Zadovoljna.si
Britanski policisti bodo delili natikače.

Novice

Od višine se zvrti

J.G.
28. 11. 2008 14.40
2

Britanski policisti so se odločili pomagati vsem žurerkam, ki bi si med vračanjem z zabave zaradi visokih pet lahko zvile gleženj. Podarili jim bodo gumijaste natikače. Za vsak primer...

Moda in alkoholni hlapi terjajo svoj davek.
Moda in alkoholni hlapi terjajo svoj davek.FOTO: iStockphoto

Hoditi v čevljih z visoko peto po nočni zabavi in več kot enem popitem kozarčku alkohola ni najbolj enostavna zadeva. Žensk, ki se v takih okoliščinah ne bi opotekale, je bolj malo.Tiste manj pazljive pa lahko kaj hitro vpristanejo na nosu.

Moda in alkoholni hlapi pač terjajo svoj davek, zato so ubogim žurerkam priskočili na pomoč prijazni policisti. Za zdaj le v Veliki Britaniji, pa vendar. Utrujenim damicam na visokih petah bodo po končanih zabavah pred lokali brezplačno ponujali gumijaste natikače, v katerih bodo revice bolj varno in brez zvitih gležnjev lahko prišle do doma.

Od višine se zvrti.
Od višine se zvrti.FOTO: Max Modic

Brez padcev in porezanih stopal

Predlog je del skoraj 36.000 evrov vrednega načrta, s katerim policisti in mestni svetniki želijo preprečiti poškodbe, povezane s prekomernim pitjem alkoholnih pijač. Pobuda je nastala iz bojazni, da bi se ženske v čevljih z visoko peto spotaknile in poškodovale.

Neredko se dogaja, da zaradi bolečih stopal po noči v vrtoglavih petah marsikatera sezuje in gre domov bosa, pri čemer si lahko poreže stopala. Sredstva za nenavadno akcijo , med katero bodo vsaki ženski z neudobno obutvijo ponudili natikače, bo prispevalo britansko notranje ministrstvo.

Britanski policisti bodo delili natikače.
Britanski policisti bodo delili natikače.FOTO: Reuters

Odrešilna obutev

Akcija se je začela v središču mesta Torquay v Devonu, ki je priljubljeno prizorišče številnih dekliščin in fantovščin. Policisti na obhodih s seboj nosijo vreče polne barvnih natikačev in jih delijo tistim predstavnicam nežnega spola, ki jih noge ne držijo najbolje.

Gumijaste čevlje z napisi o varnem pitju alkoholnih pijač pa bodo na voljo tudi na „varnem avtobusu“, ki bo vozil ponočnjake po pristanišču mesta. Vendar pa obutev ni vse, kar delijo zabave željnim Britankam in Britancem. Brezplačno bodo delili tudi kondome in nasvete za zdravo spolnost. Moškim pod vplivom alkohola, ki urinirajo na ulicah, pa bodo porinili v roko krpo in vedro, da bodo lahko za seboj počistili.

Ponočevanje v petkah se lahko konča z zvitim gležnjem.
Ponočevanje v petkah se lahko konča z zvitim gležnjem. FOTO:

Varna pot domov

„Včasih ljudje popijejo preveč, opazimo, da so v neprimerni obutvi, se opotekajo in padajo,“ pravi policijski inšpektor Adrian Leisk. Zato jim podarijo nadomestno obutev. Nenavadna britanska akcija je seveda naletela tudi na neodobravanje. Pobuda ima že kar nekaj nasprotnikov, ki menijo, da je to le nepotrebno trošenje denarja in policijskega časa. „Ljudje ne plačujejo davkov, da bodo pijanke dobile natikače. Policisti so zato, da se borijo proti zločinu, in ne, da delijo obutev,“ se je pritožil Matthew Elliott, izvršni direktor zveze davkoplačevalcev. Britanke so drugačnega mnenja. Neka 19-letnica je priznala, da jo po zabavni noči stopala običajno že močno bolijo, zato se domov vrne kar bosa. Pravi, da je veliko lažje hoditi v natikačih z ravnim podplatom kot v čevljih z visoko peto.


SORODNI ČLANKI

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478