Zadovoljna.si
Ota se je testirala že dvakrat. Bolj kot rezultata jo je vedno strah igel.

Novice

Aids: Ota Roš na testiranju

Polona Zoja Jambrek
01. 12. 2008 14.28
3

Voditeljica Pop In-a se je tokrat odločila, da ne bo le s prstom "žugala" in le govorila o nevarnosti virusa HIV, ampak bo drugim v zgled in se testirala tudi sama.

Ota se je testirala že dvakrat. Bolj kot rezultata jo je vedno strah igel.
Ota se je testirala že dvakrat. Bolj kot rezultata jo je vedno strah igel.FOTO: Miro Majcen

Zgodnje testiranje na virus HIV namreč okuženim omogoča kar se da normalno nadaljne življenje. Ota je to storila že dvakrat do sedaj.

Zakaj si se odločila testirati za HIV?
Mislim, da je vedno lažje govoriti, kaj je prav in kaj ne. Jaz sem raje, kot da bi govorila, to storila. Mislim, da je vsak, ki ne živi v celibatu, lahko izpostavljen temu virusu.

Si se že kdaj prej testirala?
Enkrat sem se že testirala. To je bilo nekaj let nazaj. S sestro sva si zadali novoletno zaobljubo, da bova odšli na test in kot se spodobi, sva to zaobljubo tudi uresničili.

Te je bilo tokrat kaj strah testiranja?
Ja, ampak ne toliko rezultata kot igle in samega odvzema krvi. Tega me je tako strah – groza! Eno noč pred odvzemom krvi sploh nisem spala, medtem ko sem noč pred izvidom spala brez težav.

Pridna Ota pravi, da vedno poskrbi za preventivo.
Pridna Ota pravi, da vedno poskrbi za preventivo.FOTO: J.M.

Kako pridna si pri preventivi za HIV?
Pridna!

Kakšna je po tvojem mnenju najboljša preventiva?
Najboljša preventiva je seveda primerna zaščita. Zelo pomembno pa se mi tudi zdi, da partnerja prej spoznaš in se malo pozanimaš o njegovi spolni preteklosti.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324