Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Gibčna zapeljivka osvaja svet

Z.M.
10. 11. 2010 17.00
6

Rusinja Zlata je imela le štiri leta, ko je odkrila svoj nenavaden talent. Njeno telo je namreč neverjetno prožno, v Nemčiji živeči 24-letnici pa omogoča, da se čisto udobno počuti v najbolj nemogočih pozah. Z nogami čez glavo lahko stoji v hladilniku, se stlači v majhno škatlo in se objame okoli kolen.

Zlata je bila rojena v Rusiji, že kot majhna deklica pa je odkrila nenavaden talent, ki je njeno ime ponesel po svetu. Njeno telo je tako prožno, da se 24-letnica brez težav stlači tudi v 50 cm široko škatlo, se z nogami čez glavo postavi v hladilnik, ude lahko se obrne na vse strani in največkrat deluje, kot da je iz gume. Nekoč je svoj talent urila kot gimnastičarka, danes pa živi v Nemčiji, kjer večino časa nameni pripravam na številne nastope po vsem svetu. Njen dan se začne in konča z vadbo, Zlate pa s telovdbo zapolnjen dan ne moti. "Zelo pomembno je, da mišice obdržim v formi in sem čim bolj raztegnjena,“ pravi telovadka.

Izločena zaradi talenta

Zlata v določenih položajih dlje časa zdrži tudi na različnih slikanjih, čeprav priznava, da jo včasih mišice že pošteno bolijo. "Večina položajev mi ne povzroča nobenih težav, problem nastane le, če sem predolgo v eni in isti pozi, takrat me lahko napadejo mišični krči,“ pravi Zlata, ki je svojo sposobnost začela razvijati, potem ko je v vrtcu učiteljico presenetila z brezhibno narejenim mostom (gimnastična figura, pri kateri usločimo hrbet in se z rokami dotaknemo tal), kar je obnemelo njene male prijateljice, ki so ji zavidale njeno gibčnost in jo postopoma izločile iz skupine. "V Rusiji je gibčnost izjemno cenjena, saj se veliko deklic želi ukvarjati z gimnastiko, zato v šoli nisem bila najbolj priljubljena,“ priznava Zlata, ki se kljub uspešnosti domov v Rusijo še vedno vozi z vlakom. "Pogradi v spalnih vagonih so idealni za raztegovanje, " napol v šali napol zares pove športnica, ki je zaradi svojega privlačnega videza zaželena tudi zunaj športnih krogov.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478