Zadovoljna.si
lepotna operacija

Novice

Od grde račke do silikonske 'spačke'

Z.B.
16. 08. 2011 17.07
10

Srbski mediji so se v zadnjih dneh precej razpisali o trendu, ki razsaja med domačimi divami, za katere ugotavljajo, da so postale dobesedno odvisne od silikonov. Med srbskimi zvezdnicami se je za lepotno operacijo prva odločila Ceca Ražnatović, ki si je povečala prsi. Kmalu so njenemu zgledu sledile Jelena Karleuša, Mina Kostić, Stoja Novaković ... Zanimivo je, da so nekatere že spoznale, da so pretiravale in se že vračajo k prvotnemu videzu.

lepotna operacija
lepotna operacijaFOTO: iStockphoto

Silikoni, ki si jih je Jelena Karleuša dala vstaviti v ustnice, zadnjico in prsi, so povsem spremenili njen videz. Tisti, ki se pevke spominjajo še iz časa začetkov njene kariere, trdijo, da si danes ni več podobna. In čeprav mnogi menijo, da si je z lepotnimi operacijami povsem uničila telo, saj je iz sebe naredila plastično lutko, se Jelena ne namerava ustaviti. Pred kratkim si je dala zamenjati silikonske vsadke v prsih in po peturni operaciji zaradi zapleta komajda preživela.

Slaba samopodoba

Znana srbska psihologinja Aleksandra Janković je za domače medije povedala, da ženska začne pretiravati, ko ugotovi, da lahko spreminja svoje telo: "V glavnem gre za ženske, ki niso samozavestne, ki po spremembi enega dela telesa z lepotnimi operacijami nadaljujejo, saj jih po vsakem posegu moti nekaj novega. To se lahko dogaja v nedogled, dokler ne operirajo že operiranega dela telesa. Izgubijo občutek, da so iz sebe naredile karikaturo in nobena sprememba zanje ni več drastična." Psihologinja je še povedala, da stranke, ki pretiravajo z lepotnimi posegi, pošljejo k psihologu, saj je očitno, da imajo težave same s sabo. Kompleksov in pomanjkanja samozaupanja ne morejo nadoknaditi silikoni.

Nov trend

Če so bile za srbske estradnice odebeljene ustnice značilnost, je nov svetovni trend, ki narekuje odstranjevanje silikonskih polnil iz ustnic, zajel tudi Srbijo. Tamkajšnji lepotni kirurgi imajo tako zadnje čase polne roke dela z ženskami, tudi zvezdnicami, ki so prišle na odstranjevanje silikona iz ustnic. Med njimi je tudi znana srbska televizijska voditeljica Sandra Drašković, bolj znana kot Sani Armani. ''Silikoni v ustnicah sčasoma propadejo in zahtevajo korekcijo, Sandra je bila zaradi tega zadnje čase pogosto pri lepotnem kirurgu in tega je imela počasi že dovolj. Odločila se je, da ji silikone odstranijo,'' je srbskim medijem zaupal voditeljičin prijatelj. ''Eden od razlogov, da se je odločila za poseg, je tudi ta, da so danes vse bolj moderne naravne ustnice. Rada sledi svetovnim trendom in zagotovo bo ena prvih Srbkinj, ki bo temu sledila.''

 

 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413