Zadovoljna.si
Federica

Novice

Noč čarovnic odnesla življenje 16-letnega dekleta

Z. T.
02. 11. 2012 12.21
28

Smrt 16-letnega dekleta postaja vse bolj skrivnostna. Potem ko je naključni mimoidoči po noči čarovnic naletel na njeno truplo, ki je ležalo na plaži, tako da je bila njena glava v vodi, so preiskovalci v bližini trupla našli pet lesenih križev.

Kako je umrla Federica?
Kako je umrla Federica?FOTO: Facebook
Truplo 16-letne Federice M. je ležalo na plaži jezera Bracciano v bližini Rima, obrnjeno je bilo tako, da je glava ležala v vodi, obleka je bila mokra in polna peska ter alg. Sprva se je zdelo, kot da je zavita v rjuho, a se je izkazalo, da ne. Na truplu ni bilo znakov nasilja, videti pa je bilo, da si je dekle poškodovalo roko. Preiskovalci ocenjujejo, da je umrla v noči na 1. november med 4. in 5. uro zjutraj, a glede tega, kako je dekle umrlo, še nimajo odgovora.
Križe so našli v bližini njenega trupla.
Križe so našli v bližini njenega trupla. FOTO: Profimedia

Usoden padec?

Federica je v sredo zvečer staršem dejala, da gre na zabavo za noč čarovnic skupaj s fantom in prijatelji. Prav njenega fanta, 18-letnega Marca, je policija zasliševala več ur, podrobno pa so izprašali tudi vse njune prijatelje. Prišli so do takšne verzije dogodkov: dekle naj bi padlo kakšne tri do štiri metre globoko, si pri tem poškodovalo roko ter nato končalo v jezeru. A policisti se menda niso zadovoljili z razlago in nadaljujejo preiskavo. Nejasno ostaja namreč, zakaj dekletu ni nihče pomagal, če so bili zraven, zakaj ni nihče poklical na pomoč? Predvsem pa, kdo je bil ob njej, ko je padla, je bila to nesreča?

Kakšno vlogo imajo križi

Dodatna uganka v tej zgodbi so križi, natančneje pet lesenih križev, ki so jih našli nekaj sto metrov od kraja, kjer je ležalo Federicino truplo. Policija zdaj ugotavlja, ali so križi le ostanek zabave ali so imeli kakšen drug pomen. Postavljeni so bili pred enem od lokalov, na katerega se je zdaj usmerila pozornost preiskovalcev. Prav zaradi križev so prepričani, da se je v lokalu, ki je sicer v tem delu leta zaprt, nekaj dogajalo. A neka ženska, ki živi v bližini lokala, trdi, da ni slišala ničesar. ''Prejšnji večer je vso noč lilo kot iz škafa, tako da razen hrupa, ki ga je povzročal dež, nisem slišala ničesar.'' V kratkem bodo na truplu opravili obdukcijo, a na rezultate toksikoloških preiskav bo treba počakati še nekaj tednov. Odgovorov si seveda želijo dekletovi obupani starši, ki so se na policijo obrnili le nekaj minut, preden je na njeno truplo naletel naključni sprehajalec. Federica je mami, tik preden je 31. oktobra okoli 21. ure odšla od doma, dejala, da gre na zabavo za noč čarovnic, ni pa povedala, kje se bo zabava odvijala.

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404