Zadovoljna.si
Robert Hoskins je grozil, da bo Madonni prerezal vrat.

Novice

Ko oboževalci postanejo smrtno nevarni

Z.K.
2010-05-25 19:00
2

Za zvezdnike so oboževalci pomemben sestavni del življenja. Nekateri ljudje jih 'obožujejo' na daljavo, so pa tudi taki, ki z njimi postanejo obsedeni in jih zalezujejo. Preberite zgodbe nekaterih slavnih igralcev in glasbenikov.

 

Nevarni zalezovalci

Za zalezovalce običajno velja, da so razočarani nad svojim življenjem, zato si v glavi ustvarijo domišljijski svet. Njihov najljubši zvezdnik ali zvezdnica tako postane središče imaginarnega sveta. Strokovnjaki pravijo, da takšno stanje že meji na duševne bolezni, zato ti ljudje lahko postanejo nevarni in ogrožajo življenja drugih. Svetovne zvezde imajo že veliko neprijetnih izkušenj z obsedenimi zalezovalci, ki jih nadlegujejo na vse možne načine.

'Catherine bom razrezala na koščke!'

Dawnette Knight je bila pred leti obsedena z igralcem Michaelom Douglasom. Iz ljubosumnja do njegove žene Catherine Zeta-Jones je očeta slavnega igralca v pismih vabila na njen pogreb. V enem izmed sporočil je zapisala, da bo Catherine razrezala na koščke in z njo nahranila pse. Zaradi groženj je igralka utrpela psihične težave, kot pravi, jo bo strah spremljal celo življenje. Dawnette je bila obsojena na tri leta zapora.

'Lovim te, Britney!'

Britney Spears je v času svoje največje slave doživela kar nekaj zalezovanj. Nekega Kanadčana, ki je pop princesko iskal pri njeni družini, so v obdobju treh mesecev, aretirali kar dvakrat. Japonski poslovnež je od sodišča dobil prepoved približevanja, saj jo je čakal kar na dveh lokacijah, kjer ima pevka domovanje, ter pri njenih starših. Pošiljal ji je tudi pisma in svoje fotografije, na katere je pripisal, da jo bo enkrat že ulovil. Dobil je prepoved približevanja na 300 metrov.

Nosila je Bradove obleke!

Policisti so pred hišo Brada Pitta ujeli Atherno Rolando, oblečeno v njegove obleke. Med osebno preiskavo so pri njej našli knjigo o čarovnicah in ogromno sponko. Pred tem je privlačnemu igralcu že puščala grozilna pisma in se pojavljala pred njegovo hišo v halji in copatih. Neprisebna ženska je trdila, da so jo do igralčeve hiše vodili glasovi v glavi. Obsodili so jo na 3 leta pogojne kazni ter 15 dni družbenokoristnih del.

Domišljal si je, da je Meg Ryan njegova žena!

Psihično motenega Johna Hughesa so aretirali na domu Meg Ryan v Malibuju, kjer jo je iskal. Igralke na srečo ni bilo doma, vseeno pa je bila zelo pretresena, ko je izvedela za neljubi dogodek. John je na sodišču povedal, da je Meg pozabila pustiti ključe pod prepražnikom, zato je vdrl. Domišljal si je namreč, da sta z igralko poročena. Psihiater je pričal, da je zalezovalec nevaren, zato so ga obsodili na šest mesecev zapora.

'Madoni bom prerezal vrat!'

Brezdomec Robert Hoskins je pop ikono Madonno nadlegoval kar tri leta in trdil, da je njen mož. Grozil je, da bo pobil vse njene varnostnike, njej pa prerezal vrat. Nekega dne je preplezal ograjo njenega doma v Los Angelesu in se ji približal na razdaljo treh metrov. Ko se je pevki poskušal približati tretjič, so ga varnostniki ustrelili. Roberta so obsodili na 10 let zapora, kjer je po stenah pisal 'Madonnin zalezovalec'.

Gwyneth dobivala opolzka pisma in revije

Dostavljalec pic z imenom Soiu je igralko Gwyneth nadlegoval s pismi, revijami in elektronskimi poštami, ki so vsebovala seksualno vsebino. Zvezdnico je nadlegoval skoraj dve leti, pojavil pa se je tudi na domu njenih staršev. Obsodili so ga na tri leta v psihiatirični bolnišnici.

Ko življenje ugasne ...

Mark David Chapman je bil oboževalec skupine The Beatles, z Johnom Lennonom pa je bil bolestno obseden. Usodnega 8. decembra leta 1980 je Lennon Marku podpisal izvod zgoščenke Double Fantasy. Neprištevni Mark pravi, da je zatem želel zapustiti prizorišče, vendar se je vseeno odločil, da bo zvezdnika počakal pred domom. Psihopat ga je pet ur zatem, ravno ko sta se Lennon in njegova žena Yoko Ono vračala domov, petkrat ustrelil in ubil. Še vedno je v zaporu, čeprav je že petkrat zaprosil za pogojni izpust. Žena pokojnega Lennona pravi, da ne bodo v primeru, da Marka izpustijo iz zapora, v nevarnosti le drugi, temveč tudi on sam. Ogromno Lennonivih oboževalcev je nanj jeznih in bi mu utegnili kaj narediti.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 135