Zadovoljna.si
Connie pred operacijami in po njih.

Novice

Po operaciji zbrala pogum in se ločila od moža, ki jo je pohabil

Z.M.
04. 08. 2011 16.25
20

Connie Culp se je 20. septembra 2004 življenje za vedno spremenilo. Potem ko jo je mož Tom obtožil, da je flirtala z znancem, je stekel po pištolo, jo ustrelil v obraz in jo hudo pohabil. Po incidentu je želel soditi tudi sebi, a je preživel in bil obsojen na sedem let zapora. Vsaka druga ženska bi po tem bežala čim dlje od nasilneža, Connie pa je ostala v zakonu in trpela ponižanja še naprej, preprosto zato, ker je bila prepričana, da je tako pohabljene nihče drug ne bo hotel. Po tridesetih operacijah obraza je zbrala dovolj poguma, da je marca letos vložila prošnjo za ločitev od nasilneža in zaživela na novo.

Connie pred operacijami in po njih.
Connie pred operacijami in po njih.FOTO: Reuters
Pri šestnajstih je pobegnila z moškim, ki ji je 25 let grenil življenje.
Pri šestnajstih je pobegnila z moškim, ki ji je 25 let grenil življenje. FOTO: Reuters

Connie Culp je od leta 2004 do 2008 živela s tem, da so ljudje na vsakem koraku za njo kazali s prstom, šepetali za njenim hrbtom, otroci pa so jo celo primerjali s pošastjo. Po družinskem incidentu leta 2004, ko ji je mož Tom zaradi ljubosumja s strelom naredil luknjo v obrazu, se je izogibala družbi in skrivala iznekažen obraz. Moža so leta 2005 obsodili na sedem let zapora, ona pa ga je ves čas njegovega prestajanja kazni, čakala na prostosti, prepričana, da je s tako izmaličenim obrazom nihče ne bo želel.

Leta 2008 je prejela klic, ki ji je dal upanje, sporočili so ji namreč, da so našli darovalko za transplatacijo obraza. Po 30 posegih so ji zdravniki počasi povrnili naravno konstrukcijo obraza, ji prišili nos, čeljust in ustnice, Connie pa se je z vsakim posegom vračala samozavest. Marca letos se je končno odločila, da je čas, da se loči od nasilnega moža in zaživi na novo. Vselila se je v novo stanovanje, se pridružila skupini žrtev družinskega nasilja, nedavno pa je šla prvič po 39 letih zopet na zmenek s starim prijateljem, s katerim se trenutno redno dobivata. "Na zmenku me je poljubil in zašepetal, da sem še vedno ista lepa Connie. Prvič po dolgem času sem se zopet počutila lepo in vredno ljubezni,“ je priznala Connie, ki razmišlja o tem, da bi se odselila drugam in za vedno pretrgala vse stike z nekdanjim možem.

Ljubosumje ji je uničilo življenje
Connie in Tom sta se spoznala, ko je imela ona le 16 let in skupaj pobegnila od doma. Njun 25-letni zakon je bil poln izsiljevanj in poniževanj, ki so vrhunec doživela tistega večera, ko ji je Tom odpihnil pol obraza.

Zdravniški posegi so ji vrnili obraz.
Zdravniški posegi so ji vrnili obraz.FOTO: Reuters

Razlog za njegovo ljubosumje je bilo Connino domnevno flirtanje s skupnim znancem, ki je obiskal njun bar v mestu Appalachian. Ustrelil jo je v obraz in si nato skušal soditi sam, a je preživel. Utrpel je lažje poškodbe čeljusti, medtem ko je njegova žena skoraj umrla. Strel ji je raztrgal lica, nos, zgornje nebo ter oko, zdravniki pa so se več dni borili za to, da so jo ohranili pri življenju. Toma so leta 2005 poslali v zapor, iz katerega ga bodo spustili jeseni, za Connie pa se je začelo dolgotrajno zdravljenje, ki traja še danes. Kljub operaciji, v kateri so ji zdravniki zamenjali 80 odstotkov obraza, ima pred sabo še dolgo okrevanje. Na levo oko je še vedno slepa, dnevno poje 29 različnih tablet in se maže z različnimi kremami, da bi preprečila zavrnitev presajene kože na obrazu. Vseeno pa se danes lahko smeji, govori in celo voha, kar je bilo takoj po nesreči povsem nepredstavljivo.

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413