Zadovoljna.si
Je bilo pravici zadoščeno?

Novice

Obsojena, ker je spolno občevala s 13 letnikom

Z.V.
18. 11. 2010 19.41
46

Ljubezen med partnerjema, ki ju ločuje velika razlika v letih, je danes nekaj povsem običajnega. Tudi ljubezenska zgodba med Hrvatico Renato in Avstrijcem Ervinom ne bi bila nič posebnega, če ona ne bi bila stara 42 let, on pa le 14. Ker sta imela spolne odnose, ko je bil Ervin star šele 13 let, so na sodišču v Wiener Neustadtu Renato obsodili na zaporno kazen.

Hrvatico Renato Č. so pred nekaj dnevi v Avstriji obsodili na 22 mesecev zapora, pogojno za dobo treh let, ker je imela spolne odnose s takrat še 13 letnim Ervinom N. V Avstriji zakoni dopuščajo seksualno razmerje z mladoletno osebo, a šele ko ta dopolni 14 let. 

Trenerka in njen varovanec

Renata je bivša trenerka avstrijskega rokometnega kluba ZV McDonald’s, njen zdaj že 14 letni partner Erwin N., pa je v tem klubu treniral. Renato so zaradi prepovedanega spolnega odnosa s takrat še 13 letnim dečkom, njuno razmerje se je začelo konec lanskega leta, obsodili na 22 mesecev zaporne kazni ali tri leta pogojno. Ervin in Renata pa vsemu navkljub zdaj načrtujeta skupno življenje. "Fotografije potrjujejo, da se resnično ljubita. Ne gre za pretvarjanje, temveč za iskrene občutke," je za avstrijske medije povedal Renatin odvetnik Peter Hombauer. Po izreku sodbe sta zaljubljenca drug drugemu padla v objem, zagotovo pa bosta v nadaljnjih mesecih potrebovala veliko poguma in moči, da bosta premagala vse ovire, ki jima stojijo na poti do srečnega življenja.

Nimata svojega stanovanja

"Srečna sta, da se je vse skupaj končalo in sta se umaknila pred javnostjo, saj potrebujeta mir," je pojasnil odvetnik in pojasnil, da sta dodobra izčrpana od sodnega procesa, ki je precej razburil avstrijsko javnost. Za zdaj še nimata skupnega stanovanja, Ervin zato živi pri svoji materi, ki je 10 let mlajša od njegove drage, a je sinovo razmerje z 28 let starejšo žensko sprejela z razumevanjem, češ da ljubezen ni greh.

Hčerki sta starejši od njenega dragega

Renata, ki ima dve hčerki, obe sta starejši od Ervina, je še vedno poročena z njunim očetom, njenim vrstnikom in prav tako Hrvatom. Renatina mama, pri kateri je 'grešnica' občasno prespala po treningih, ima sicer prazno sobo, ki pa ni primerno bivališče za neobičajen par. Renata se zaveda, da so finančna sredstva zelo pomembna za uspešen partnerski odnos. Zaradi afere, ki je izbruhnila po razkritju njune ljubezni, je Hrvatica izgubila službo v klubu in zadnja dva meseca dela kot prodajalka v neki športni trgovini ter tako Ervinu pomaga, da lahko nadaljuje šolanje.

Ervin je jezen na očima

Nenavaden par je oblastem prijavil Erwinov očim Stefan U., pastorek mu je namreč zaupal svojo prepovedano ljubezen. Stefan je še vedno odločno proti njunemu razmerju: "Želim le, da bi Ervin prekinil odnos s to žensko." 14 letnik je na sodišču izjavil, da ljubi svojo trenerko in prosil, da je ne obsodijo zaradi njune ljubezni. "Ervin z mano ne govori več, čeprav sem zadevo prijavil izključno zato, ker sem ga želel obvarovati," je še dejal njegov očim. Če bi par počakal le nekaj mesecev, da bi Ervin dopolnil 14 let, Renati ne bi mogli soditi. Renato so obtožili, da je od februarja do 10.marca letos, večkrat imela spolne odnose s takrat še 13 letnim Ervinom, za kar je zagrožena kazen od enega do deset let zapora. Hrvatici, ki že vrsto let živi v Avstriji, je sodišče sicer prisodilo blažjo kazen, ker je storila kaznivo dejanje zgolj pet mesecev prej, kot je z zakonom dovoljeno. Par je po razsodbi izjavil, da je njuna nočna mora končno pri kraju. Kar pa ni nujno. Mediji namreč navajajo, da bi Renato lahko oblasti izgnale iz Avstrije.

 


 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478