Zadovoljna.si
Pedikura

Novice

Zaradi visokih pet naraščajo lepotne operacije stopal

Z.K.
14. 05. 2012 10.18
0

Ženske obožujejo visoke pete iz različnih razlogov. Dodajo nekaj centimetrov višine in navidezno odvzamejo kakšen kilogram. Ženske se dobro zavedajo, da je za lepoto treba potrpeti, kar velja predvsem za tiste, ki nosijo čevlje z visoko peto. Da bi se izgonile bolečinam v stopalu, se vse več žensk odloča za poseg, ki ga plastičen kirurg opravi na stopalu. Pa je res vredno?

Pedikura
PedikuraFOTO: iStockphoto
V stopala jim injicirajo filerje

Ljubiteljice čevljev z visoko peto se vse več odločajo za nenavaden poseg, ki jim lajša bolečina v stopalu in omogoča udobnejše in dolgotrajnejše nošenje vrtoglavo visokih pet. Kirurg pacientkam v prste, pete in v blazinice pod prsti na stopalu, injicira nekakšne filerje. Poseg traja približno 20 minut in znaša okoli 470 evrov. Postopek je treba ponavljati na 6 mesecev. Zanimivo je, da število tovrstnih posegov močno narašča, od lanskega leta se je v Veliki Britaniji dvignilo za 21 odstotkov.

Poseg poimenovan po oblikovalcu čevljev

Poseg so kirurgi poimenovali kar 'Loub job', kar se nanaša na priznanega oblikovalca čevljev Christiana Louboutina. Vrtoglavo visoke pete so postale priljubljene predvsem zaradi zvezdnic, kot je denimo Victoria Bechkam, ki vsakodnevno nosi dizajnerske čevlje vsaj z 12-centimetrsko peto. Modno ikono je bilo v visokih petah mogoče videti celo v visoki nosečnosti. Vendar je dejstvo, da navadne smrtnice nimajo osebnih voznikov, ki jih vozijo naokrog, temveč povsem običajne službe in 8-urni delovnik, zato njihova stopala nastradajo še toliko bolj.

Nošenje pet ima številne negativne učinke

Sicer pa ima nošenje visokih pet številne negativne učinke. Slabo vplivajo na držo, nedavno pa so opravili tudi rezultate raziskave, ki je pokazala, da pogosto nošenje visokih pet povzroča tudi večji obseg trebuha, celo pri naravno vitkih ženskah, saj naj bi med hojo medenica pritiskala naprej. To naj bi tudi pojasnilo povečan odstotek posegov abdominoplastike, kjer kirurg odstrani odvečno ali raztegnjeno kožo trebuha. Nošenje čevljev s peto pa naj bi deformiralo tudi prste na nogah in povzročalo tudi vraščene nohte, vsekakor vrsto nevščenosti.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375