Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Pakistanska lepotica trdi, da so jo za naslovnico računalniško slekli

Z.M.
05. 12. 2011 15.35
3

Kontroverzna pakistanska igralka Veena Malik se je zaradi svoje uporniške narave zopet znašla v težavah. Lepotica, ki ji številni očitajo, da je preveč razgaljena glede na svoje poreklo, se tokrat proti tovrstnim očitkom bori, ker je gola pozirala za indijsko različico revije FHM. Veena trdi, da je bila na fotografiranju oblečena, slekli pa naj bi jo kasneje računalniški grafični mojstri.

33-letna pakistanska igralka Veena Malik toži indijsko izdajo moške revije FHM, ker so jo razgalili na naslovnici. Lepotica trdi, da nikoli ne bi pozirala gola ter da sta njen agent in odvetnik že vložila tožbo proti omenjeni reviji. Na fotografiranje je prišla oblečena, pravi, nato pa so jo očitno pri kasnejši obdelavi fotografij slekli. "Nikoli nisem pozirala povsem razgaljena. Tega nikoli ne bi storila, zato smo se odločili, da tožimo indijsko uredništvo revije," je povedala igralka.

Pakistan fotografijo razumel kot žalitev

Urednik revije Kabeer Sharma nasprotno trdi, da fotografije niso spreminjali ter da lahko to kadar koli dokažejo. Med fotografiranjem so posneli tudi video igralke, poleg tega imajo shranjena tudi elektronska sporočila, v katerih se igralka odkrito veseli gole naslovnice. Na fotografiji je Veena povsem gola, na roki ima le tatu ISI – kratico za eno od pakistanskih obveščevalnih služb, pod njo pa stavek: "Roka, ki seže tudi do konca sveta?" Pakistan je to razumel kot žalitev in mnogi domnevajo, da lepotica ravno zato trdi, da je gola fotografija s provokativnim sporočilom ponaredek.

Večno v zobeh konzervativcev

Veena se sicer ni prvič znašla v težavah zaradi nasprotovanja pakistanskim oblastem. Januarja je javno napadla tamkajšnjo klerikalno stranko, ki je predlagala, da bi morale biti vse ponižne muslimanke ves čas zakrite. "Če ženska želi nositi burko, naj jo nosi. Če bi raje nosila kavbojke, naj nosi kavbojke," je takrat povedala za neki avstralski časopis. Prav tako je glasno povedala, da prezira kaznovanje s kislino, ki v večini primerov doleti ženske. "Ste kdaj slišali za moškega, ki bi ga družina za nespoštljivo obnašanje kaznovala s kislino, polito po obrazu? Niste? Jaz tudi ne," je bila odločna.

Požvižga se na obtožbe

Kaplja čez rob za Pakistance je bilo njeno obnašanje med gostovanjem v pakistanski oddaji Big Brother, kjer je naokoli hodila pomanjkljivo oblečena, objemala je moške tekmovalce in plavala s Pamelo Anderson. Večkrat jo označujejo kot pornografsko zvezdo, Veena pa se na to požvižga. Ko jo je mufti Abdul Quawi v neki pogovorni oddaji napadel zaradi njenega obnašanja, mu je suvereno odgovorila, da naj ga skrbijo bolj pomembne stvari, kot je njeno življenje. "Zavedam se, da sem muslimanka in poznam svoje meje. Posvetite se stvarem, ki so resnično pomembne. Kot recimo posilstvom otrok v mošejah," mu je odvrnila, mufti pa je ob njeni odločnosti ostal brez besed.

Se boji, da je šla tokrat predaleč?

Večina ravno zaradi njene uporniške narave ne verjame, da je postala tarča indijskih urednikov, ki so ji po fotografiranju računalniško odstranili obleke na njeni naslovni fotografiji. Prepričani so, da je ugotovila, da je tokrat šla predaleč, zato se trudi popraviti nastalo škodo.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413