Zadovoljna.si
Nina Osenar intervju - 14

Novice

Nina Osenar: Ni mi žal, da sem se slekla

Nina Valant, Tomaž Mihelič
17. 09. 2010 18.15
27

Spoznali smo jo kot vedno nasmejano miss Hawaiian Tropic, a od takrat je Nina Osenar prehodila dolgo pot. Še vedno je sicer nasmejana, toda v nekaj letih si je nabrala številne izkušnje, ki so ji odprle oči in ji pokazale popolnoma novo življenjsko pot.

Nina Osenar je ženska, ki sodi v ospredje. Ko je stopila na medijsko sceno, je hitro opozorila nase. Sama pravi, da nikoli ni stremela k temu, da bi se medijsko pojavljala zgolj zato, da bi bila prisotna v medijih. Projektov se je vedno lotevala profesionalno in premišljeno, saj nikoli niso bili zgolj sredstvo, da bi mediji poročali o njej. Sprva je svet šovbiznisa vzela kot zabavo, danes pa ga jemlje nadvse resno, a hkrati v svojem delu neizmerno uživa. Vse, kar je počela, je vedno delala z navdušenjem in uresničevala svoje sanje. Njena zgodba o uspehu je tudi plod poguma, saj ji ni bilo vedno z rožicami postlano. Večkrat je imela občutek, da se mora dokazovati, pa naj je šlo za petje ali vodenje oddaje Big Brother. Toda spoznala je, da ne more tega ves čas početi. ''Če nekaj delam s srcem in z dušo, iz ljubezni, ker mi je nekaj všeč, potem ne vem, zakaj tega ne bi počela. Zakaj bi imela predsodke in se ozirala na očitke?"

Nina je v nekaj letih prehodila dolgo pot in v svojem življenju marsikaj spremenila.
Nina je v nekaj letih prehodila dolgo pot in v svojem življenju marsikaj spremenila.FOTO: Miro Majcen

Delati tisto, v kar verjameš

Nina je prepričana, da je glavni ključ do uspeha zaupanje vase. ''Pomembno je, da slediš samemu sebi. Nikoli ne bi mogla nekomu dati nasveta, ker ni nujno, da je nekaj, kar je dobro zame, dobro tudi za druge." Kadar sprejema pomembne odločitve, sledi svojim občutkom. ''Vedno sem delala to, kar mi je bilo všeč, kar sem začutila, da mi je blizu." Še vedno sledi svojim sanjam, čeprav ve, da je zaradi tega naredila tudi kakšno napako in bi se v določenih situacijah drugače odločila. Za sabo ima tudi izkušnjo fotografiranja za Playboy, česar nikakor ne obžaluje. ''Nastale so krasne fotografije. Ampak glede na to, kakšni ljudje so me po tem začeli obkrožati, bi morda naredila kaj malce drugače." In dodaja, da se najbrž ni zadnjič razgalila.

Ko je vodila oddajo Big Brother, je imela nekaj časa občutek, da se mora dokazovati.
Ko je vodila oddajo Big Brother, je imela nekaj časa občutek, da se mora dokazovati.FOTO: Kanal A

Obkrožati se s pravimi ljudmi

V svoji karieri se je naučila, kako pomembno je, da se obkrožaš s pravimi ljudmi. ''Nikoli ne moreš narediti vsega popolnoma sam. Če pogledam oddajo Big Brother, zdaj prihaja tretja sezona, za to oddajo stoji številčna ekipa in vsak posameznik doda svoj košček v sestavljanko. Le tako lahko tudi sama dobro delam in funkcioniram. In rezultat je dobra oddaja. Vem, da dihamo kot eden, skupaj ustvarjamo oddajo, ker to radi delamo." Odločena je, da se bo po svojih najboljših močeh trudila, da bi bila tretja sezona Big Brotherja kar se da zabavna in seksi, da bodo gledalci zadovoljni. ''Da bomo vsi skupaj uživali, se smejali, jokali in doživljali dramo. To bo šov, kot ga še ni bilo."

Joga je postala njen način življenja.
Joga je postala njen način življenja. FOTO: Miro Majcen

Družina ji pomeni največ

Hvaležna je, da ima čudovite starše in brata, ki jo podpirajo in ji vedno stojijo ob strani. ''To so moji najboljši prijatelji, ki jim lahko vse zaupam. Lahko rečem, da sem zelo, zelo srečna oseba, da imam tako družino, kot jo imam. Neizmerno sem hvaležna za brezpogojno ljubezen, ki mi jo dajejo. Upam le, da jim jo znam vračati."

Ohraniti sočutnost

Pred skoraj tremi leti je Nina del svoje energije usmerila v dobrodelnost. Po svojih močeh sodeluje s Fundacijo za pomoč otrokom, kar ji je prineslo nominacijo za dobrotnico leta. ''To ni nek izziv v mojem življenju. Gre za to, da mi ni vseeno za ljudi v stiski, kot tudi za živali. Ta čut imaš ali pa ne, si sočuten do vseh ali pa do nikogar." Vesela je, da lahko pomaga bolnim otrokom ter da se v svetu, kjer je vse več zlonamernosti in ljubosumja, še vedno srečujem z ljudmi, ki so pripravljeni pomagati pomoči potrebnim.

Energijo črpa iz pozitivnih stvari

Odkar se je medijsko izpostavila, se je morala otepati različnih očitkov. Včasih se je držala načela: Kar te ne ubije, te krepi. Danes se je naučila, da mora energijo črpati v pozitivnih stvareh. Poleg tega je odkrila jogo, ki je zanjo postala že način življenja. ''Poskušam živeti vsaj približek jogijske filozofije. Letos sem šla za cel junij v tempelj, kjer sem živela jogijsko življenje, to sem si želela doživeti." Nina je zdaj tudi učiteljica joge. ''Šele zdaj pa sem postala prava učenka. Skozi leta bom odkrivala, kaj vse imam v sebi, to, kar imamo vsi, da smo popolni sami v sebi." Spoznala je, da ji sreče ni treba iskati drugod, ampak zgolj v sebi.

Ne obžaluje svojih preteklih odločitev.
Ne obžaluje svojih preteklih odločitev.FOTO: Maja Slavec

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416