Zadovoljna.si
Zaželeli sta si otroka

Novice

Lezbičnemu paru podaril svojo spermo

Z.V.
2010-12-12 16:35
2

35-letni Italijan se je odločil pomagati istospolno usmerjenim ženskam, ki bi rade imele otroke, a nimajo sredstev ali pa nočejo na drago umetno oploditev v tujino. Dve ženski sta takoj sprejeli ponudbo.

Gabriele Viti je spastik, njegova telesna prizadetost pa je posledica zapleta, do katerega je prišlo ob njegovem rojstvu. 35-letni Italijan se je nesebično odločil pomagati lezbičnim parom, da uresničijo sanje o materinstvu. Pred štirimi meseci je odprl spletno stran www.vogliamoavereunfiglio.org, na kateri je zapisal: “Želim ponuditi možnost vsem lezbičnim parom, ki si ne morejo privoščiti ali pa nočejo po pomoč v tujino.” Gabriele pa ne ponuja svoje sperme za umetno oploditev v epruveti temveč gre za zanositev po naravni poti. Kljub temu sta Valeria in Diana iz Siene njegovo ponudbo sprejeli brez pomišljanja in zdaj že veselo načrtujeta otroka. Svojo zgodbo sta izpovedali na lokalnem radiu.

‘Ne moti naju, da je telesno prizadet’

“Ko sva prebrali Gabrielejev apel, nisva pomišljali niti za hip. Poslali sva mu elektronsko pošto in na srečo nama je odgovoril,” sta v intervjuju povedali ženski, ki skupaj živita že tri leta, vendar si zaradi pomanjkanja denarja doslej nista mogli privoščiti umetne oploditve, ki jo izvajajo sicer v tujini. “Nimava predsodkov in sploh nisva pomislili na Gabrielejevo telesno prizadetost kot faktor tveganja za otroka, ki ga že težko čakava in srčno upava, da bo kmalu prišel na svet. Veva, da je Gabriele zdrav in za naju ni prav nič drugačen od drugih moških,” sta povedali Valeria in Diana. O prisotnosti biološkega očeta v življenju otroka pa za zdaj še ne razmišljata: “Večkrat sva se sicer o tem pogovarjali. Vendar bova o tem odločili, ko bo prišel trenutek za to.”

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141