Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Novodobno ličenje: umetnost na obrazu

Z.K.
13. 04. 2012 11.00
0

Umetnica ličenja Phyllis Cohen se je domislila inovativnega ličenja, pri katerem ne uporabljamo ličil. Iz črne folije je izrezljala osupljive vzorce, ki jih na obraz kar prilepimo. Svoj novodobni način ličenja je prvič prikazala na londonskem tednu mode za oblikovalko Corrie Nielsen, ki je predstavljala kolekcijo oblačil za jesen/zima 2012.

Britanska umetnica Phyllis Cohen, ki je poznana po svojem drznem ter provokativnem slogu ličenja in telesne poslikave, se je domislila prav posebnega okraševanja obraza. Na londonskem tednu mode je tako predstavila novodobno ličenje, kjer na obraz prilepimo različne vzorce, izrezljane in tanke črne folije. Kolekcija sestoji iz 15 različnih 'mask', vsaka predstavlja svoj vzorec, pritrdimo pa jih lahko na veke ali kateri koli drug del obraza. So v različnih velikostih in oblikah, od čisto majhnih do takšnih, ki prekrivajo cel obraz.

Drzna in samosvoja

Umetnica ličenja si želi drznosti, da se uporabnice z nalepkami poigrajo ter jih prilagodijo svojemu okusu in željam, saj so na voljo tudi majhne nalepke, ki jih je mogoče kombinirati v povsem svoje vzorce. Lepilo, s katerim nalepke pritrdimo na obraz, ni alergeno, z okraševanjem obraza pa lahko končate že v eni minuti. Cena nalepk znaša približno 20 evrov.

Analizira obraze

Phyllis je sicer uspešna v svetu ličenja in umetnosti, za sabo ima že 35 let ustvarjanja, svojo kariero pa je gradila na slavnih obrazih, sodelovala je z velikimi imeni, kot so David Bowie, Boy George in Alice Cooper, ki so znani po svoji drznosti in nenavadnem ličenju. Svoje življenje je posvetila analiziranju obrazov, slikarstvu, oblikovanju, fotografiji, barvni teoriji in umetnostni zgodovini. Diplomirala je na kar dveh šolah umetnosti, ki veljata za najbolj priznani na svetu, ena je v Kaliforniji in druga v Londonu.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368