Zadovoljna.si
Pare je prosila, da si za fotografiranje zamenjajo oblačila.

Novice

Kaj je tukaj narobe?

Z.M.
19. 04. 2012 13.03
15

Kanadska umetnica Hana Pesut je med spoznavanjem različnih parov opazila, da se pogosto zgodi, da posamezniki svoj osebni stil oblačenja prilagajajo partnerju, sploh zadnje čase, ko moški z veseljem posežejo po izjemno ozkih kavbojkah, ženske pa se dobro počutijo v prevelikih suknjičih. Opažanje ji je dalo idejo za projekt, ki ga je poimenovala Switcheroo, vanj pa vključuje različne pare, ki jih najprej poslika oblečene v njihova oblačila, nato morajo svoje kose zamenjati s kosi partnerja. Nastale kombinacije so ne le zanimive, temveč včasih tudi izjemno zabavne!

"Vedno bolj pogosto opažam, da se pari oblačijo podobno. Ženska prilagodi svojo modo moškemu in obratno. Meje med oblačenjem moškega in ženske niso več tako jasne, tako da se moški enako dobro počutijo v ozkih kavbojkah, kot se ženske v prevelikih suknjičih. Razlikujejo se le v izbiri materialov ter barv,“ meni kanadska fotografinja in glasbenica Hana Pesut, ki je v svojih opažanjih našla idejo za nov projekt Switcheroo. V okviru slednjega išče pare, mešane in istospolne, ki so pripravljeni na fotografiji najprej pozirati v svojih oblačilih, nato pa jih zamenjati z oblekami partnerja.

Navdušena nad rezultatom

"Nekateri so že prej poizkusili oblačila, da bi se prepričali, da jim bodo na slikanju prav, tako da so si približno predstavljali, kako bodo videti, spet drugi pa so se popolnoma prepustili mojemu vodstvu in so bili popolnoma presenečeni nad rezultatom,“ pravi Hana. Najprej je svojo idejo preizkusila na enem, zdaj pa ima za sabo že več deset parov, ki so z veseljem postali del njenega preizkusa.

V objektiv lovi 'majhne' trenutke

"Vedno me je zanimalo, kako bi bili videti pari, če bi si zamenjali oblačila, zdaj imam to priložnost odkrivati vsak dan,“ je nad Switcheroosom navdušena Pesutova, fotografinja samouk, ki trenutno živi v Vancouvru, pare pa je iskala tudi v Los Angelesu. V svoj objektiv rada lovi majhne trenutke, ki jih ljudje večkrat spregledajo, nato pa si želijo, da bi jih ujeli na fotografijo. Upa, da bo s svojo fotografijo  ljudi vzpodbudila k fotografiranju.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368