Zadovoljna.si
Whitney Houston je umrla stara 48 let.

Novice

Odšla je Whitney Houston (1963–2012)

Z.K./Z.C.
12. 02. 2012 13.44
3

V Los Angelesu je v 48. letu umrla ikona ameriške pop glasbe Whitney Houston. Velika umetnica za sabo pušča več kot 25 let uspešne kariere, 170 milijonov prodanih plošč, bila je šestkratna grammyjevka, dobitnica dveh emmyjev, 30 Billboardovih nagrad in 22 nagrad American Music Awards. Whitney pa pušča za sabo tudi življenje dive, ki se je v zadnjih letih spremenilo v pekel. Padla je v tunel depresije in drog, iz katerega ni videla izhoda. A naposled ga je našla. V hotelski sobi na Beverly Hillsu. Naj počiva v miru!

Whitney Houston je umrla stara 48 let.
Whitney Houston je umrla stara 48 let.FOTO: Reuters
Usoda je hotela, da je ikona ameriške pop glasbe Whitney Houston umrla dan pred podelitvijo glasbenih nagrad grammy. V Los Angeles naj bi prišla prav zaradi pomembnega dogodka, saj se je skupaj s svojim mladim spremljevalcem, pevcem Ray-J-jem nameravala udeležiti velike zabave pred podelitvijo grammyjev. Našli so jo v hotelski sobi v četrtem nadstropju Beverly Hilton hotela na Beverly Hillsu, reševalce pa naj bi poklical prav njen spremljevalec, pevec Ray-J. Njeno smrt je javnosti sporočila njena tiskovna predstavnica Kristen Forster, vzrok smrti je za zdaj še neznan.

Depresija in mamila so uničili njen glas in njeno dušo

Tako legendarna, kot so bile njene uspešnice "How Will I Know" in "I Will Always Love You", je bila tudi njena borba z alkoholom in drogami. In mit je v svetu šov biznisa postal tudi njen zakon z Bobbyjem Brownom, ki je bil ravno tako razburkan kot njena kariera. Whitney, ki je vrhunec kariere doživljala v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja, je imela glasbo tako rekoč v genih. Po velikih uspehih, ki so ji prinesli svetovno slavo, je padec težko prenesla, potonila je v depresijo, uteho pa je poiskala v alkoholu in drogah. Konec leta 2009 se je spet vrnila na sceno z uspešnico "I Look To You", pesmijo, ki ji je vrnila prva mesta na lestvicah.

Whitney s hčerko Bobbi Kristino in bivšim možem Bobbyjem Brownom.
Whitney s hčerko Bobbi Kristino in bivšim možem Bobbyjem Brownom.FOTO: Reuters

Takrat je v šovu Oprah Winfrey priznala, da je jemala mamila, vendar se jih je rešila in je zdaj 'čista'. Nato pa je lansko pomlad spet klonila, zgodba se je ponovila, odšla je na odvajanje, neusmiljeni paparaci so jo lovili na vsakem koraku, da bi jo ujeli uničeno in ponižano.

Glasba ji je bila položena v zibelko

Whitney Elizabeth Houston se je rodila 9. avgusta 1963 kot najmlajša od treh otrok v glasbeni družini. Njena mama Cissy Houston je bila pevka gospela, poseben pečat v zakladnici gospela, r'n'b-ja, popa in soula pa so pustile tudi njene slavne sestrične Dionne Warwick in Dee Dee Warwick ter botra, legendarna pevka Aretha Franklin. Že pri 11 letih je Whitney sledila poti svoje matere in pričela nastopati v gospel zboru v New Jerseyju, kjer se je tudi naučila igrati klavir. Kmalu je z mamo začela nastopati po klubih v New Yorku, kjer jo je odkril Clive Davis, direktor založbe Artista Records. Sledila je bleščeča kariera, v kateri je posnela sedem studijskih plošč in tri filmske albume, preizkusila pa se je tudi kot fotomodel in igralka. Spominjali se je bomo predvsem iz drame Telesni stražar, v kateri je nastopila ob boku ameriškega igralca Kevina Costnerja.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493