Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Po sedmih letih bruhanja premagala bulimijo

Z.M.
16. 11. 2010 15.35
0

Pevka Katharine McPhee, ki je pred leti skoraj zmagala na Ameriškem idolu, je po petih letih bitke z bulimijo srečna priznala, da so dnevi bruhanja za njo. Zvezdnica, ki je bila na koncu že tik pred tem, da izgubi glas, se je odločila, da vzame zdravje v svoje roke in se za vedno znebi škodljive navade.

Katharine se z grozo spominja časov, ko je, v želji, da bi bila suha, začela bruhati. " Začelo se je v srednji šoli. Kar naprej sem se obremenjevala s svojim videzom. Stradala sem in telovadila, vse skupaj je šlo v ekstreme. Včasih sem bruhala tudi sedemkrat dnevno.Najhuje je bilo, ko sem se prijavila na avdicijo za Ameriškega idola,“ pravi pevka, ki je v finalu omenjenega televizijskega šova izgubila proti Taylorju Hicksu. "Takrat sem se zavedla, da bruhanje škoduje mojim glasilkam in bala sem se, da bom izgubila svoj glas. Odločila sem se, da si poiščem pomoč in se spravim v red,“ pripoveduje Katharine, ki se je zdravljenja lotila predvsem zato, da ne bi zapravila najboljše priložnosti v svojem življenju. Udeleževala se je skupinske in individualne terapije, šestkrat na teden tri mesece.“Na nek način mi je Ameriški idol rešil življenje, saj me je prisilil, da sem zdravje vzela v svoje roke in se borila zanj,“ je priznala glasbenica.

Od nesigurnosti in prenajedanja do bulimije
Težave so se začele, ko se je Katharine kot prvošolka učila brati in ji to ni šlo najbolje. Takrat je začela dvomiti vase in odraščala v prepričanju, da je lepa, a žal neumna. "Vsako jutro, ko me je oče peljal v šolo, me je že v avtu skrbelo, kaj bom naredila, če bo učiteljica ravno mene določila, naj berem pred celim razredom,“ se šolskih dni z grozo spominja Katharine. Ko je prišla v srednjo šolo, se je začela rediti, saj je na ta način bežala od svojih čustvenih težav. Prenajedanje jo je počasi vodilo v bulimijo. "Kar na enkrat se je deklica, ki je ves čas odraščala, misleč, da je lepota edina stvar, ki jo krasi, zredila in grozilo ji je, da bo izgubila edino stvar, v kateri je dobra,“ se svojih občutkov ob pridobivanju kilogramov spominja pevka. Avgusta 2005, ko se je prijavila na Ameriški idol, je bilo vse skupaj že tako daleč, da je bruhanje začelo škoditi njenim glasilkam. "Bila sem hripava, moj požiralnik je bil razdražen in velikokrat sem iz njega celo krvavela,“ je povedala zvezdnica, ki se je oktobra 2005 vpisala v program zdravljenja in po sedmih letih premagala bulimijo.

Usmiljena do svojega telesa
Danes je Katharine zdrava in zadovoljna, skladno postavo pa vzdržuje z redno vadbo joge. "Prej sem kar naprej razmišljala o teži in nikakor nisem mogla nehati bruhati. Zdaj vse skupaj jemljem bolj sproščeno. Bolj usmiljena sem s svojim telesom in rezultati so enkratni. Odvečni kilogrami so se stopili,“ je polna življenja 26-letna pevka, ki sicer ni zmagala na Ameriškem idolu, a se kljub temu lahko pohvali z uspešno glasbeno, v zadnjih letih pa tudi filmsko kariero.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478