Zadovoljna.si
Kronajte svojo ljubezen v prestolnici porok.

Novice

Poročena v Las Vegasu

Marjana Harcet
2008-10-24 18:54
0

Sodelujete v naši nagradni igri Osvoji Las Vegas in še niste dahnili usodnega DA? Če bi se radi poročili v svetovni prestolnici porok, vam ponujamo nekaj koristnih informacij.

Vsak dan je lahko poročni dan

Lani so izdali 108.963 poročnih licenc, do septembra letos pa 74.186. Med najbolj priljubljenimi dnevi za poroko so silvestrovo, valentinovo in datumi, ki si jih je lahko zapomniti.

Čeprav v Sloveniji velja, da je sobota najbolj primeren dan za poroko, se v Las Vegasu s tem nihče ne obremenjuje. Tam je vsak dan v letu primeren za usodni 'da'. A čeprav se tam lahko dejansko poročite štiriindvajset ur na dan, je dobro, da najmanj nekaj ur pred načrtovano poroko pridobite poročno dovoljenje ali tako imenovani 'Marriage Licence'. Pridobite ga na podlagi vloge, ki jo morata izpolniti oba mladoporočenca, to pa lahko vnaprej storite tudi preko spleta. V vlogi morate navesti točne osebne podatke, saj jih bodo v pisarni 'Marriage Bureau' preverili in se morajo ujemati s podatki v potnem listu ali drugem identifikacijskem dokumentu s fotografijo. Potem ko plačate pristojbino, ki znaša petinpetdeset dolarjev, in ko vam potrdijo zahtevek, imate eno leto časa, da opravite poročni obred.

Eno mesto, tisoč krajev

Las Vegas ni zaman prestolnica porok. Izbirate lahko med številnimi poročnimi kapelicami, cerkvami in uradi in se poročite tako rekoč za vsakim vogalom. A najceneje boste prišli skozi v 'Marriage Commission of Las Vegas', kjer vas bo poroka stala borih petdeset dolarjev.

Sicer pa je za Las Vegas najbolj značilna poroka v kapelici. Teh je v Las Vegasu veliko, so v sklopu hotelov ali pa samostojne: na 'Las Vegas Strip' ali v 'Las Vegas Wedding Districtu'.

Kapelice ponujajo tradicionalne in tudi bolj ekstravagantne poročne obrede. Tako se lahko odločite za poroko v avtu, na motorju, v paviljonu, v Elvisovi družbi ali kako drugače. V kapelici 'Viva Las Vegas wedding chapel' se lahko poročite na havajski način, v slogu zvezdnih stez, v pravljičnem, gotskem in celo piratskem vzdušju. Cene porok se seveda razlikujejo glede na zahtevnost vaših želja in vrsto storitve.

Poroka je veljavna po vsem svetu

Pogoji za sklenitev poroke v Las Vegasu so enaki za vse, ne glede na to, ali sta mladoporočenca državljana ZDA ali ne. Pomembno je le, da sta bodoča zakonca različnega spola, polnoletna in opravilno sposobna ter da nista v sorodu. In sta se svobodno odločila stopiti v zakon.

V Las Vegasu sklenjena poroka bo veljala tudi v Sloveniji, če boste le pridobili overjeno kopijo poročnega lista. To vam bodo izdali v roku desetih dni na Clark County Recorder, v Nevada Secretary of State pa vam jo bodo overili z mednarodnim pečatom 'Apostille.' Oboje vas bo stalo trideset dolarjev.

To bi bilo vse. Mladoporočencema pa preostane le še to, da srečno živita do konca svojih dni.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 140