida njeno postavno telo. "Ni mi bilo prijetno, ko sem videla te fotografije, slekla se nisem v množici ljudi, bili smo na zelo osamljeni plaži, do katere je treba prepešačiti čez 350 stopnic. Slekla sem se, ker na sebi ne maram mokrih kopalk, saj sicer nisem ravno ljubiteljica nudističnih kampov in niti slučajno se nisem slekla iz ekshibicionističnih razlogov," pove Nina in doda, da se mora ženska dobro počutiti prav v vseh življenjskih obdobjih, ne glede na to, koliko gubic krasi njen obraz, pomembno je, da je zadovoljna in nasmejana.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478