Zadovoljna.si
Zevs je bil vse drugo kot zvest svoji ženi Heri.

Novice

Perverzije mitoloških junakov in bogov

Z. T.
2010-04-27 18:50
0

Grški bogovi in drugi liki iz grške mitologije so imeli nadvse razgibano in pestro seksualno življenje. Brezglave ljubezni in nora ljubosumja so napisala zgodbe, ki še danes vznemirjajo ljubitelje zgodovinskih pripovedk.

Apolon – Bog svetlobe, pomladi, moralne čistoče in umetnosti, predvsem glasbe, je bil znan po tem, da je bila njegova 'puščica' izredno hitra in vedno pripravljena, da ujame ženske, boginje, nimfe in lepe mladeniče. Imel je tudi divje razmerje z dvema najstnikoma, ki pa sta žalostno končala. Enega od njiju ne namreč spremenil v cipreso, drugega pa je v glavo zadel disk, ki ga je vrgel zelo ljubosumni Zefir.

Kalisto – Bila je spremljevalka Artemide, boginje lova in gozdov. Artemida je Kalisto nežno ljubila, ta pa jo je prevarala z Zevsom (ki se je za to priložnost preoblekel v Apolona). Besna boginja je svojo nekdanjo ljubico spremenila v medvedko. Po nekaterih verzijah starodavnega mita naj bi bila preobrazba v divjo in kosmato zver zgolj simbolična posledica njune lezbične ljubezni.

Danaja – Kralju Akriziju je bilo prerokovano, da ga bo ubil njegov vnuk. Zato je v grajsko klet zaprl svojo hčer Danajo. Dekle je bilo prepričano in sprijaznjeno s tem, da bo za vedno devica. Toda premeteni Zevs, ki si je zaželel nedolžnega dekleta, si je izmislil načrt, s katerim je pretental očeta in se prebil v zastraženo sobico. Spremenil se je namreč v zlati dež, ki še danes predstavlja obliko fetiša. Iz njune zveze pa se je rodil Perzej, sin samega vladarja bogov.

Evropa – Lepa Evropa je s prijateljicami nabirala rože, ko jo je zagledal Zevs. Oče vseh bogov je rad vrgel oko na mlada in nedolžna dekleta. Da bi naredil vtis na Evropo, se je spremenil v čudovitega belega bika. Kaj je mlado dekle tako privlačilo, da je brez pomisleka skočilo na božanskega bika in se z njim preko morja podalo proti Kreti, ni znano. Zevs je na otoku poskusil imeti spolni odnos z Evropo, a mu je bikova konstitucija to onemogočala, zato se je spremenil v orla in v tej 'obliki' mu je želeno uspelo.

Filira – V prelepo nimfo Filiro se je brezglavo zaljubil Kronos, bog zakonodajalec in gospodar časa. Kronos je bil znan po nezvestobi. Lepa Filira mu je skušala pobegniti tako, da se je spremenila v kobilo. A ni se dal ugnati, se tudi sam spremenil v konja, nimfo ujel in jo posilil. Iz tega nasilnega dejanja se je rodil Kiron, kentaver, polžival, ki se mu je odrekla celo njegova mati. Bogove je prosila, naj jo spremenijo v lipo.

Ganimed – Trojanski kraljevič je bil je mladenič izredno lep, všeč je bil vsem. Minos, Tantal in Eos so se potegovali za njegovo naklonjenost, a spet je imel več sreče Zevs. Prebrisani bog vseh bogov se je spremenil v orla in ujel Ganimeda, medtem ko je ta pasel svoje ovce, ter ga odnesel na Olimp, kjer je mladenič postal njegov ljubimec. Da bi upravičil njegovo prisotnost v bivališču bogov, ga je imenoval za svojega postreščka.

Horus – Stari egipčanski mit se je obdržal vse do časov helenizma. V zgodbi nastopata bog neba Horus in njegov stric Seth, gospodar puščave. Seth je želel svojemu nečaku pokazati svojo moč tako, da ga je najprej poskušal zapeljati, a ker po tej poti ni šlo, se je odločil preiti k dejstvom. Poskusil je kar neposredno s penetracijo, a Horus se je zgrožen umaknil in Seth je ejakuliral na njegova stegna. Horus je pobral spermo in je lahko njeno moč uporabil proti svojemu perverznemu stricu.

 

Leda – Zevs se je odločil, da bo srce Lede, žene špartanskega kralja, osvojil ne kot orel, ampak kot labod. Iz tega razmerja – kako je do spolnega stika prišlo, ostaja do danes skrivnost – se je rodila prelepa Helena, zaradi katere se je začela znamenita Trojanska vojna.

Minos – Mitološki kralj Krete se je nadvse trudil, da ne bi bil zvest svoji ženi Parsifeji. A kraljevi soprogi je bilo nekega dne dovolj in je napravila urok. Vsakič, ko jo je Minos varal, se je njegova sperma spremenila v grozovito mešanico škorpijonov, stonog in kač. Seveda je v kratkem času ostal brez ljubimk. Menda je to najbolj uspešna kontracepcijska metoda v zgodovini.

Narcis – Lepi mladenič je arhetip avtoerotizma, saj se je zaljubil v lastno podobo in je užival, ko je občudoval svojo odsev v vodi. Ker pa se mu je podoba v vodi izmikala, je od hrepenenja shiral, prminil in se nazadnje spremenil v rožo, ki se po njem imenjuje narcisa.

Orfej – Romantična zgodba ljubezni med Orfejem in lepo Evridiko, ki jo je rešil iz sveta mrtvih, je znana. Mimogrede, nekateri v njen vidijo nekrofilijo. Manj znan je Orfejev homoseksualni preobrat, ki se je na lepem odločil, da zapusti Dionizov kult in se posveti Apolonu. In pod okriljem Apolona naj bi si Orfej izmislil homoseksualno ljubezen in je gejevske spolnosti naučij prebivalce Trakije. Prav to in ne njegova žalostna poezija naj bi tako razjezilo častilke boga Bakha, bakhantke, da so ga kamenjale do smrti.

Uran – Sin in mož Gee, je trpel za hudo obliko Ojdipovega kompleksa. Svoje sinove je usmrtil ali pa jih zapirl v ječo. Zgrožena Gea je nagovorila svojo hči, da je svojemu očetu odrezala genitalije in jih vrgla v morje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152