Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Angusa plačujejo, da poje ogromno čokolade

Z.M.
21. 11. 2010 07.53
0

Angus Kennedy ima za mnoge sanjski poklic. Njegov dan se začne za pisalno mizo, na kateri ga vsako jutro čakajo različne sladkarije, od čokolade, do piškotov in bonbonov. Plačujejo ga za to, da preizkuša sladke pregrehe in svoje občutke ob tem deli z bralci revije, katere urednik je.

Kot urednik revije o sladkarijah, je njegova dolžnost, da je na tekočem z vsemi novostmi na tem področju. "Včasih moram poizkusiti tudi 200 različnih produktov. Ne morem pisati o nečem, kar ne poznam, zato vse stvari vedno najprej poizkusim sam,“ svoje dolžnosti razloži Angus.Kadar obišče sejem slaščic, včasih poje tudi do kilogram sladkarij na dan. Če bi bil svet pravičen, bi glede na svoj poklic, danes tehtal kot slon, a v resnici je Angus postaven in vitek moški srednjih let, ki lahko poje neomejene količine čokolade. Njegova žena je prava srečnica! Ali pa tudi ne! 35-letna Sophie, ki tudi pomaga pri reviji, se namreč pritožuje, da je zaradi moževega in svojega poklica, kar naprej na dieti. "Dokler ne odprem novega zavitka čokolade,“ jo takoj podraži Angus. Sam s težo nikoli ni imel težav, zato pa je kar nekaj njegovih sodelavcev zaprosilo za večje uniforme, kot so jih imeli na začetku delovnega razmerja, nekaj pa jih je tudi dalo odpoved, ker so se naveličali jesti čokolado. "Zdaj ljudi že na začetku opozorim, da delo vključuje ogromno čokolade in da upam, da jih to ne moti. Včasih me čudno gledajo, a sčasoma razumejo za kaj gre,“ v smehu razloži Angus in odpre novi zavitek belgijske čokolade.

Čokoladne mravlje in lizike iz biserovine
Vsa čokolada, ki jo poizkusi pa ni vedno dobra. Pred časom se je mučil s čokolado oblitimi mravljami, ki v Kolumbiji veljajo za pravo specialiteto. "Niso me prepričale, naši kupci pa so bili navdušeni! Lansko leto smo prodali kar 40 tisoč paketov,“ razloži Angus in doda, da poizkušanje čokolade ni isto, kot pri vinu. "Vino lahko le malce srkneš in oceniš, čokolado moraš pojesti celo, da lahko oceniš okus, ki ti ga pusti v ustih,“ pravi urednik mesečnika, ki obstaja že 120 let, 40 let je v lasti njegove družine, vsak mesec pa ga razpošljejo 5 tisočim naročnikom po vsem svetu. "V posel me je oče vpeljal, ko sem imel le deset let, imel sem tudi svojo kolumno Sweet Spot,“ se začetkov svoje poklicne poti spominja Angus. Po očetovi smrti je prevzel njegovo delo in revijo uspešno vodil tudi skozi težavno obdobje zadnjih let. Njegovi štirje otroci, 11-letna Lorna, 10-letni Leon, 8-letna Ruby in 4-letni George, so po njem podedovali ljubezen in občutek za čokolado. Njihov dom je vedno poln čokolade in piškotov, naokoli stojijo avtomati z bomboni. Ni čudno, da so otroci ob vsem tem prepričani, da ima njihov očka najboljšo službo na svetu. Tudi Angus se strinja z njimi in pravi, da je njegovo delo vedno bolj zahtevno, saj je le lani na trg vstopilo 22 tisoč različnih novih sladkarij, med katerimi se najde tudi kar nekaj bizarnih. "Spomnim se bombonov, ki so prišli iz Avstrije, imenujejo se 'tablete proti srčnim bolečinam'. Gre za s čokolado polnjene tabletke, ki menda ljudem pomagajo pri tremi in nervozi. Posebne so bile tudi lizike iz Južne Amerike, ki so narejene iz biserovine, prodajajo pa jih kot afrodiziak,“ je Angus poln zanimivih zgodbic o sladkarijah. Njemu so še vedno najljubši princes krofi, všeč mu je tudi Ferrero Rocher, slabe vesti, da dnevno poje več čokolade, kot večina v mesecu dni, pa nima.

Dejstva o čokoladi, ki jih niste vedeli:
- Letno pojemo okoli 11 kilogramov čokolade
- Kljub recesiji, se je povpraševanje po čokoladnih izdelkih, povečalo za 3 odstotke
- Vsako leto bi lahko zgradili najmanj 20 bolnišnic z    denarjem,   ki ga namenimo čokoladnim velikonočnim jajčkom.
- 52 odstotkov žensk ima raje čokolado, kot seks.
- Snickers je daleč najbolj prodajana čokoladica na svetu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471