Zadovoljna.si
Osama bin Laden

Novice

Osama bin Laden zasebno

Z. B.
06. 05. 2011 15.39
14

Kdo je bil Osama bin Laden bo verjetno ostala uganka. O njegovem zasebnem življenju je bolj malo znanega, veliko je ugibanj, tudi o tem, koliko žena in otrok naj bi v resnici imel. Nekaj delčkov iz njegove zasebnosti je prišlo v javnost, potem ko so se odločili spregovoriti njegova nekdanja žena in sin ter domnevna ljubica.

Osama bin Laden bo ostal skrivnostna osebnost, tako kot je skrivnostno in skrito njegovo zasebno življenje. Poročen naj bi bil petkrat, ločen enkrat, imel pa naj bi od 12 do 24 otrok. Prvič se je poročil leta 1974, ko je bil star 17 let, poročil se je s sestrično Najwo Ghanem. Pozneje sta se oddaljila, Najwa je leta 2009 skupaj s sinom Omarjem napisala knjigo o življenju z njim. Osama se je pozneje odločil, da je najbolj primerno število žena štiri in tega se je tudi držal. Sam si je zaprisegel, da se od svojih žena ne bo ločil, je pa njim prepustil to odločitev.

Oče brez čustev

Kot oče je bil zelo naporen, pogosto odmaknjen in zasvojen z džihadom. Ni imel potrpljenja za družino, je povedal njegov sin Omar, otroke je surovo pretepal. Omar se je po svojih besedah trudil, da bi od očeta izsilil nekaj nežnosti, a dobil je še več nasilja. Oddaljila sta se, ko ga je Osama prosil, da bi postal samomorilski napadalec, Omar se je temu odrekel.

Njegov sin Omar si je želel bolj prisotnega očeta.
Njegov sin Omar si je želel bolj prisotnega očeta.FOTO:

Ni se smela pogovarjati z njim

Pred leti je ena od bin Ladnovih žena v intervjuju razkrila marsikaj o zasebnosti svojega razvpitega soproga. ''Ko sva živela skupaj, je včasih prihajal pozno ponoči in sam odšel v posteljo. Takrat ni maral, da ga kdor koli moti. Jezilo ga je, če sem poskusila govoriti z njim. Dolge ure je razmišljal in odhajal pozno spat, spal je največ tri ure na noč. V zadnjem obdobju je bil stalno zaskrbljen in je bil videti zelo utrujen, jemal je uspavalne tablete, da je lahko zaspal.''

Žene so živele posebej

Vsaka od bin Ladnovih je živela v svoji hiši, dve sta živeli v Kandaharju, ena v Kabulu in ena v gorovju Tora Bora. Intervjuvana žena je povedala, da jo je obiskoval enkrat na teden, žene so se srečale enkrat na mesec ali na dva meseca. ''Odsvetoval mi je, da bi hodila v mesto sama, govoril mi je, da če kar koli rabim, naj pošljem enega od otrok.'' Razkrila je tudi, da je imel Osama rad kruh, jogurt, med in dateljne. Redko je jedel meso. Znano je, da naj bi bin Laden trpel zaradi bolečin v ledvicah in želodcu, in to je njegova žena potrdila. Dva meseca pred napadom na dvojčka ji je dejal, da gre na zdravljenje v Pakistan.

Ga je sploh kdo zares poznal?
Ga je sploh kdo zares poznal? FOTO:

Skril jo je pred napadom

Nazadnje sta se videla pred 11. septembrom 2001. ''Prišel je v hišo, dal mi je telefon ter dejal, naj pokličem svojo družino, da odhajamo nekam drugam ter da dlje časa ne bodo slišali novic o meni.'' Odpeljal jo je v kraj na meji s Pakistanom, tam so tudi čez nekaj dni izvedeli, da je v ZDA prišlo do eksplozij ter da je napovedana vojna proti Osami in talibanom. Ko se je začelo bombardiranje Afganistana, so se preselili v hribovita območja in živeli v jamah. Nato so se preselili v Pakistan.

