Zadovoljna.si
Krvav nož

Novice

Soproga ubila, ker se nista mogla sporazumeti, kaj bosta gledala po TV

Z.N.
10. 10. 2011 17.14
6

V Londonu se je med 73-letnim Winstonom Lloydom Sinclairom in njegovo 50-letno ženo Leonoro vnel spor, saj se nista znala dogovoriti, kaj bi gledala po televiziji in kdo od njiju bo imel v oblasti daljinski upravljalec. 50-letnica se je tako razjezila, da je moža večkrat zabodla in ga ubila.

Spori zaradi daljinca so precej pogosti.
Spori zaradi daljinca so precej pogosti.FOTO:

50-letna Leonora Sinclair, sicer zobozdravnica, se je z možem Winstonom Lloydom komaj 10 mesecev po poroki močno sprla zaradi daljinskega upravljalca, saj je želela z njim upravljati ona, a ji ga mož ni hotel dati. Leonora je nenadoma ponorela in moža porezala s kuhinjskim nožem ter ga zabodla v stegno. Po tragediji je poklicala reševalce, ki so ga nemudoma odpeljali v bolnišnico, a je Lloyd naslednji dan umrl, saj mu je žena prerezala arterijo, zaradi česar je izgubil preveč krvi in v bolnišnici mu niso mogli več pomagati. Leonora je policistom povedala več različnih zgodb – najprej je dejala, da je Lloyd padel na razbit kozarec in da ga je našla, ko je ležal na tleh, nato je zgodbo popravila – Lloyd naj bi se po njenih besedah zabodel sam. Policija je v umivalniku našla sledi krvi in morilsko orožje, ki ga je Leonora pred prihodom policije že umila, kar je bila le še dodatna potrditev, da je zločin zakrivila ona.

Moža je zabodla v nogo in mu prerezala arterijo.
Moža je zabodla v nogo in mu prerezala arterijo. FOTO: Reuters
Že v preteklosti je bila nasilna do moža

Leonora moža ni napadla prvič. Kakšen mesec pred usodno tragedijo je Lloyd že poklical policijo in sporočil, da se je njegovi ženi popolnoma zmešalo, je dejala tožilka Bobbie Cheema. Pred časom naj bi Lloyd v službo prišel z modricami in je šepal. Takrat naj bi priznal, da mu je to storila žena. 73-letnik je nekoč tudi zaupal sinu, da mu je Leonore zlomila roko. "Očitno je uživala v tem, da ga je pohabljala in ga poniževala," je povedala tožilka. Žrtvin brat je na sojenju še povedal, da ga je usodnega dne poklical brat. Lloyd naj bi mu po telefonu sporočil, da se boji žene. Leonora umor zanika. Vztraja pri zgodbi, da se je mož poškodoval sam. Zločin se je sicer zgodil 15. januarja letos, vsak čas pa naj bi zadeva dobila še sodni epilog.

Nasilje nad moškimi še vedno tabu tema

Čeprav se o nasilju nad ženskami več govori, to ne pomeni, da nasilja nad moškimi ni. Med najpogostejše oblike nasilja žensk nad moškimi sodi nasilje na verbalni ravni – zmerjanje, žaljenje, poniževanje, šikaniranje, zaradi česar so moški lahko pod velikim stresom. Manj je fizičnega nasilja, saj so ženske običajno šibkejše, glede spolnega nasilja nad moškimi pa velja, da ga moški v glavnem ne prijavljajo, saj bi s tem izpadli 'reve', kar pa seveda ne pomeni, da tovrstno nasilje nad moškimi ne obstaja. Najpogostejša oblika spolnega nasilja naj bi bila verbalni spolni napad, verbalno spolno nadlegovanje. Moški, ki se znajdejo v vlogi žrtve nasilja, imajo tudi v Sloveniji na voljo varno hišo, ki moškim nudi varno zatočišče pred različnimi oblikami družinskega, sorodstvenega ali partnerskega nasilja.

Nasilje nad moškimi je kar pogosto, čeprav se o njem ne govori veliko.
Nasilje nad moškimi je kar pogosto, čeprav se o njem ne govori veliko.FOTO:

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413