Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Novodobne plastične lepotice na ogled

Z.M.
13. 10. 2010 13.00
7

Kdaj želja po lepoti preraste v obsedenost s popolnostjo, kdaj naše telo postane gostišče plastičnih popravkov in v čem se danes sploh skriva pomen besede lepo? Z vsemi temi vprašanji se ukvarja londonski fotograf Phillip Toledano, ki je znan po svojih sociološko-politično obarvanih fotografijah. Slednje so, med drugim, krasile tudi revije Vanity Fair, GQ in The Newyorker.

Phillip Toledano se je rodil v Londonu, mami Maročanki in očetu Američanu, o fotografiji pa pravi, da mora vsaka slika vedno puščati prostor za vprašanja. "Slike so kot nedokončani stavki," pravi Phillip, ki skozi svoje delo opozarja na težave sodobne družbe. Svojo zadnjo razstavo je poimenoval 'Nova vrsta lepote', v njej pa na ogled postavi posameznike, ki so podlegli trendu plastičnih operacij.

Plastični kirurgi krojijo novo vrsto lepote

"Zanimivo se mi je zdelo vprašanje, kaj danes definira lepoto? Zgodovina, ali roka plastičnega kirurga…" pravi Phillip, ki se sprašuje tudi, ali je lepota brezčasna, ali jo definirajo neki trendi vezani na določeno obdobje. "Ko se operiramo, se s tem na novo definiramo, se približamo svoji resnični podobi, ali izgubljamo svojo pravo identiteto? Vse to se sprašujem preko fotografij," razloži Toledano, ki dopušča možnost tudi za to, da plastični kirurgi ustvarjajo lepoto nove vrste, ki združuje operacijo, umetnost in popularno kulturo. "Potemtakem bi lahko rekli, da je lepota dosežena s plastičnimi operacijami, le posledica evolucije človeštva," za konec še doda fotograf.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471