Zasvojen s seksom?

O Osami bin Ladnu zasebno pa je spregovorila tudi njegova domnevna ljubica, pravzaprav je o tem napisala knjigo. Kola Boof je sudanska pisateljica, ki je leta 1996 imela afero z Osamo bin Ladnom, čeprav nekateri njeni zgodbi ne verjamejo ter trdijo, da si izmišljuje. Kot je pozneje dejala, jo je Bin Laden na posestvu maroškega princa Fabrizzia Ruspollija zadrževal kot spolno sužnjo. Z bin Ladnom je živela pol leta in spoznala, da gre za zelo zapleteno osebnost. Spoznala ga je kot nadarjenega pesnika, kot zelo čutečo osebo, ampak hkrati tudi kot zelo nasilnega. ''Bil je pravi tiran do svojih mož, do seksa pa je bil sramežljiv, a hkrati zasvojen z njim. Ker sem temnopolta in ker takrat nisem bila muslimanka, je name gledal kot na 'ne-žensko'. Kot kos mesa, s katerimi se moški rešijo grehov.'' Zanikala je, da bi bil Osama verski fanatik ter da bi molil vsak dan tudi po dvanajstkrat. Dejala je, da je tolikokrat molil ob torkih in četrtkih.

Osama posiljevalec?

Boofova pravi, da jo je Osama na večer, ko sta se spoznala, posilil. Po njeni pripovedi, je bila z nekim moškim v restavraciji v Marakešu, ko je vstopil Osama s spremstvom ter jo poklical k svoji mizi. Njenega spremljevalca so odpeljali iz restavracije in nikoli več ga ni videla. ''Z Osamo sva spregovorila nekaj besed, potem pa je tistega večera prišel v mojo sobo s svojimi možmi ter me brutalno posilil.'' Nekaj dni po tem so v njen hotel prišli njegovi možje in jo odpeljali v Medino, kjer so jo zadrževali šest mesecev. ''Osama je prihajal in odhajal, imela sva spolne odnose, spremljala sem ga skupaj z njegovimi možmi na lov.''

Obseden z Whitney Houston?
Obseden z Whitney Houston?FOTO: Reuters/24ur.com

Nor na Whitney Houston

Boofova je razkrila še eno zanimivo podrobnost o Osami, in sicer njegovo obsedenost z Whitney Houston. Po njenih besedah je bil pripravljen zapraviti velike vsote denarja, da bi se lahko s pevko nekoč srečal v ZDA. Govoril naj bi ji celo, da bi rad Houstonovi podaril vilo v Kandaharju ter si želel, da bi nekoč postala njegova žena. Razmišljal je o tem, da bi bilo treba umoriti njenega moža Bobbyja Browna.

Življenje po bin Ladnu

Osama bin Laden je v nekem dokumentu, ki je nastal leta 2001, objavil pa ga je kuvajtski dnevnik Al-Anbaa, svoje žene izrecno prosil, naj se po njegovi smrti več ne poročijo. Njegova poslednja želja je tudi bila, naj se njegovi otroci ne pridružijo organizaciji Al Kaida. Nekoliko v navskrižju z očetovo željo je sicer dejstvo, da je za naslednika vodje Al Kaide veljal prav njegov 18 letni sin Hamza, ki je prav tako umrl med akcijo ameriških specialcev, v kateri je bil bin Laden ubit. Po uboju bin Ladna so pakistanske oblasti šest njegovih otrok in dve ženi pridržale, eden od sinov je bil ubit v akciji.

Njegova poslednja želja - njegovi otroci naj se ne pridružijo Al Kaidi.
Njegova poslednja želja - njegovi otroci naj se ne pridružijo Al Kaidi.FOTO: Reuters


 

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 303