Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Novinarka v 8 mesecih shujšala 38 kilogramov

Z.N.
16. 09. 2011 11.00
8

"Še vedno me preseneti, ko pogledam v ogledalo in vidim, kako lepo mi pristoji kakšna obleka in kako mi lepo pristojijo čevlji z visoko peto. Kar stojim pred ogledalom in se gledam," je povedala 40-letna Ursula Hirsckhorn, britanska novinarka, ki je v samo osmih mesecih izgubila 38 kilogramov, temeljito spremenila svoj življenjski slog in se odločila svojo zgodbo deliti s svetom.

V osmih mesecih shujšala za kar osem konfekcijskih številk

"Vem, da je to, kar pišem, na prvi pogled nekoliko arogantno, ampak ko sem bila močnejša, se nisem mogla niti pogledati v ogledalo. Vsakič, ko sem se odpravila po nakupih, sem doživljala pravo nočno moro. Sama sebi sem se smilila, ni mi bilo v užitek. Zdaj z veseljem gledam svoj odsev v ogledalu in ne bežim več od svoje podobe," je zapisala Ursula Hirsckhorn, ki je v članku, ki ga je objavila februarja letos, naznanila, da bo hujšala. Ursula je kilograme nabrala, medtem ko se je veliko posvečala študiju, branju, nato pa delu, ki je pretežno sedeče narave. Tedaj ni imela veliko časa za športne aktivnosti, po boleči ločitvi je močno shujšala, "nato pa sem se skupaj z novo ljubeznijo razcvetela tudi jaz", je priznala, po rojstvu štirih otrok pa se je menda vse še poslabšalo. "Ko si debel, ti nakupovanje pomeni le še dodatno ponižanje, ne pa užitek," je zapisala. V samo osmih mesecih je Ursula shujšala 38 kilogramov in tako zdaj nosi kar osem številk manjša oblačila.

Debelost je ni osrečevala

"Mogoče bi bilo drugače, če bi bila vse življenje močnejše postave in nikoli ne bi vedela, kako je, ko zapneš bolj ozko obleko. Jaz pa sem do 20. leta nosila obleke številke 36 ali 38." Ursula je povedala, da se je vse skupaj začelo tako, da sta z zdajšnjim možem veliko jedla v restavracijah, večkrat sta se ustavila tudi na kakšnem vmesnem obroku. "Sprva sem trdila, da sem debela in vesela, kar je bila velika laž. Biti debel je grozno, samouničujoče, prej ali slej ti načne samozavest," je iskreno zaupala. Povedala je še, da se je njeno zakonsko življenje v glavnem vrtelo okoli prehranjevanja in da dokler ni shujšala, sploh ni znala ceniti nobenih 'priboljškov', saj je jedla iz navade.

In kako se je Ursula znebila odvečnih kilogramov?

Kot pravi, se ni poslužila nobene ekstremne shujševalne diete. Začela se je bolj zdravo prehranjevati, jesti po več manjših obrokov na dan in se ukvarjati s športom. "Izogibala sem se tortam, piškotom, čipsu ... Nisem se pa držala nobene posebne diete, nisem štela kalorij ali se začela izogibati kateri koli skupini živil. Za zajtrk si privoščim recimo kosmiče, za malico si privoščim kak sadež, za kosilo pojem čisto navaden obrok, nato pa popoldne še kakšen sadež ali pest oreščkov. Za večerjo pojem zelenjavo in rjavi riž ali na žaru popečeno ribo z lečo ali zelenjavo. Vsake toliko si privoščim tudi pico, sladoled ... le da s tem ne pretiravam," je razkrila. Ursula si kljub vsemu še vedno z užitkom privošči tudi kakšen kozarec vina pri kosilu, prav tako jem tudi čokolado, le da ponavadi raje kot po običajni posežem po tisti s 70 odstotki kakava. "V telovadnico se odpravim po štirikrat tedensko, ko je zunaj sonce pa včasih tudi tečem. Zdaj si ne predstavljam več življenja brez športa." Ursula je ponosna na to, kar je dosegla, še posebej pa je zadovoljna, da ji je uspelo v manj kot eni uri preteči 10 kilometrov na dobrodelnem teku, ki ga je organiziralo združenje za pomoč ljudem, ki jih prizadene kap.

Kaj pa vi menite – je življenje ljudi s prekomerno težo lahko enako kakovostno kot tistih z normalno težo? Imate izkušnje s hujšanjem in bi jih delili z nami ter drugimi bralci oziroma bralkami portala Zadovoljna.si? Svoje misli in izkušnje lahko delite z nami v obliki komentarja pod člankom ali pa na naši Facebook strani.

Ste se nam že pridružili na Facebooku? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416